|
jakou jabloň do 650m n/m, 1.9.2008 Každý ale mluvíme o něčem jiném. V podstatě myslíme podobně.
Jinak mi nepřipadá, že toto zahradní fórum je hlavně o postřicích, mám pocit, že 80% píspěvků se týká řetězových pil a motorových olejů. |
 |
Gascoigneho šarlatové, 1.9.2008 Jablko je to krásné s kyprou lahodnou dužinou. Cením si na něm ještě jednu vlastnost - již podle pohledu je nezaměnitelné s jiným. Bohužel letošní rok - s mimořádně silným tlakem monilie - jim příliš nesvědčí |
 |
|
 |
Choroby a škůdci peckovin, 1.9.2008 To bude nejspíš suchá skvrnitost listů peckovin, tzv. dírkovitost, houbová choroba. Není extra nebezpečná. |
 |
čistecké lahůdkové, 1.9.2008 Podnož pod Čistcké je asi možno použít jakoukoli, záleží na tom, jak velký chcete mít strom. Doporučovao se jej pěstovat spíš ve volných než přísně vedených tvarech |
 |
Durancie - zlute plody, 1.9.2008 Pak to nejsou durancie |
 |
jakou jabloň do 650m n/m, 1.9.2008 Ono je to trochu i o smyslu fóra. Asi nikdo nebude vznášet dotaz jak pěstovat rostliny bez zásahu člověka, že.
Jinak si nemyslím, že dnes je v módě být zahrádkářem.To bývalo tak v 70. a 80. letech. Akorát neexistovaly netová fóra a... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Clappova, 27.8.2008 Pálenku po přivezení z palírny nechávám vyvětrat otevřenou alespoň měsíc. V posledních letech ji skladuj v otevřeném demižonu trvale - jen přikrytou tkaninou, aby se do hrdla neprášilo. V chladné komoře, pochopitelně. Za rok ztratí asi 1% alkoholu,... celý příspěvek > |
 |
Durancie, 25.8.2008 Možná stačilo, ale já bych je asi vysadil od sebe dál, |
 |
Durancie, 25.8.2008 Asi dobrý, mirabelky tvoří menší koruny než durancie. Co ale s plody ze tří mirabelek? I jeden strom je mnoho... |
 |
Choroba nebo zvrat jabloně Doris?, 25.8.2008 Nevím, jakou máte literaturu, Podle mě odrůda Doris rezistentní vůči strupovitosti nikdy nebyla. |
 |
|
 |
Jaký druh švestky na slivovici?, 25.8.2008 Z jakých vybíráte? Pochybuji, že máte k dispozici nabídku všech odrůd, co existují.
Vzpomínám, že někdo z diskutujícíh píše na téma vhodnost jednotlivých odrůd švestek na pálení snad bakalářskou práci a žádal, zda někomu neplodí Top... celý příspěvek > |
 |
Nakládání paprik, 14.8.2008 Ne všechna umělá sladiádla snášejí teplnou úpravu. V tomto je sacharin obvykle těžko zastupitelný. |
 |
Rajčata - recepty, 5.8.2008 Recept je uveden v malé kmížce Dneska vařím já z edice OKO v 60. letech.
Rajčata pocházejí, tušíkm, z Ameriky, takže ti Číňani byli taky nejspíš na táboře - v prérii. |
 |
měď ve vodě obecně (?), 5.8.2008 Vylití vody z konvice usazení kamene nepomůže. Podle mě záleží na vodě. V práci (voda z jiného zdroje) jsem denně používal ve stejném režimu konvici 6 let a neusadilo se nic. Tentýž typ konvice mám doma a po dvou uvaření (a vylití) vody lze... celý příspěvek > |
 |
podzimní postřik jabloní, 5.8.2008 Údajně 5% močovinou spolu s 1% boraxem. Sám jsem ale nikdy na podzim nestříkal. Taky proto, že poslední jablka (třeba Idaredy) sklízím až při či po opadu listů. |
 |