Příspěvky uživatele - 248.131

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nemoc jabloně, 13.5.2014
Nám na těch větvích začala nejprve černat kůra (byla jako spálená), později se odlupovala. Na RLS nám řekli, že nemá cenu zachraňovat víc než padesátiletý strom, že zbrzdit chorobu a prodloužit život stromu mohou jedině jarní a podzimní (po opadu... celý příspěvek >
Nemoc jabloně, 13.5.2014 Obsahuje fotku
Není to starý strom a nemá na větvích černou kůru? Nám kdysi to samé udělal James Grieve, měli jsme obavy ze spály - odnesli jsme větvičku na rostlinolékařskou správu a tam nám řekli, že spála růžokvětých to není, že je to Nectria galligena... celý příspěvek >
Existuje odrůdy meruňky odolná monilióze?, 13.5.2014
Také mne to zajímalo, protože mi 2x na monilii odešla VP. Zkoušela jsem hledat info na netu. Z cca 80ti odrůd, které jsem tam našla, by dle údajů měly být odolnější : Betinka, Bergerac, Darina, Kráska, Sylvercot a Vesprima. Plánuji tu Darinu.... celý příspěvek >
Záhony, 13.5.2014
Normálně bych to vyplela, přidala hnůj a zryla. První rok, dva bude růst o něco víc plevele (již vysemeněného), ale není to tak velká plocha, aby se to nezvládlo. Nejsem příznivcem... celý příspěvek >
Existuje odrůdy meruňky odolná monilióze?, 12.5.2014
Ne, jen některé jsou víc a některé méně odolné.          Lída
Jaké keře, rostliny byste doporučili pro volně rostoucí živý plot?, 12.5.2014
Záleží na tom, které keře budou vedle sebe. Uváděnou šířku keře bych vzala průměrem, tzn. u 1-3m bych počítala šířku 2m, ony se rostliny jedna druhé trochu přizpůsobí. V každém případě plot hned hustý a vzrostlý nebude. Další možnost by byla dát keře... celý příspěvek >
Přehnojené mladé stromky slivoně, meruňky a jabloně, 12.5.2014
Mohly být chybně naředěné postřiky, nebo moc toho hnojiva - pokud měly při výsadbě vylepšenou zem, moc toho nepotřebují. Hnojivo v zemi naředíte jedině pořádným prolitím. Jinak může být u mladých výhonků na vině i mrazík.        ... celý příspěvek >
Moc trávy v kompostu. Co s tím?, 12.5.2014
Nechat proschnout (můžete s ní třeba mulčovat pod stromky), do kompostu až pak.  Lída
Co mi žere růže a hortenzii?, 12.5.2014
Na té růži to je lalokonosec, ten dělá takové půlměsíčky...         Lída
Rajčata - kroucení výhonů, 11.5.2014
ps - Stolbur - choroba stále významná
Rajčata - kroucení výhonů, 11.5.2014
Viděla jsem ji zatím sice jen na obrázcích, ale nemůže to být fytoplasma - stolbur?           Lída
Japonská vrbička - množení, 11.5.2014
Proč si nepřečtete příspěvky o něco výše???
Nemocné slivoně, 11.5.2014
Ona byla letos hodně suchá zima a slivoně potřebují dost vláhy, to proschnutí odspodu může být i tím. Kvůli hálčivci by to takhle neproschlo, ten bývá na starších švestkách běžně (a celou korunu vysokých stromů stejně nikdo nestříká).
Přehuštěné/omotané kořeny sazenice rajčat, 11.5.2014
Rajčata se sázejí šikmo z toho důvodu, aby se voda lépe dostala ke kořenům a rostliny lépe zakořenily (hl.cca 20cm).           Lída
Bílý prášek na rozmarýnu, 10.5.2014 Obsahuje fotku
Rozmarýn mívá na lístcích jakoby bílý pel, jestli to je jako na fotce, tak to je OK. Jestli to je povlak, mohlo by to být nějaké padlí nebo tak něco. Potřebuje trvalou vlhkost, ale nepřelévat. Teď už bych ho dala ven, mrznout už... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika