|
Psí víno, 2.2.2008 Dobrý den. Trošku se přidám. Pod názvem "psí víno" se rozumí Parthenocissus quinquefolia, čili loubinec pětilistý, jenž se skutečně množí velmi snadno pouhým řízkováním. Vytváří méně přichytných destiček. Má ale kultivar... celý příspěvek > |
 |
Lze vytvořit živý plot z olše?, 2.2.2008 Naprostý souhlas s Vámi pane doktore. Teoreticky lze vysadit živý plot z čehokoli. Ale z olše by to diskutabilní. Zkusil jsem zapátrat ve své paměti a mohu napsat, že jsem nikdy neviděl volně rostoucí živý plot s olší. A to nepíšu o stříhaném,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
výsatba tůjí, 31.1.2008 Dobrý den. Jsem profesionální zahradník, který se zabývá právě sadovnictvím. Nemám žádný problém navrhnout a vysadit thúje tam, kde zvážím, že je to vhodné. Z Vašeho příspěvku nějak vychází, že jste odborník. Můžete nám všem tedy doporučit Vámi... celý příspěvek > |
 |
biskupská lilie, 29.1.2008 Dobrý den. Pravděpodobně Sprekelia formosissima, ale názvy mimo botanických jsou různé. Tak to prosím berte s rezervou. Spíše je tato rostlina nazývána Jakubskou lilií. Pohodu přeje Stanislaw:-) |
 |
Tisy - tvarování, 22.1.2008 Dobrý den. U tisu to máte snadné. Patří mezi dřeviny, které spolehlivě snesou jakýkoliv řez. Obráží i z úplného pařezu, takže se vůbec nemusíte bát začít stříhat tvary podle svých představ. Přeji Vám, ať se daří. Stanislaw:-) |
 |
Ochrana proti okusu zvěří, 22.1.2008 Dobrý den. Mám taky spirálové chráničky v počtu 100 kusů. Napíšu jen svoji překvapivou, ale bohužel negativní zkušenost. V předloňské silné zimě se do mého sadu, i když kvalitně oploceného, dostali zajíci, a věřte nebo ne, dokázali tyto chráničky od... celý příspěvek > |
 |
Sklápěcí pilka, 20.1.2008 Vážený pane. Dovolím si trošku oponovat. Jsem profesionál a sám používám tyto sklápěcí pilky ke své práci k naprosté spokojenosti. I když pilka zn. Fiskars je spíš vysouvací, protože samotná řezná část je celá ukryta v rukojeti a ven se vysouvá,... celý příspěvek > |
 |
zkušenosti se Stiga traktory, 16.1.2008 Dobrý den paní Jano. Dovolím si tedy napsat i svoji zkušenost, ale z jiného pohledu. Už dlouho se starám o travnatou plochu jedné firmy, kterou jsem jako profesionál zakládal, o ploše 2500m2. K tomuto používám sekačku Castek Garden jenom s pojezdem o... celý příspěvek > |
 |
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 16.1.2008 Dobrý den. Pokud je tloušťka silážní fólie ta, kterou uvádíte, tak k použití na jezírko je velmi diskutabilní. Samozřejmě to může nějaký čas fungovat, ale jedna z hlavních vlastností speciální jezírkové fólíe je mimo samotné tloušťky její... celý příspěvek > |
 |
Rakytník, 14.1.2008 Dobrý den. Výrobky z Rakytníku můžete koupit i dnes. Většinou je nabízejí prodejny se zdravou výživou, nebo jak si to říkají. V bývalé NDR se pěstováním hodně zabývali. Od nich pochází velmi známé šlechtění Polmix. Ale největších úspěchů zřejmě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Opadávání švestek - plodů, 12.1.2008 Vážený pane. Nepochybně máte pravdu, pilatka opravdu dokáže svoje. Nicméně plody napadené pilatkou zůstávají zelené i po opadnutí na zem. Pokud paní popisuje jejich fialovou barvu, přikládním se k tomu neúplnému opylení. Pěstuji švestky a... celý příspěvek > |
 |
podnož z pecky, 8.1.2008 Dobrý den pane doktore. Tomu kůlovému kořínku rozumím velmi dobře, ale proč zaštipujete i za druhým listem? Je to tím, že chcete vyrovnat poměr mezi nadzemní částí a kořenovou soustavou? Po tom zaštípnutí přeci začnou prorůstat i další již se... celý příspěvek > |
 |
rakos nebo ratan, 7.1.2008 Teda pane doktore, je evidentní, že mám ještě mezery. Ale stejně je mi jasné, že zůstanu u té zahradničiny. Já jsem třeba měl velkou radost z toho, že se mi nedávno podařilo koupit speciální skleničky na slivovici. Mám 1000 litrů kvasu z vlastních... celý příspěvek > |
 |
rakos nebo ratan, 7.1.2008 Vážený pane. Tak rozhodně by mě nikdy nenapadlo, že jako zahradník budu odpovídat na takový dotaz. Ale budiž. Proutek z jalovce obecného (Juniperus communis) se na Moravě používá na Velikonoce. Nemusíte s ním ani nijak silně švihnout, ale... celý příspěvek > |
 |
rakos nebo ratan, 6.1.2008 Teda řekněte pane doktore, co si tady na tom webu člověk nepřečte. Není to celé spíš otázka pro Vás jako lékaře? Ale připouštím, že se někdo může docela zajímat o to, čím vlastně někomu nařezat. Pokud bych ale měl radit pánovi já, jako zahradník, tak... celý příspěvek > |
 |