|
Olej na údžbu nářadí, 28.4.2015 Na různě vrzající součásti a při jejich povolování používám vazelínu a WD-40 sprej, nářadí nekonzervuji, jen čistím. Lída |
 |
Nehasené vápno na zelenine, 28.4.2015 Ta jahoda je připálená sluníčkem na té černé textilii, řekla bych to i u té první fotky. Lída |
 |
|
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 28.4.2015 Také ji mám na zahradě (broskve), přitom na ně používám Kuprikol na podzim i zjara dle interaktivní databáze chorob a škůdců ovocných plodin ... Lída
|
 |
Usychání vrcholu hrušně, 27.4.2015 Co jí je, nevím, ale odstřihla bych to. Vyrazí vám náhradní terminál a za čas to nebude skoro ani vidět, když je tak mladá. Lída
|
 |
Prosím o pomoc s určením rostliny, 27.4.2015 Souhlas. U mne většinou omrzne až téměř k zemi. Lída |
 |
Naprostý začátečník - co pěstovat?, 27.4.2015 Déšť nevadí, může maximálně u některých poškodit květy - jen udělejte do dna truhlíků odtokové dírky (v těch obyčejných většinou nebývají). Lída |
 |
Nemoc rybízu, 27.4.2015 Vypadá to, že na tom keři rybízu máte vlnovníka rybízového. Prohlížel jste na jaře pupeny, jestli nejsou zvětšené a kulaté (je třeba je odloupnout!). Lída
|
 |
Čím podpořit odnožování josty a rybízu?, 27.4.2015 Dělala jsem to u sebe u keře, který jsem pak přesadila a rozdělila. Jinak nové dělám spíš řízkováním. To nakopčení se dělá i u podnoží např. pro jabloně, aby z matečnice narostlo více výhonů - to zas blahé paměti dělával táta. Jinak keře pochopitelně... celý příspěvek > |
 |
Naprostý začátečník - co pěstovat?, 27.4.2015 Také bych volila vzpřímené muškáty, ani ty samozavlažovací truhlíky být nemusí (jsou původem z Afriky, takže snesou klidně i občasné vynechání zálivky). Jsou asi nejodolnější kytkou na balkon. Lída |
 |
Čím podpořit odnožování josty a rybízu?, 26.4.2015 Jenže tazatelka to má mladý keřík, který ji netvoří nové větve, nepotřebuje řízkovat ;-)) Lída |
 |
|
 |
Oleandr problem, 26.4.2015 Vypadá to na svilušky nebo třásněnky. Máte v úžlabí listů pavučinky, nebo vám po něm lezou malé mršky s příčným černým proužkem? V každém případě postříkat na savé-žravé... Lída |
 |
Čím podpořit odnožování josty a rybízu?, 26.4.2015 Ono nejde tak o vláhu a živiny z kompostu jako o to, že spodek keře bude přikrytý zeminou a může si pustit další kořínky. A nakopčení se používá i u matečnic třeba ve školce. Lída |
 |
O jaky strom se jedna a jaky muze byt duvod opadavani listu, 26.4.2015 Pokud jsou suché tak ano. Jinak živá větvička by měla časem obrazit. Nesahat přitom do očí a neolizovat , je dost jedovatá. Jinak si myslím, že trochu prostříhání by nevadilo, korunka je hodně hustá a vnitřní větvičky jsou hodně natěsnané. Bobkovišeň... celý příspěvek > |
 |
Co to je za překrásný, právě kvetoucí strom?, 26.4.2015 Nebo také okrasná jabloň, také už začínají kvést... L. |
 |
Co to je za překrásný, právě kvetoucí strom?, 26.4.2015 Zřejmě nějaká okrasná třešeň, je jich moc. Lída |
 |