Příspěvky uživatele - 183.140

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Elena, 27.9.2012
Konečně hodnocení tak jak to je. Elena půjde ven, protože ač pozdní, tach v chuti nic moc, dužnina nazelenalá, nevadilo by, ale chuť opravdu nevýrazná. Annu Spath si seženu, docela jste mne navnadil:-))david
Presenta, 27.9.2012
Zdravím, Petr má opravdu nádherné plody, já jsem na tom letos hůře, strom je ještě mladý a plodů bylo minimum, chuť nebyla špatná, docela bych jí fandil jako pozdní švestce. Já si touhle dobou pochutnávám na clingu Spagnola, v tuhle dobu už toho... celý příspěvek >
Amers, 18.9.2012
Zdravím, Amersu, musím upřesnit, letos dávám chuťově trošku hůř než President. Vyhovuje mi tuhost dužniny, žlutá barva, velikost plodu a odlučitelnost. Chuť hodnotím jako průměrnou až dobrou. Vadí mi ale silná náchylnost na hnití plodů, jak... celý příspěvek >
TopTaste?, 12.9.2012
Přesně tak, a proto si myslím že ji dost přechválili.d
Topking, 12.9.2012
No, vzhledem k tomu, co mi sdělila jistá výzkumná kapacita z Ruzyně, tak by při infekci Joja mělo dojít k odumření minimálně zasažených větví (hypersenzitivita). já mám ale Topking na Joju zdravý´(minulý týden jsem to oklepal na slivovici:-)), jinak... celý příspěvek >
TopTaste?, 4.9.2012
Odrůdu hodnotím jako velmi sladkou, ale pro mne až moc. V chuti bych asi nic nevytknul, ale asi mám taky ten horší klon, od pecky jsem to nedostal, a ještě po deštích praská u stopky, jak je plná cukru. Tak nevím, ta neodlučitelnost mi vadí. Stromek... celý příspěvek >
Empress - nepovedená varianta odrůdy President, 4.9.2012
No, obě dvě již nesadím. valor se ńemá nechat přezrát, moučnatí. možná je to tím, že je ho tam tak moc a listů to má méně... Jistého pana K. asi znám, tam to je docela povedená sbírka:-) d
Č. lepotica a Katinka, 4.9.2012
Obě odrůdy považuji za výtečné, momentálně velice potěšila opět Č. rodná, myslím že jí dám přednost před všemi švestkami v této době. I pro snadnou tvarovatelnost a menší vzrůstnost. david
Existuje odolnější meruňka? MS kraj, 30.8.2012
Díky moc, vypadá to zajímavě. Pokud to tak každý rok mrazík probere, asi to tak bude. Měl jsem merunky na Domácí švestce, byly rovněž celkem velké (VP a Madarka), ale odcházely taky na mrtvici, a o šarce nemluvě. Ať se daří. david
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 30.8.2012
No, řekl bych správný postřeh, ale Valjevka je Agenská x Stanley, tak by to mělo být vidět. Jinak stanley je poměrně dobrá, když vyzraje, i dost dobrá, mám za to je dřív ji trochu podcenili, když se psalo že je fádní. Jako standard sortimentu bych ji... celý příspěvek >
Existuje odolnější meruňka? MS kraj, 24.8.2012
No nevím, rád bych zjistil na jaké podnoži a v kterém tvaru bude mít odrůda Velkopavlovická 120g, nepovedlo se to ani u čínských odrůd ty byly jen na efekt- ty měly nejvíce ke 100g, bylo jich 5 na stromě- podotýkám relativně bujném a nebyly k jídlu.... celý příspěvek >
Halehaven a Fairhaven, 15.8.2012
No, symfonie vypadá nadějně, letos vydržela přímrazky, a začíná se barvit, ale taky dost hnít. Uvidím kolik jich sklidím, minulé roky byla ale chutná, pevná, barevně pěkná, a malá pecka. Strom je docela otužilý, na to že je to francie. Royal Glory mě... celý příspěvek >
Topstar plus, 15.8.2012
Zdravím, Tophit bude lepší verze najbolji asi hlavně jen v mírnějším rozložitějším růstu, vyrovnanosti plodů a vyšší plodnosti. V chuti mi zatím připadal vcelku lepší než najbolja, ale jinak žádný zázrak. Na rodnou se těším, už je modrá, ale... celý příspěvek >
Čačanská lepotica, 14.8.2012
No, vcelku bych se pod to podepsal. Pokud se utrhne včas-dokud úplně nezblátovatí, tak si myslím, že je to rozhodně výborná volba ranější pološvestky. U nás (260m) plodí každý rok- i vloni, kdy všechno pomrzlo, a chuť je dobrá až velmi dobrá,... celý příspěvek >
Halehaven a Fairhaven, 12.8.2012
Mám z toho vcelku velkou radost, že se tu korigují zkušenosti s obrůdami. Halehaven mě zrovna velkou radost neudělal. Je sice velký, kulovitý, ale rád namrzá i ve dřevě, nejen v květních pupenech (na rozdíl od toho, co se píše v pomologiích), a je... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika