|
Příspěvky uživatele - 221.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Sekačka Stiga Turbo 47, 5.1.2008 Dobrý den. Vážený pane. Každá sekačka, která má čtyřtaktní motor a nemá tlakové mazání, tak skutečně není vhodná na sekání travnatých porostů hlavně směrem ze svahu. Důvod je poměrně prostý. Motor této sekačky je mazán jen roztřikem oleje, který... celý příspěvek > |  | Jak zničit chrousta, 4.1.2008 Já mám zase pane doktore v sobě takový zvláštní boj. Před 40i lety, ještě v učení na lesaře, jsem měl maličkatou sbírku broučků. Dnes už dokážu plácnout jen mouchu, nebo komára, a to mě ještě musí obtěžovat. Jinak absolutně nic. Ale změní se to... celý příspěvek > |  |
|  | Zahradní koupací jezírko svépomocí, 4.1.2008 Vážený pane. Neberte prosím osobně tyto další řádky. Jsou to jen moje zkušenosti z dlouholetého působení v okrasných zahradách. Viděl jsem opravdu hodně těch, které si majitelé realizovali sami a za nějaký čas se to znovu celé předělávalo. A znám... celý příspěvek > |  | Jak zničit chrousta, 3.1.2008 Jenom se mohu souhlasně připojit. Ke své práci používám mulčovací kůru, která byla před nějakým časem pro mne volně přístupná od odkorňovače. A při nakládání té starší, tak bylo zcela běžné, že jsme v množství jednoho vozíku za osobní auto našli... celý příspěvek > |  | Okrasný listnáč, 2.1.2008 Dobrý večer. Pravděpodobně máte na mysli Prunus serrulata "Amanogava", která má výrazný sloupovitý růst. Je to krásný listnáč, sám jej v projekci poměrně často používám. Nemá však výrazně růžové květy, spíš bílé. Ale krásné. Stanislaw:-) |  | Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 1.1.2008 Dobrý den. Nabízel jsem Vám foto krásného exempláře, ale mail, který uvádíte, byl oznámený jako nedostupný. Pokud máte o nabízené foto Araucarie zájem, zkuste napsat správný mail. Zdraví Stanislaw:-) |  | Husqvarna 395 XP - plagiát, 30.12.2007 Tak nevím pane. Pilu Hecht, kterou uvádíte, mám nějaký ten pátek doma a v naprosté pohodě. A to jsem s ní nedávno řezal opravdu pořádné kousky jasanu, takže žádné měkké dřevo. Dobře nabroušený řetěz a za chviličku bylo vymalováno, vůbec toho... celý příspěvek > |  | Althanova ryngle, 27.12.2007 No, já si právě nemyslím, že by Althanova byla ryze cizosprašná, ale je to jen moje pozorování. Právě, že jsem měl možnost vidět tu monokulturu, i když to bylo jen pár stromů. A partenokarpicky se právě Williamsova pěstuje v Británii pro svoji... celý příspěvek > |  | Althanova ryngle, 27.12.2007 Máte naprostou pravdu v těch opylovačích v monokulturách. Sám to mám taky tak vysazené. Tam je to hlavně pro stoprocentní opylení všeho, co tam kvete. Tam je naprosto prioritní výnosnost. Já jsem reagoval na to, že by mu druhá Althanova nebyl... celý příspěvek > |  | Althanova ryngle, 27.12.2007 Dělám to nerad pane Vysloužil, ale cizosprašnost, neboli alogamie, je opylení květu pylem z jiného květu téže nebo jiné rostliny téhož druhu. Skutečně by mu stačila další Althanova. Ale když tam má ty další slivoně, je to v pohodě. |  |
|  | třešně po celou sezónu, 27.12.2007 Tak to bude ta Büttnerova (už jsem našel to ü). Jen jsem to popletl. Ing. Vondráček ji vyšlechtil tak, že očka Napoleonky ozařoval v Řeži u Prahy. A Colt se používal na zkouškách v tehdejší SEMPŘE. A množil se v laboratořích... celý příspěvek > |  | třešně po celou sezónu, 26.12.2007 Pane Vysloužil, mohu se trošku pochlubit, že jsem před mnoha lety dostal od ing. Vondráčka, se kterým jsme byli velcí kamarádi, jeho šlechtění právě na Coltu. Dnes se ta třešen jmenuje tuším Buchlerova (omlouvám se, ale nevím kde je přehlasované u),... celý příspěvek > |  | zátiší, 25.12.2007 Pane Vysloužil. Nedávno jste se mně zastával, tak se předem omlouvám, ale bříza patří mezi obtížně přesazovatelné dřeviny. Ale je nutné to zohlednit u větších rostlin. Ale i tak bříza zlobí i malá. Z lesa to bude obdobné. Takovou zajímavou vyjímku... celý příspěvek > |  | Sametka podzimní - Trombicula autumnalis, 25.12.2007 Pane Vojto, prosím o vykání. Je mi 54 roků a jsem zvyklý si s lidmi vykat. A jistě to už nebudu měnit. Moje jméno je pravé, opravdu necítím potřebu se skrývat. Pěkný večer přeje Stanislaw Šmakal:-) |  | Sametka podzimní - Trombicula autumnalis, 24.12.2007 Vážený, nebo vážená? Moc to všechno prožíváte. Toto jsou stránky pohodových lidí, kteří většinou mimo své povolání mají velikého koníčka a to je příroda. Není to skutečně banda hlupáků, kterým je třeba anonymě spílat. Prostě něco neví, tak se tady... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|