Příspěvky uživatele - 142.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajcata - plisen?, 5.4.2015
Sama bych určitě neošetřovala. Zvláště, pokud je postižení jen na jedné odrůdě, to znamená, že pro danou odrůdu nejsou podmínky optimální. Že by šlo o virové onemocnění přenosné semenem, je málo pravděpodobné. J.
Rajcata - plisen?, 5.4.2015
Nevím o co jde, pokud nenajdete živočišného škůdce na spodní straně, který by mohl způsobit posátí listů, může jít o fiziologickou poruchu. Nebo popálení os slunce. O plíseň se stoprocentně nejedná, její čas přijde později na záhonu v deštích. ... celý příspěvek >
Poprvé sadím rajčata, 4.4.2015
S hnojením bych za oknem nepospíchala, pokud nepohnojíte, živiny v substrátu na dobu pobytu v kelímku postačí, pokud to přeženete, rostliny popálíte, zvláště pokud jsou v kelímku a nemohou doplňovat vodu. Tolik můj názor na hnojení přísady. Jiný... celý příspěvek >
Poprvé sadím rajčata, 4.4.2015
Rostliny máte pěkné, nic není ztraceno, při pěstování na parapetu je vždy sklon k vytahování sazenic. Vhodnější je nižší teplota. Pokud máte více oken v bytě k dispozici, je vhodné podmínky vyzkoušet, kde nejlépe porostou. Sama mám sazenice... celý příspěvek >
Roubování okurek na tykev 2014, 3.4.2015
K příspěvku pana Honzela: Používán téměř výhradně jazýčkovou metodu. Postup již mám vychytaný, ruce nacvičené, úspěšnost vysokou, není potřeba měnit. Jednodušší a rychlejší mi přijde metoda, při které vsunu čerstvě vzejitou okurku do párátkem... celý příspěvek >
Papriky 2015, 31.3.2015
Může jít např.o přemokření nebo o na živiny chudý substrát.  J.
Roubování okurek na tykev 2014, 31.3.2015 Obsahuje fotku
Letos je zde v otázce roubování okurek na tykev mrtvo. To nikdo nic neroubuje, nepotřebuje se poradit? Citelně tady chybí pan Mirek z Břeclavi. Přikládám foto mých prvních letošních roubovanců, detail srůstu. J.
Papriky 2015, 30.3.2015
Teplotu na parapetu jsem neměřila. Okno je nové plastové eurookno, netáhne tam. V dané místnosti se zdržuji 3 x v týdnu, v tu dobu mám termostat nastavený na 21,5 C, ostatní dny a v noci se temperuje na 16 C.  Jiřina
Opelia sa marhule aj v zlom počasí?, 29.3.2015
U nás meruňky zatím ještě nekvetou, jsem z Vysočiny, ale mám jiný problém. Na obou dvou stromech mi likvidují květní pupeny vrabci. Meruňky máme v chráněné poloze na dvorku. Loni nám vrabci zlikvidovali květy na jednom stromě komplet, zbyly tři... celý příspěvek >
Papriky 2015, 29.3.2015 Obsahuje fotku
Přikládám foto z letošního předpěstování paprik. Pěstuji ve stejné místnosti a při stejném režimu jako loni. Paprikám se daří, rostou pomalu, nevytahují se, mají pěknou barvu. Nepřihnojuji. Jiřina
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 25.3.2015
Pane Vladimíre, zakořeňuji podobně jako Vy, ale nepoužívám nic na zvýšení vlhkosti, jen kelímek s rostlinou umístím do rohu parapetu, aby na rostlinu nesvítilo přímé slunce. Možná je to tím, že v starém kamenném domě je vyšší vzdušná vlhkost než v... celý příspěvek >
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 24.3.2015 Obsahuje fotku
Všechny zálistky se nedají naráz odřezat a zasadit do země. Zálistky totiž po odstranění vrcholu začnou nejrychleji vyrůstat z paždí horních listů. V úžlabí spodních listů ještě není co vylamovat. Proto řízkuji postupně, dle vývoje zálistků.... celý příspěvek >
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 23.3.2015 Obsahuje fotku
Přikládám včerejší fotografie "zbytků" původních rostlin po řízkování. Jde o odrůdy Kosmonaut Volkov, Tomatoberry, Finik Oranževyj a Nasťa Slastěna. Na těchto rostlinách zbývají jeden až dva zálistky, lepší ze zálistků bude ponechán k zapěstování... celý příspěvek >
Okurka Avantgarde, 14.3.2015
Měla jsem ji naroubovanou na tykvi r. 2014, plody narostly i přes 50 cm dlouhé, pamatuji si, že známá si stěžovala na hořknutí plodů ve vedrech. Jinak si nevzpomínám na žádné zvláštnosti v pěstování.  J.
Nejchutnější okurky hadovky, 11.3.2015
Rok se s rokem sešel a přišel čas na výsev hadovek k roubování. Největší zkušenosti mám s odrůdami fy SEMO. Loni bylo v mnoha sklenících problémem padlí okurkové. Vyčetla jsem, že jsou rozdíly v náchylnosti odrůd okurek k padlí. Fy SEMO udává... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika