|
Ginko biloba Pendula nebo Horizontalis, 4.6.2008 Protože výška kmene u naroubovaných řevislých tvarů zůstává víceméně stejná, neboť zde nedochází k terminální dominanci, což je jev, při kterém platí, že nejvýš postavený pupen je nejlépe vyživován. To je důvod, proč stromy rostou do výšky. Převislý... celý příspěvek > |
 |
Synsepalum dulcificum, 4.6.2008 Co je 50Kč proti radosti z nové rostlinky a jejího pěstování? Stanislaw |
 |
|
 |
Synsepalum dulcificum, 3.6.2008 Pane Karlosi, opravdu je pro Vás 50Kč tak moc? Stanislaw |
 |
prosím, co je to za kytku, 2.6.2008 Ne ta zcela. Irisy mají jak hlízy, tak cibule a zrovna Iris x hollandica má cibuli. Dají se běžně koupit za příjemnou cenu. Informace pisatelky je zcela správná. Stanislaw |
 |
Výmladky švestek po celém sadu, 30.5.2008 Pane Dovala, všichni rádi stárnem, když je nám osumnáct! Stanislaw |
 |
Co je to za keř s bílými přírůstky?, 30.5.2008 A já jsem zase rád, že se lidi dokáží rozhodnout, co se jim líbí. To také svědčí o vztahu k zahradě. Stanislaw |
 |
Co je to za keř s bílými přírůstky?, 29.5.2008 Salix integra 'Hakuro Nishiki' |
 |
Jasmín nebo pustoryl?, 28.5.2008 Pěkné. Ta Lonicera na plotě dělá krásné neutrální pozadí. Celkově dobře vyvážené i v prostorové kompozici. Chválím. Stanislaw:-) |
 |
křídlatka, 28.5.2008 Vážený pane zahradnický guru. Křídlatka je těžce invazní rostlina. Jak myslíte, že se tak rozšířila po území nejen našeho státu? Je dokonce zařazena v první kategorii invazních rostlin spolu s bolševníkem velkolepým a netýkavkou žláznatou. Stanislaw |
 |
jen se zeptám, 28.5.2008 Dobrý den. Jen napíšu svoji dávnou zkušenost. Někdy kolem roku 1987 jsem získal pár plodů kiwi kultivaru "Hayward" od známého, který tehdy pracoval v podniku Zelenina. Zkusil jsem jeden plod zbavit semínek, tyto vyčistil a čerstvé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaký zvolit typ živého plotu proti čumilům?, 27.5.2008 Dobrý den. Minimální vzdálenost u thújí i tak štíhlých, jako je kultivar "Smaragd" používám 75cm. Nezapomenout na to, že potřebují světlo i ve spodní části, jinak to bude brzy rezavé. Dále bych rád věděl, co jsou šlechtěné rychlerostoucí... celý příspěvek > |
 |
co to může být za brouka?, 25.5.2008 Dobrý den paní Klásková. Mohl by to být páteříček, ten je ale dravec, takže v pohodě. Nicméně dobrá by byla fotka na určení. Stanislaw:-) |
 |
Napadený jilm, 24.5.2008 Dobrý den. K aplikaci pesticidů pro Vámi uváděnou výšku se používá motorový rosič, kdy používaný pesticid je hnán proudem vzduchu a dosáhne skutečně hodně vysoko i daleko. Takový přístroj vlastním a má uváděný dosah horizontálně 14 metrů a vertikálně... celý příspěvek > |
 |
Meruňka nekvete, 23.5.2008 Dobrý den pane Zvařel. Nejsem sice paní Míla, ale reaguji na Váš dotaz ohledně střídavého řezu. Nevidím na něm nic zvláštního. Použil bych ho v případě, když by se při řezu na venkovní očko letorost vyhnul do příliš vodorovné polohy, což je při... celý příspěvek > |
 |
Růže z Jericha, 23.5.2008 Dobrý den paní Hráběnko. Lonicera caprifolium, čili zimolez kozí list se skutečně také nazývá růže z Jericha. Na tom není nic zvláštního. Běžně se to uvádí v dendrologiích. Stanislaw |
 |