|
Prořezání staré jabloně, 16.2.2018 Právěže klimaticky nepříznivý rok sjednotí periodicitu na většině území. |
 |
Prořezání staré jabloně, 16.2.2018 Neúroda byla víceméně po celé Evropě. Tato sezóna by měla být obecně vhodná k zmlazování. Vývoj zimy ale nezaručuje, že to na jaře nepomrzne.
V. |
 |
|
 |
Prořezání staré jabloně, 14.2.2018 Při řezu bych se ve spodním patře zaměřil na redukci podvěšených větví. Tzn střihněte to tak, aby přirozené pokračování větve nešlo kolmo dolu. Z horního patra bych něco vyhodil a větve zkrátil. Je potřeba zachovat pyramidální tvar koruny. Takže... celý příspěvek > |
 |
Doporučte kvalitní zimní pracovní rukavice, 12.2.2018 Pro zimní práce na zahradě používám rukavice Palawan winter. Mám v nich cit, nepadá do nich sníh a hřejou. Je ale pravda, že pichlavé věci jako hloh projdou skrz.
V |
 |
Rucna pilka, 6.2.2018 Používal jsem Bahco, Felco, Fiskars, Silky a Husqvarnu. Nejvíc jsem si oblíbil rovnou pilku v pouzdře s čepelí 24 cm. Po ztupení 2. listu japonské pilky Gomtaro (pila stojí 2000 Kč, list je podstatně levnější) jsem přešel na Husqvarnu, která je sice... celý příspěvek > |
 |
Začátečník - rajčata, 1.2.2018 Na okraj květináče můžete dát podélně rozřízlou hadici.
V. |
 |
Srovnání vzrůstnosti podnoží kdoule - M26, 28.1.2018 Právě z těchto důvodů mají řady v sadech orientaci S-J.
V. |
 |
Presazeni jablone, 24.1.2018 Copak je ten podivný kroužek dole na kmeni? Nejsou v oblasti krčku korové nekrózy?
Pokud to nepomrzne, bude třeba provést důslednou probírku plodů
V. |
 |
Rozbor zeminy -> vhodné hnojení, 23.1.2018 Taky bych se na to vykašlal.
Zajímavý je poměrně vysoký obsah hořčíku. Pro jádroviny se doporučuje poměr K: Mg 2:1. Draslík je dobrý do peckovin. U jabloní může při nevhodné vyšší dávce blokovat Ca a tím zkrátit skladovatelnost (u odrůd se... celý příspěvek > |
 |
"Neznámý" sukulent, 21.1.2018 Kalanchoe
Chtělo by to víc světla, nebo méně tepla.
V. |
 |
|
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 16.1.2018 Teda vaše konspirační teorie mě vždy pobaví. Uplně nechápu kdo vám co odmítl poslat. V oddělení genofondů na VSUO bych sháněl pouze historické odrůdy v cac kvalitě.
Prodej udržovaných odrůd má na starost uplně jiné oddělení. Mají to na stránkách... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 16.1.2018 To může být i radiací. Výrobce těch bílých bude ale zřejmě jiný.
|
 |
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 16.1.2018 Čemu se divíte. Myslím, že odpověď na neochotu posílat materiél zahrádkářům si můžete najít zde na fóru. Proběhlo to loni, myslím že šlo o podnože st. Julian A. Čekal jsem to. Jinak to ani dopadnout nemohlo. Na jejich místě bych reagoval... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 16.1.2018 V Tescu mají v luštěninách velké bílé fazole. Jsou z Madagaskaru. Tvarově jsou trochu širší než f. šarlatový. Mají na sobě zvláštní příčnou žilnatinu. Nezkoušel jste je někdo pěstovat?
Do vyhledavače si zadejte: fazole bílá velká
V. |
 |
Zdravověda stromů - minikvíz, 14.1.2018 U peckovin je problematická Pseudomonas syringae. Na švestkách a především na meruňkách se projevuje tak, že se má snahu vytvářet zával, ale současně odumírá a z rány teče klovatina. Toto mi nepřipadá tak problematické.
Zahnův řez dělám pří... celý příspěvek > |
 |