Příspěvky uživatele - 102.197

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Využití spodní vody k založení jezírka, 3.1.2013
No, fontána asi moc nepomůže. A skalice bude působit jen chvilku. Navíc je to chemie... Bude muset být filtrace, asi dost výkonná. A k tomu dost (!!) rostlin, které budou vodu "čistit" od živin. I tak si myslím, že voda průzračně čistá... celý příspěvek >
Využití spodní vody k založení jezírka, 16.12.2012
No, myslím si, že řešení je celkem jednoduché (ale ne zadarmo). Vaše jezírko/rybníček se od těch "klasických" liší jen tím, že ho napájí spodní voda. Většina z Vás takové štěstí nemá a musí to řešit fólií. Jak zajistit čislou vodu? Jako jediné... celý příspěvek >
FIltrace - kde koupit stěnovou průchodku, 4.11.2012
Přes zimu si plánuji dodělat filtr. Potřeboval bych ale někde koupit šroubovací stěnovou průchodku - pro svedení odtékající vody z filtu do trubky (tuším, že HT nebo KG cca 75mm), která odvádí vodu z filtru zpět do jezírka. (Prostě napojit odtok z... celý příspěvek >
Kdy vypnout filtraci?, 27.10.2012
Poraďte mi prosím, kdy je nejlepší vypnout filtraci jezírka. Při jaké teplotě přestávají "fungovat" bakterie ve filtru? S nynějším ochlazením klesla teplota vody v jezírku na cca 7st.C. Voda vytékající z filtru napájí porůček s vodopádem, takže... celý příspěvek >
Jaký je přirozený únik vody - poraďte, 19.9.2012
Jak bylo uvedeno výše - 1-2 mm je zcela normální. Také jsem se snažil zjistit, co je ještě "v normě". Osvědčil se mi jednoduchý test. Vyšel jsem z toho, že odpar vody (v mm na výšku) bude stejný u malého i velkého jezírka (samozřejmě se bude lišit... celý příspěvek >
Kam ted s koi kaprem (original)?, 16.9.2012
Vloni jsem v létě a koncem léta dal do jezírka také pár "japonců". Zimu přežily, ale po oteplení vody se u asi 1/3 z nich objevily problémy (plíseň, boláky). Myslím si, že to bylo způsobené tím, že ryby žily v podstatě ve sterilním prostředí... celý příspěvek >
Začínám, 10.9.2012
Nepovažuji se za nějakého odborníka, ale myslím si, že je lepší jezírko udělat nyní, ryby vysadit na jaře, rostliny klidně nyní, nutno ale počítat s tím, že teď už moc krásy neudělají. Na druhou stranu se teď na podzim dají mnohdy rostliny koupit za... celý příspěvek >
Zhodnocení vyrobené filtrace, 3.9.2012
Mohu se zeptat, kde jste sehnal tu plastovu bednu na filtraci (případně z čeho je zhotovená)? Pro jezírko cca 10 m3 používám nyní Biotec 12 Screenmatic. Protože mám ale v šachtě, kde je filtrace umístěna ještě dost místa, plánuji za uvedený... celý příspěvek >
Proč rezne Picea glauca conica, 14.6.2012 Obsahuje fotku
Ještě jeden detailnější pohled.
Proč rezne Picea glauca conica, 14.6.2012 Obsahuje fotku
Letos mi na smrku (Picea glauca conica) začaly reznout konce větviček (viz foto). Stromek je vysazený před rokem, letos na jaře normálně narašil, před cca týdnem jsem si všiml prvních rezavějících jehliček (letos vyrašených). Psa, který... celý příspěvek >
Škody způsobené pozdními mrazíky, 20.5.2012
Génie se mi skutečně líbí. Jen nyní nevypadá zrovna "k světu". Snad přežije. Znovu bych do ní asi iž neinvestoval...
Škody způsobené pozdními mrazíky, 19.5.2012
Dík. Snad se to znovu zazelená. Dnes přes den to včechno zase více zhnědlo. Pohled z okna je teď zoufalý - jako bych to postříkal Roundupem...
Škody způsobené pozdními mrazíky, 19.5.2012
Noční mrazíky (okolo -3 až -4 st.C), které nás potkaly v uplynulých dnech mi napáchaly škody na rostlinách, kde bych to moc nečekal. Dnes jsem zjistil, že jsou více či méně spálené nové výhony následujích rostlin: - magnolie (Magnolia Genie) -... celý příspěvek >
Jaké samonasávací čerpadlo, 20.4.2012
Děkuji. To akvarjní čerpadélko by nezvládlo to převýšení. Dnes jsem se pokusil změřit průtok vody tůňkou. Vyšlo mi to na cca 1500 - 1800 litrů za hodinu. Pokud tedy bude čerpadlo výkonnější, tak to vodu "vycůcne" a čerpadlo pojede... celý příspěvek >
Jaké samonasávací čerpadlo, 19.4.2012
Potřeboval bych poradit s výběrem nějakého samonasávacího čerpadla. - Čerpadlo bude sloužit pro občasné (cca 1 x za týden - 14 dní) dopouštění nádrže na zálivkovou vodu. Bude se jednat o množství cca 7 m3 vody. - Voda bude čerpána z malé... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika