|
Příspěvky uživatele - 142.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajcata - plisen?, 5.4.2015 Sama bych určitě neošetřovala. Zvláště, pokud je postižení jen na jedné odrůdě, to znamená, že pro danou odrůdu nejsou podmínky optimální. Že by šlo o virové onemocnění přenosné semenem, je málo pravděpodobné. J. |  | Rajcata - plisen?, 5.4.2015 Nevím o co jde, pokud nenajdete živočišného škůdce na spodní straně, který by mohl způsobit posátí listů, může jít o fiziologickou poruchu. Nebo popálení os slunce. O plíseň se stoprocentně nejedná, její čas přijde později na záhonu v deštích. ... celý příspěvek > |  |
|  | Poprvé sadím rajčata, 4.4.2015 S hnojením bych za oknem nepospíchala, pokud nepohnojíte, živiny v substrátu na dobu pobytu v kelímku postačí, pokud to přeženete, rostliny popálíte, zvláště pokud jsou v kelímku a nemohou doplňovat vodu. Tolik můj názor na hnojení přísady. Jiný... celý příspěvek > |  | Poprvé sadím rajčata, 4.4.2015 Rostliny máte pěkné, nic není ztraceno, při pěstování na parapetu je vždy sklon k vytahování sazenic. Vhodnější je nižší teplota. Pokud máte více oken v bytě k dispozici, je vhodné podmínky vyzkoušet, kde nejlépe porostou.
Sama mám sazenice... celý příspěvek > |  | Roubování okurek na tykev 2014, 3.4.2015 K příspěvku pana Honzela: Používán téměř výhradně jazýčkovou metodu. Postup již mám vychytaný, ruce nacvičené, úspěšnost vysokou, není potřeba měnit. Jednodušší a rychlejší mi přijde metoda, při které vsunu čerstvě vzejitou okurku do párátkem... celý příspěvek > |  | Papriky 2015, 31.3.2015 Může jít např.o přemokření nebo o na živiny chudý substrát. J. |  | Roubování okurek na tykev 2014, 31.3.2015  Letos je zde v otázce roubování okurek na tykev mrtvo. To nikdo nic neroubuje, nepotřebuje se poradit? Citelně tady chybí pan Mirek z Břeclavi. Přikládám foto mých prvních letošních roubovanců, detail srůstu. J.
|  | Papriky 2015, 30.3.2015 Teplotu na parapetu jsem neměřila. Okno je nové plastové eurookno, netáhne tam. V dané místnosti se zdržuji 3 x v týdnu, v tu dobu mám termostat nastavený na 21,5 C, ostatní dny a v noci se temperuje na 16 C. Jiřina |  | Opelia sa marhule aj v zlom počasí?, 29.3.2015 U nás meruňky zatím ještě nekvetou, jsem z Vysočiny, ale mám jiný problém. Na obou dvou stromech mi likvidují květní pupeny vrabci. Meruňky máme v chráněné poloze na dvorku. Loni nám vrabci zlikvidovali květy na jednom stromě komplet, zbyly tři... celý příspěvek > |  | Papriky 2015, 29.3.2015  Přikládám foto z letošního předpěstování paprik. Pěstuji ve stejné místnosti a při stejném režimu jako loni. Paprikám se daří, rostou pomalu, nevytahují se, mají pěknou barvu. Nepřihnojuji. Jiřina
|  |
|  | Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 25.3.2015 Pane Vladimíre, zakořeňuji podobně jako Vy, ale nepoužívám nic na zvýšení vlhkosti, jen kelímek s rostlinou umístím do rohu parapetu, aby na rostlinu nesvítilo přímé slunce. Možná je to tím, že v starém kamenném domě je vyšší vzdušná vlhkost než v... celý příspěvek > |  | Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 24.3.2015  Všechny zálistky se nedají naráz odřezat a zasadit do země. Zálistky totiž po odstranění vrcholu začnou nejrychleji vyrůstat z paždí horních listů. V úžlabí spodních listů ještě není co vylamovat. Proto řízkuji postupně, dle vývoje zálistků.... celý příspěvek > |  | Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 23.3.2015  Přikládám včerejší fotografie "zbytků" původních rostlin po řízkování. Jde o odrůdy Kosmonaut Volkov, Tomatoberry, Finik Oranževyj a Nasťa Slastěna. Na těchto rostlinách zbývají jeden až dva zálistky, lepší ze zálistků bude ponechán k zapěstování... celý příspěvek > |  | Okurka Avantgarde, 14.3.2015 Měla jsem ji naroubovanou na tykvi r. 2014, plody narostly i přes 50 cm dlouhé, pamatuji si, že známá si stěžovala na hořknutí plodů ve vedrech. Jinak si nevzpomínám na žádné zvláštnosti v pěstování. J. |  | Nejchutnější okurky hadovky, 11.3.2015 Rok se s rokem sešel a přišel čas na výsev hadovek k roubování. Největší zkušenosti mám s odrůdami fy SEMO. Loni bylo v mnoha sklenících problémem padlí okurkové. Vyčetla jsem, že jsou rozdíly v náchylnosti odrůd okurek k padlí. Fy SEMO udává... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|