|
Třešeň Těchlovan, 4.3.2008 No jako je v jabloňových výsadbách nejvíce používaná M9 a její klony, tak v třešňových je dnes nejžádanější P-HL-B, A, G5. Dnes se začíná prosazovat Maxma. Stromky na G5 jsem vyděl třeba ve Slupu.
Představte si podnož, která by měla nároky jako M9 a... celý příspěvek > |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 No vidiš a máš tam taky tu nehezkou hrubku. Po f je y.
green-gage soils - renklotové půdy.
meruňkový semenáč odolá asfixii v zimě 70dní a za vegetace 5-7dní
Torinel za vegetace až 81dní! |
 |
|
 |
Roubování třešně, 4.3.2008 Pravidlo Zahnova řezu tkví v tom, že pokud se odřízne větev na rozvětvení, Přebytečná míza se nasměřuje do ponechané větve. Pokud jí je moc, potrhá pletiva, způsobí klejotok ap. Proto by se měly v rozvětvení odřezávat jen slabší větve. Pokud... celý příspěvek > |
 |
Třešeň Těchlovan, 4.3.2008 Já nevím, co s těma Coltama pořád všichni máte. |
 |
odolná odrůda, 4.3.2008 Tak to bych řekl, že můj první nástřel bude použitelný. Otázka je, jestli to seženete. O odolnosti odrůd v květu ap. tu nějaká vlákna jsou. Ve vašem případě je ale podstatnější podnož. |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 Pardon, zas ten pravopis. Těm půdám říká Asfyxiantní nebo renklotové půdy. |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 No tenhle termín jsem si nevymyslel, používá ho ve svých skriptech prof. Vachůn. Já si pod tím termínem představuju půdy, kde mohou stromy trpět asfifií. |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 4.3.2008 Paní, tomu prodejnímu místu se říká ovocná školka a na východě Čech jich je plno. Stačí zalistovat ve zlatých stránkách. |
 |
spodní voda, 4.3.2008 Kontrastní tmavé žíhání na světlém podkladu má jen Charlamowski.
Vítek |
 |
Re: jak uvařit oběd, 3.3.2008 Do podmáčených půd radši A2 |
 |
|
 |
Ficus Elastica - množení, 3.3.2008 Pardon : spodní teplo |
 |
Ficus Elastica - množení, 3.3.2008 Nebo klasicky řízovat a napíchat do půdy. Řízky dejte do vlažné vody, aby pustily latex, který kdž zaschne v řízku může škodit. Pak napíchejte do lehkého substrátu. Stačí i jednonodální řízky.List stočte do ruličky a zagumičujte, aby se snížil... celý příspěvek > |
 |
hrušeň Thirriotova, 3.3.2008 Mám zkušenosti s jedním asi padesátiletým exempářem. Je nesmírně plodná. Dost zahušťuje korunu, ale má ji pěkně stavěnou (trochu širší než hrušně bývají). Trpí dost strupovitostí. Když přezraje má takový podivný nádech Něco mezi acetonem a... celý příspěvek > |
 |
Měruňka do jílovité půdy?, 2.3.2008 Do asfixiálních půd lze použít podnož na bázi ryngle snad by šla i žilienka. Vítek |
 |
jakou podnož a odrůdu, 2.3.2008 Jo a tu Vandu bych nahradil Rajkou. |
 |