Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozvetvena jedla, 8.10.2014
Nic proti vánočnímu stromku, ovšem při pohledu na fotku té jedle, bych se takového asi trochu děsil. PS: Pane Stando, je obdivuhodné, co vy všechno na své zahradě, či zahradách, zvládáte pěstovat. Teď dokonce čtu i o pěstování vánočních... celý příspěvek >
Ještě PS: Pokud se nebudete bát a rozhodnete se jedličku zastřihávat a držet ji při zemi, tak nemusíte odřezávat ten druhý boční kmínek a můžete si pěstovat "jedlovou rozsošku". Záleží jen na tom, co se vám bude víc líbit.
Termínově nejlépe na začátku rašení - tedy cca od poloviny dubna. Když ten boční výhon odřežete těsně u kmínku, bude stromek v dolní části dočasně nesymetrický. Časem se to srovná. Jedlička v zahradě plní pouze dekorativní účely, nevím, do jaké výšky... celý příspěvek >
Příprava půdy před založením sadu, 8.10.2014
Problematice hnojení moc nerozumím, proto se do ní raději nebudu plést. Jen jsem chtěl napsat, že pokud místo výsadby původně bylo obdělávaným polem, tak to samo o sobě nemusí být záruka očekávané kvality. Já jsem kdysi také zakládal zahradu na místě... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2014), 7.10.2014
To, o čem jsem psal, se mi stává(-alo) pouze na jednom stanovišti z pěti, kde révu vysazuji. Na tom nejhorším z nich, na zahradě u baráku. Jinde jsem s tím jarním odumíráním problémy neměl. Toto snanoviště je význačné dvěma protichudnými klimatickými... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2014), 7.10.2014
Chtěl jsem si porovnat Vaše pozorování s mými, pane G. Blacku. Mladé, dvou až tříleté keře mi totiž dříve odcházely také. Dumal jsem proč a došel k názoru, že vlivem teplotních šoků v době plné jarní mízy. Mladé keře rychlé a výrazné změny teplot... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2014), 6.10.2014
Pane Blacku, vzpomenete si prosím, kdy a jakým způsobem Vám odešly ty tři dvouleté keře? Jestli jste ten problém zjistil hned po zimě, kdy Vám na rozdíl od ostatních keřů tyto tři vůbec nevyrašily,  anebo se to stalo tak, že sice nejprve... celý příspěvek >
Bofix, 3.10.2014
Jde o to, že Bofix není určen proti travinám, které ještě teď díky příznivému počasí rostou, ale proti travním (dvouděložným) plevelům. Zdá semi, že travní plevele mají nyní v říjnu už svou hlavní vegetační fázi za sebou a že už v růstu stagnují.... celý příspěvek >
Jak rozdrtit jablka bez drvica, 2.10.2014
Žduchadlo je však mnohem hezčí název, než šťouchadlo. On tento nástroj bude mít určitě mnoho lidových názvů, používaných v různých končinách naší země. Problém je, že v současné době už lidé domácí zvířectvo přestávají chovat a tak se tyto dříve... celý příspěvek >
Jak rozdrtit jablka bez drvica, 2.10.2014 Obsahuje fotku
Jo, ten "S - nůž" je výborný nápad. Prodává se to v železářstvích pod názvem "šťouchač na brambory". Babička to běžně používala při přípravě žrádla pro prasata k rozšťouchání uvařených brambor.
Jak rozdrtit jablka bez drvica, 2.10.2014
Myslím si, že pro jednorázové moštování menšího množství by mělo stačit jablka rozkrojit na 1/4 a lisovat je v tomto stavu. Výtěžnost sice bude nižší, než při lisování drti, ale šťáva určitě poteče. Pokud by se rozkrájená jablka podařilo ještě nějak... celý příspěvek >
Obnovit zasypanou studnu?, 29.9.2014
"Objem komolého kužele je součet ploch základen krát polovina výšky (hloubky)". To není správný vzorec.
Hledam nekoho, kdo se vyzna v pestovani palem, 26.9.2014
Ontario - to je kanadské vnitrozemí nad velkými jezery. Tam budou, myslím, podobné zimy jako u nás, možná ještě sušší.
Co vaše réva? (2014), 26.9.2014
Ahoj Petře, pravděpodobně pěstuješ nějakého frankoamerikána, což je kříženec evropské révy s révou, pocházející z amerického kontinentu. Může to být i avizovaná Izabella. Tyto odrůdy jsou mezi pravověrnými vinaři považovány za podřadné, protože z... celý příspěvek >
Camsput/Red delicious, 26.9.2014
Necítím se být k odpovědi zcela kvalifikován, ale myslím si, že samotná nadmořská výška není rozhodující parametr k určení, zda budete při pěstování této teplomilné odrůdy úspěšný. Důležitější jsou mikroklimatické podmínky místa výsadby. Mnohdy může... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika