|
Hrušeň písečná, 30.12.2014 Dobrý den
Chtěl jsem se Vás zeptat na Vaše zkušenosti v pěstování a chuti hrušně písečné. Jaké odrůdy Vám chutnají.
sadař vlada |
 |
Charlamowski, 30.12.2014 Zdravím
Chtěl jsem se Vás zeptat , kdy tuto orůdu sklízíte
sadař vlada |
 |
|
 |
Pinova - neznáma choroba, 30.12.2014 Zdravím Vás Miro
Vaše foto je názorná ukázka nekrotické rakoviny dřeva.
Na tuto horobu púsobí ozdravně pouze měď typu Kupricol a Champion.
sadař vlada |
 |
Hrušeň - stará odrůda, 30.12.2014 Zdravím
Je mi líto, ale musíte Vaše přání trochu upřesnit.
Kdy Vaše plody zrály... Pak se můžeme přizpůsobit a upřesnit. Ono ruku na srdce, maloplodých odrúd hrušek je poměrně dost.
Pilířové malé odrůdy tenkrát byly, Špinka, T. muškátová,... celý příspěvek > |
 |
Hardyho - pro a proti, 30.12.2014 Zdravím p. AB
Ono ruku na srdce Lukasova je odrůda, která nedá lechce každému!!
Je to krásná francouzska pro mě i s Gellertovou.
Lucasova se ráda a i to trochu vyžaduje nechá rozmazlovat. Potřebuje teplejší klima vždyť je to vánoční... celý příspěvek > |
 |
Hardyho - pro a proti, 30.12.2014 Zdravím hosta 182227
Vliv LPO na množení odrůd nemá až takový vliv. Odrúdy mimo LPO a s propadlým patentem jsou o hodně levnější a i kontorla UKZUSu je u nich mírnější než u odrůd v LPO a s patentem. Množení staré odrůdy ovlivňuje moda vzešlá z... celý příspěvek > |
 |
Hardyho - pro a proti, 30.12.2014 Zdravím p. Petra z P.
Je zajímavé, jak píšete v Evropě je známá, ale u nás nic. Téměž nikde neexistují staré a ani mladé stromy Rob. děkanky. Akorád ji poláci k nám přes naše školkaře prodávají pod názvem Komisowka. Někdo si toho synonima tady na... celý příspěvek > |
 |
Gascoigneho šarlatové, 30.12.2014 Zdravím Vas p. Petře z P.
Víte ono ani v bio není problém vypěstovat pěkné jablka. Já jsem měl v bio sadu Zl. Parménu, Ontário, Spartan, Idared, Carolu, Jonathan s Red v 500 m. n. m. a také jsem dosahoval dobré kvality. Ono i v bio je... celý příspěvek > |
 |