|
Kdy řezat maliny?, 3.3.2011 Nad maliňáčím bych se vůbec nevzrušoval. Na jaro, jsem ho vzal křoviňákem u země, abych se ho zbavil. V létě tam bylo malin požehnaně až do mrazů. Na své zahradě to probírám pečlivěji.Ale ten kdo nepozná 2leté výhony od 1letých má... celý příspěvek > |
 |
Nemocný ořešák, 2.3.2011 Ten rok, kdy se toto objevilo na listech mého ořešáku jsem listí spálil a nedal do kompostu.Pro jistotu, aby se napadení nerozšiřovalo. Kompost ten rok nebyl nic moc. Proto by mne zajímalo, co je to za chorobu. Možná by věděl pan Jiří Kamiš.Prosím... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rostliny proti komárům?, 27.2.2011 Ten kdo prohlašuje, že ořešák odpuzuje hmyz, toho zvu na posezení.Uvidíme jak se bude ohánět proti komárům. A ten je mohutný -šířka koruny přes celou zahradu 18m,obvod kmene (ve 130cm) -215cm. |
 |
Nádory na kořenech košťálovin, 24.2.2011 Taky bych rád věděl, jak se zbavit nádorovitosti, kterou jsem si donesl ze zahradnictví, kde jsem kupoval sazenice. Někde ve starší literatuře jsem četl, že by to mohl vyřešit NEMATIN, ale ten už se roky nevyrábí. |
 |
Poradí někdo co je to za rostlinu/plevel?, 24.2.2011 Díky také za odpověď! Přesně jako u host 135.66 se to objevilo u mne. Asi před půl rokem to ukazoval v TV p.Větvička.Tudíž odp. správná. Jen se nezmínil o těch hraboších. |
 |
Jabloně po babičce, 21.2.2011 Dívejte se po okolních zahradách a potom poproste toho souseda jestli by Vám neporadil. Stromky jistě dále budou rodit k Vaší spokojenosti. |
 |
Jak zakracovat meruňku?, 21.2.2011 V době, kdy jsem sadil meruňku jsem byl mladý a blbý, tudíž jsem nestříhal a teď po 19 letech mám problémy se sklizní, která nikdy nebyla velká. U vedlejší meruňky stejné odrůdy (Velkopavlovická) jsem musel říznout (vadily větve, mrtvička aj) ... celý příspěvek > |
 |
Pouziti komposti ci listi na ochranu keriku pred mrazem, 21.2.2011 Ze 13.11.2009!
Tak jak to děláte, myslím nic nezkazíte.Já to tak dělám na růže, nebo použiju listí a zajistím větvičkama mahonky - chvojí nemám. Na jaro samozřejmě odklidím. |
 |
Kadibudka - plánek, 21.2.2011 Mnoho lidí používá na své zahradě dřevěnou kadibudku, já také. Proto mne zajímá, co s nashromážděným obsahem, jaké opatření dělají proti mouchám atp.. Podělte se se svými zkušenostmi i s ostatními! Napište zde! |
 |
Pořady pro zahrádkáře, 20.2.2011 Již dlouhou dobu každou neděli po 14hod. poslouchám na ČR Brno pořad HOBBY -Magazín je určen všem zahrádkářům, milovníkům květin, chalupářům, chatařům, ale také kutilům, chovatelům, houbařům i sběratelům.Uvádí Jana Tomková. Pořad připravuje... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vykuřovací patrona do skleníku, 19.2.2011 Pokud budu mít skleník bez vegetace, tak ho nechám vymrznout. |
 |
Zelená voda v sudu - zalévat s ní?, 17.2.2011 Nevím kolik prospěji, ale myslím manganistan nebo skalici ve slabém poměru jako desinfekci nazelenalé vody.
Přece se to používá proti plísním aj.(postřiky apod.) |
 |
Zelená voda v sudu - zalévat s ní?, 17.2.2011 Pane Vysloužil, strašně rád bych našel vyjádření, že zelená voda není vhodná na zalévání rostlin, ale nemohu to najít, abych Vás přesvědčil.
Co zkazím hypermanganem? |
 |
Kdo poradí jak na špačky, 17.2.2011 Já používám malé petardy (3cm), co prodávají v drogerce a stačí to na celé hejno a celé odpoledne je klid. |
 |
Jaký je lepší - sklo nebo plast?, 17.2.2011 Najděte si zde na tomto webu : " Doporučili byste mi tenhle skleník? " v sekci "skleníky a pařeniště - Není to tak stará diskuze a myslím si, že vám pomůže se trochu zorientovat! Do dneška 52 příspěvků. |
 |