|
Příspěvky uživatele - 183.140
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Sloupovitá meruňka, 15.1.2013 nepřestává mne fascinovat, jak moc se leckteří prodejci snaží udělat z obyčejných odrůd sloupovité..proč taky prodávat merunky za 150, když to jde za 800.. taky už jsem viděl sloupovité merunky, jak ponechané volnému vývoji pěkně větvily již od... celý příspěvek > |  | Nová podnož pro slivoně a meruňky, 14.1.2013 Narostlé stromky ze školky (přerostlé) bývají dost nakrmené, aby se lépe prodaly. Potom když se přesadí do zahrad, tak 2-3 roky stojí, hlavně v drnu, trávníku. Když je bujná podnož, zpravidla to i bez kultivace okolo rozchodí, a pak rostou dobře, u... celý příspěvek > |  |
|  | Nová podnož pro slivoně a meruňky, 11.1.2013 Asi tak, když se nesází slabě rostoucí podnože pro slivoně do kvalitních půd, ještě lépe do úhoru bez drnu s vodou, tak to tak dopadne. Krymsky a jim podobné jsou hlavně do intenzivních výsadeb, na vřetena a zákrsky. V zahradě v trávníku mají co... celý příspěvek > |  | Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 23.12.2012 Taky jsem to před časem na těch amerických stránkách prohlížel, ale myslím že budu rád, pokud by z toho všeho časem vyšla aspoň jedna pořádná odrůda, a to i chuťově. zatím jsem z podobných odrůd japonských slivoní poněkud v rozpacích, a to... celý příspěvek > |  | Rezistentna odroda broskyne?, 9.12.2012 Přesně tak, o bělomasé není ve školkách zdaleka takový zájem. Lidi mají v paměti měkké bělomasky ńeodlučitelné od pecky, řada zná semenáče zrající v září, odlučitelné, ale malé a neatraktivní. Málokdo se najde, kdo by znal novější bělomasé velké... celý příspěvek > |  | Jakou zimní hrušku?, 18.11.2012 Přesně, dá se jíst už od teď, nemá chybu, vydrží v dobrém sklepě až do ú nora.david |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 18.11.2012 Zdravím, rád bych se nechal inspirovat, rovněž plánuji obohatit zahradu. Zatím se mi jeví ze žlutých nových nejlépe Sirius, a z červených Admirál, ač roste silně a budu ho muset dát na slabou podnož. Máte někdo zkušenosti s Merkurem a Orionem?... celý příspěvek > |  | Suncrest (dotaz), 25.10.2012 Suncrest považuju za chuťově velmi kvalitní, pěkně červeně vybarvenou, odlučitelnou odrůdu, zrající zhruba 20 dní po RH. Nasázel bych ji znova, kdybych na nínarazil, míval jsem ji z jisté české školky, kdy mi byla prodána jako Sunhaven- tenkrát... celý příspěvek > |  | Broskvoň Modřinka, 25.10.2012 Mám doma mladý stromek Modřinky, letos porpvé zaplodil. Chuť byla velmi dobrá, zrála mezi redhavenem a cresthavenem, lehce vláknitá dužnina, odlučitelná, rozhodně se mi jeví jako slušná odrůda v období 10-15 dní po Redhavnu. david |  | Třešeň a meruňka na stejném stromě, 25.10.2012 No, to je sice pěkné, naposledy jsem o Adaře četl ve skriptech jisté VŠ a to je tak vše. Určitě si jste jistý že na ni třešně rostou dobře? Já jen že je to typ myrobalánu ze Španělska, množený in vitro, u třešní to nikdo v ČR pokud vím neověřil.Rád... celý příspěvek > |  |
|  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 16.10.2012 No nevím, pokud je Katinka ležák, tak asi proto, že nebyl spotřebitel(zahrádkář) neustále masírován reklamami jistých firem na Topy- možná pro to, že licenci na množení můžou mít všichni, kdežto s některými Topy(Topstar, Topfive, Topend atd) je to... celý příspěvek > |  | Topend plus, 30.9.2012 No, pěkně jste mne tu navnadili na ten Topend:-). Kde se to dá sehnat? Jestli pouze v jisté západočeké školce? Elenu bych rád nahradil, asi se spolehnu na Presentu, vycházáí nadějně, i Petr má moc pěkné fotky. david |  | Meruňka - vzrůstem malá chuťově dobrá, 27.9.2012 Samosprašná menší- např. L"eskora, Lejuna, Orangered. VP 12/2 je klon Velkopavlovické a roste taky bujně, sice méně než odrůda VP, ale asi o 10%. A ta roste velice pěkně, bujně. david |  | Sloupovitá meruňka, 27.9.2012 Můžete mi prosím napsat kde vám tvrdili a kdo že sloupovitá merunka není u nás schválená? Já bych to viděl jako jednoznačnou snahu o o podvod. Jabloně takové skutečně jsou. ale golden sun je odrůda Prunus salicina- zde vidím za těžký peníz, když tato... celý příspěvek > |  | Amers, 27.9.2012 No, hodnotím z polohy 260m, letos bych řekl že byl teplotně velice dobrý rok. Amers mne zaujal velikostí, barvou a plodností, konzistencí taky ale chutí ne. |  |
 |
|
|
|