|
Hnědé skvrny na listech anturie, 6.12.2014 primárně je to přelitím. Možná jste ji už tak koupila a fyziologický projev nastal až se zpožděním, ale možná jste to i tak trochu sama přiživila. Po expedici ze zahradniockého závodu na krám už nebyla zálivka optimální a vy jste v přelívání... celý příspěvek > |
 |
Pálenka z limonády, 6.12.2014 Začala řepná kampaň a ceny cukru klesly v K na pouhých 11,40 Kč
Včelařům tu možnost levně nákoupit zásobu na dokrmování přeji, u zoufalců doslazujících kvasy jsem jaksi na pochybách a v rozpacích. |
 |
|
 |
Jaký štěpkovač?, 5.12.2014 Pokud jsem to dobře pochopil, tak až za 2 miliony koupíte ten les, tak si pořídíte k sadu s lesem "Rojek DH 10 E drtič dřevní hmoty - špalíkovač"
|
 |
Je prodej pálenky zákonný?, 5.12.2014 Jj to je o tom nároku na sníženou spotřební daň, vedenou k jeho RČ a RČ zletilých členů společné domácnosti.
Pokud by destilát prodával, (například protože mu jej zabaví exekutor a dá do dražby) tak musí doplatit ten zbytek daně, o který byl... celý příspěvek > |
 |
Kosatec - kdy přesazovat a nároky, 4.12.2014 Podle mne to neohlodali, jen využili místo uvolněné po vyhnití měkkých částí a opevněné zbytkovou celulózou (co nevyhnila). Použijte jakýkoliv fungicid, aby tam nic neuhnívalo. Horizon navíc má prý repelentní účinky (neověřeno). |
 |
Kdy zkrátit douglasku tisolistou, 4.12.2014 Měl jsem ořešák, který za svůj život prokazatelně přežil 3 takovéto "škrábnutí". Poslední 4té asi také, pokud by měl lepší ovoce (křapáč) a méně trpěl černou skvrnitostí (stříkejte si strom co má 3 m kmen a 14 m celkovou výšku).
Nechte tady... celý příspěvek > |
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 Nikoliv, většina doporučovaných prostředků je právě i prostředky pro neutralizaci zápachů i z vizuelně čístých nádob.
Je rozhodně ekonomičtější za cca 10 Kč demižón umýt než za cca 686,- Kč a více kupovat nový.
Jinak louhem sodným se po celá... celý příspěvek > |
 |
Co do petrolejové lampy, 4.12.2014 Pokud je tam dostupná elektřina, je lepší používat topné koule dříve zvané jako klasické elektrické žárovky. Petrolejka má tu nevýhodu, že spotřebovává kyslík a spaliny smrdí = to je dobré do skleníků, kde není možné zavést elektřinu. |
 |
Nesmrtelná myš v izolačním polystyrenu, 4.12.2014 Nevím jak na slovensku, ale v ČR je používání lepících pastí považováno za týrání a tudíž zakázáno. Tedy buď to musí být odchytové zařízení (sklopec, domeček, trubková past, labyrynt,...) nebo to musí usmrcovat na 80% v případě pastí deratizačních... celý příspěvek > |
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 To J.C. a dotaz z 4.12.2014 18:31
V podstatě máte na výběr mezi nižší koncentrací a delší dobou působení a vyšší koncentrací "čističe" a rychlého působení.
Další věcí je razance použité chemie. Pokud nemáte na zahradě teplou vodu, nezoufejte.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 Kyselina sírová, kyselina chlorovodíková jsou dostupné stejně jako louh NaOH v technické drogerii pro osoby starší 18 ti let.
Kyselina sírová pro accu (33%) je za 35 Kč/litr
Kyselina solná technická (31%) je za 32 Kč/litr
Kyselina sírová... celý příspěvek > |
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 mohu potvrdit, NaOH patří mezi látky, při jejichž prodeji by Vás měl prodavač požádat o prokázání skutečnosti, že Vám je více než 18 let. V některých prodejnách na něj mají uzamykatelnou vitrínu a v jiných mají vyjímku, že malobalení smí stát... celý příspěvek > |
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 Jestliže do 50 litrového demižónu dáme 30 litrů vody teplé 60°C (teplejší by z kohoutku téci něměla a do toho přidáme 100 g perliček, tak teplota stoupne na 66°C a po rozpuštění už dále nestoupá. Ten nárůst teploty není až tak strašný, aby to demižón... celý příspěvek > |
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 Proto jsem psal výše, že plníme demižón teplou vodou a pak přidáme perličky v odváženém množství do čištěné nádoby. Po rozpuštění nehrozí již exotermická reakce a je tedy možné doplnit objem vodou. Toto zaručí, že se louhem nepotřísníte. Rafael sice... celý příspěvek > |
 |
Jaký štěpkovač?, 3.12.2014 Pokud jsem to dobře pochopil, tak nikoliv elektrický, ale benzinový (naftový).
To moc na výběr nemáte = z tuzemských Bystroň nebo Vari. |
 |