|
škumpa, 26.10.2007 Moc jsem se pobavil. Díky. Latinsky RHUS (čte se opravdu "rus" - ale shoda je čistě pouze fonetická) je prostě škumpa. Tak jako v němčině GOTT je bůh. Ještě k její růstové agresivitě: sám mám letitý strom, pravidelně sestřihávaný, v trávníku... celý příspěvek > |
 |
Korejská jedle - nevím si rady - nerostou mi šišky, 17.10.2006 Základní znaky (stručně) odlišující Abies Veitchii od A. Koreana:
pupeny: A.V. má malé kulovité, červeno-fialové a sklovitě pryskyřičnaté
A.K. téměř kulaté,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
tis nebo zimostráz?, 11.8.2006 Podívejte se sem,
http://www.lesniskolky.cz/adresar.php?k=Libereck%FD
snad něco najdete, F.H. |
 |
Moje zahrada 3D, 11.8.2006 Program si můžete zdarma stáhnout a vyzkoušet (okleštěná demoverze)
http://www.rgmt.cz/demo-planner-1.html
a uvidíte sama:-) S programem se dá jakžtakž pracovat na vlastní zahradě, 3D pohledy jsou celkem uspokojivé (nejdou ale vytisknout),... celý příspěvek > |
 |
tis nebo zimostráz?, 11.8.2006 Ještě něco k ceně sazenic tisu: když cestuji po republice a uvidím někde trošku slibně vyhlížející zahradnictví (t.j. že neprodávají jen kedlubny a celer), tak se tam zastavím. Téměř všude mají tisy v kontejnérech ve velikostech 30 - 40 cm za... celý příspěvek > |
 |
Nimba, 11.8.2006 Nimba - latinsky Melia Azedarach, nebo M. Azadirachta, je stálezelený tropický strom (až 15 m) domovem v Indii. Občas je k vidění v květinářstvích kde se prodává jako pokojová rostlina.
Pokud ji scháníte kvůli jejím léčebným účinkům,... celý příspěvek > |
 |
Keř s modravými květy, 26.7.2006 Ceanothus v květu skutečně asi nadchne každého, ale v našich klimatických podmínkách se dá udržet pouze jako nádobová rostlina. Nepomůže žádná zimní přikrývka a pod. - vyzkoušel jsem už všechno, kromě vyhřívaného záhonu a skleněné kopule... celý příspěvek > |
 |
Acer palmatum Atropurpureum, 26.7.2006 Nemohu souhlasit s názorem, že tento javor je velice náročný na pěstování a na výběr místa. Pokud to není vyloženě úpalové místo třeba ještě s pískovou půdou, roste spolehlivě všude.
Naprosto souhlasím se zbytkem reakce J.V. Javory všeobecně mají... celý příspěvek > |
 |
Buk lesní - prosím o radu, 26.7.2006 Tento buk dorůstá až 20 m výšky a 4 - 5 m do šířky. Dá se ale velmi snadno udržet na uzdě sestřiháváním, které snáší velice dobře. Proto se také používá do stříhaných živých plotů. Má super podzimní vybarvení. |
 |
Japonský javor, 26.7.2006 Pojem Japonský javor je moc obšírný. Upřesněte druh - nejlée latinský název - který chcete naroubovat. |
 |
|
 |
Korejská jedle - nevím si rady - nerostou mi šišky, 26.7.2006 Pod názvem "Korejská jedle" se u nás prodávají dva druhy:
Abies Koreana, původem z hor v Jižní Koreji. Má pomalý růst, dorůstá cca 10 metrů (v domovině až 15) a plodí poměrně již od mladého věku. Bohužel šišky bývají v naši oblasti často... celý příspěvek > |
 |
Podivne chovani Gingko Biloba, 17.5.2006 Edo & Petro, špatně neděláte asi vůbec nic. Jinan, totiž, je jedna z dřevin, které na jaře raší jako téměř úplně poslední. Můj dvacetiletý strom na zahradě začíná právě teď teprve vystrkovat špičičky z pupenů. Obrňte se trpělivostí a úspěch... celý příspěvek > |
 |
Kanadská jedle, 17.5.2006 Milá Magdo, asi Vás nepotěším tím, co Vám teď sdělím, ale patrně jste (jako mnoho ostatních) naletěla na neserióznost obchodníků. Také jsem před vánocemi stál v Baumaxu před nádhernými kanadskými jedlemi v květináči. Těsně než jsem si dal tu vybranou... celý příspěvek > |
 |
Hnojivo pro tuje, 10.5.2006 Absolutní souhlas, jenom upřesnění - ty tři tablety nepříjdou na jedno místo, ale stejnoměrně rozmístit po obvodu stromku. Ať Vám to roste! |
 |
tis nebo zimostráz?, 27.4.2006 Tis Vám schvaluji, je úžasný a navíc, narozdíl od zimostrázu, nenamrzá. Mám z tisu kus živého plotu - za cca 15 let je výška téměř 3 m. Vzpomínám si, že po vysazení malých sazenic se první rok tvářil, že se mu tady nebude líbit a nevyrostl snad ani o... celý příspěvek > |
 |