|
Odrůdy kanadských borůvek, 19.1.2013 Nalezl jsem velmi pekne stranky americke univezity s popisem chorob a skudcu kanadskch boruvek. Na fotografii je mozno videt plisen sedou (Botrytis) nebo antraknozu (Anthracnose). Ohledne absence vyskytu techto chorob u nas bych, zejmena u citlivych... celý příspěvek > |
 |
Puklice na ořešáku, 19.1.2013 Nater Chemstopem je nutno kontrolovat a obvykle 1x behem sezony obnovovat. Lepi se na to hmyz, uschle listecky apod., mravencum staci mala skulinka ci cesticka a lezou na strom v plne mire. Dobre je ke kmeni na zem dat do plechoveho vicka Omnia jed... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 16.1.2013 Pred Vanocemi jsem byl koupit zimni jablka a zimni hrusky v Jahodarne Vranany (a tez pohovorit o moji ne zcela potvrzene objednavce frigo sadby). Cena 16 Kc/kg, kvalita vyborna. V supermarketu neni nutne kupovat vse, kazdy si muze v okoli vyhledat... celý příspěvek > |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 15.1.2013 Je to tak, jak pise pan Jan. Cena zeleniny v supermarketech, pokud nepocitam mrkev ci celer apod., neni nizka a zdaleka ne kazdy ma prijem na to, aby si ji dostatek koupil, coz je pro mne hlavnim duvodem, proc je oschla. Projde tam spoustu... celý příspěvek > |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 15.1.2013 Pokud se mrkvi nedari, tak se s ni netrapte. Mne jde ve vyssi poloze s vetsimi srazkami dobre, potreba vcas a dobre vyjednotit a pak je velmi pekna. Jinak kvetak (karfiol) chce dobrou pudu, pestuji ho na kompostu (nestrikam) a chut je... celý příspěvek > |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 15.1.2013 Pokud nepocitame vlastni praci, tak se neco pestovat vyplati. Napr. na jare vysadim 80 ledovych salatu, cca 1/2 pak tedy rozdam dam bratrovi ci sousedum, ale 80 * 20 je 1600. Po sklizni vysadim dalsich 80 rimskych salatu.Salaty neprihnojuji... celý příspěvek > |
 |
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 15.1.2013 Taky jsem chodil do ZDS v sedmdesatych letech. Predmet se spis jmenoval pracovni vychova a zalezelo na tom, jaky ucitel ho vedl. Jeden si stale rad neco vyrabel v dilne (domu do interieru), takze jsme cely rok byly v dilnach. S jinou ucitelkou... celý příspěvek > |
 |
Zelenina ve skleníku, 14.1.2013 To je prave na tech pytlickach zezadu uvedeno, co se kdy vyseva do skleniku, alespon, co se tyce salatu, redkvicek. Ve skleniku se dale obvykle pestuji rajcata a okurky hadovky, popr. papriky. Nekdo si tyto sazenice predpestuje, nekdo je... celý příspěvek > |
 |
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 13.1.2013 Ja tedy televizi moc nesleduji, ale mate pravdu, ostatne na tom neni az zas tak nic spatneho. Pokud se nebude utracet za seminka bude velmi zuzeny sortiment. Lepe by bylo, kdyby se mene utracelo za bazeny, tam mi zuzeni sortimentu vubec nevadi.... celý příspěvek > |
 |
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 13.1.2013 Udrzba travniku, bazen, pergola apod. neni u mne zahradkarska (pestitelska) cinnost. J.R. |
 |
|
 |
Odrůdy kanadských borůvek, 13.1.2013 S boruvkami mam zatim minimalni zkusenosti, v uplynulych cca 2 letech jsem jiz neco vysadil - 'klasicke' odrudy Patriot, Duke, Northland apod. Jeste mam nejake nevyuzite misto na strmejsim oslunenem svahu, rad bych jeste vysadil nejake 'moderni'... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy kanadských borůvek, 13.1.2013 Ano cely cas se bavime o velkoplodych boruvkach, ja jsem mel konkretne na mysli odrudu velkoplode boruvky s velmi velkymi plody - prumer vetsi nez 20 mm (ovsem do polohy 600 m.n.m). Zkuste se podivat na ty stranky, jasne se tam pise o plisni sede a... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy kanadských borůvek, 13.1.2013 Dalsi dotaz - mate zkusenosti s odrudou Nui? Na stankach, ktere doporucuje host - xxx.xxx.240.66 jsem se docetl, ze je citliva na antraknózu a plisen sedou. Odrudu Draper chci poridit urcite, jeste uvazuji o nejake velkoplode boruvce, ale provadet... celý příspěvek > |
 |
Poraďte jaký skleník, 11.1.2013 To mate dobre vymysleno. Netkanou textilii se da foliovnik 'vylepsit' na obdobnou uroven jako sklenik, ale je s tim nejaka ta prace a starost navic. J.R. |
 |
Poraďte jaký skleník, 11.1.2013 Jak prikryvate metrova rajcata? Date textilii z obou stran? J.R. |
 |