Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zapařené nebo přemrzlé houby, 24.10.2014
Netušil jsem, že když houba zmrzne a pak rozmrzne, stává se zdravotně závadnou. Chápu, že když je dlouhodobě zmrazená na teplotu těsně pod 0°C, tak dlouho čerstvá nevydrží a začne se kazit, škodlivé bude i vícenásobné zmrazení / rozmrazení. Ale v čem... celý příspěvek >
Jakou odrůdu zvolit?, 23.10.2014
Mrazy vám hrozí, ty hrozí v celé naší republice. Jde jen o to, s jakou pravděpodobností výskytu. Jedná se totiž o ty jarní mrazíky, které přicházejí v době, kdy strom kvete anebo má mladé plůdky. V různých částech naší země se vyskytují s různou... celý příspěvek >
Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 23.10.2014
To, co popsal pan Moudivláček se aktuálně týká i mne. Také řeším, co se staršími velkými stromy. Rozhodl jsem se pro obměnu výsadby. Řeším i problém vyčerpané půdy, zmíněný p. Milošem a nevím, jak se s ním dokážu popasovat. Řeším problém postupné... celý příspěvek >
Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 23.10.2014
Jistě, obchodníci se reklamou a dalšími rafinovanými triky snaží poptávku usměrňovat a ovlivňovat ku prospěchu svému. Je to jejich pradávná přirozenost. Takže jsou-li šikovní, mohou dílče a dočasně vychýlit pomyslnou rafičku zájmu na svou stranu a... celý příspěvek >
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 23.10.2014
Já jsem Revus použil, bohužel neznám jeho OL pro rajčata, pro která u nás nemá registraci. Na révu je OL 14 dnů. Telefonoval jsem obchodnímu zástupci výrobce, slíbili, že mi to zjistí, ale už se neozvali. Mezitím sezona skončila. Dodržel jsem 14... celý příspěvek >
Sázení meruněk a broskví na podzim, 23.10.2014
Na podzim + všechny řezné rány ošetřit.
Likviduje nám soused stromy?, 22.10.2014
Zeptám se: Kolik bylo těch stromků? Byly v té stěně všechny stromky stejné odrůdy? Jaké, případně jakých odrůd? Všimla jste si na jaře, jak vypadala spodní část kmínků v okolí kořenového krčku? Odešly ty stromky všechny najednou, a současně? Byly... celý příspěvek >
Plíseň bramborová, 22.10.2014
Která rostlina byla spouštěčem vám nikdo objektivně nepoví. Ve skutečnosti to byly klíčivé spory houby Phytophthora infestans, které poletují v ovzduší a v nastupujím podzimu, který byl vlhký a teplý měly ideální podmínky pro svou vegetaci a houba... celý příspěvek >
Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 22.10.2014
Zájem pěstitelů je prodávat to, co si lidé koupí, o co mají nebo budou mít enormní zájem. Když budou mít lidé zájem kupovat stromky zvící topolů, budou výrobci produkovat a prodávat topoly. Žádný producent sadby si nemůže dovolit vyrábět "na sklad",... celý příspěvek >
Jablko Ontário - dvouletá perioda plodů, 22.10.2014
Pokud budou stromy vysazeny do jednoho místa poblíž sebe, i když s ročním odstupem, jejich plodnost se časem srovná a budou plodit / neplodit v souběhu. Lze tomu účelně bránit probírkou plodů, čili redukcí úrody. Na střídavou plodnost má však vliv i... celý příspěvek >
Strupovitost Spartan Vs Rubinola, 22.10.2014
Zdravím i já Vás, pane Kaněro. Vaše zkomolené oslovení mě mrzí, pátý pád jsem sice použil, ale u slova "pane" se mi vloudil překlep a vypadlo písmenko "e". Je to proto, že píšu překotně a čtu rychle "přes řádek", takže nejsem schopen ve... celý příspěvek >
Likviduje nám soused stromy?, 21.10.2014
Jinými slovy, co napsala Marcela: i kdyby to soused opravdu spáchal a na základě odborné analýzy se prokázalo, že stromy byly otráveny nějakou chemikálií, vy budete stále v důkazní nouzi, protože nebudete schopni u soudu dokázat, že to soused opravdu... celý příspěvek >
Kdy začít sekat?, 16.10.2014
Ať se pán rozhodne, jak uzná za vhodné, náměty a rady dostal a k nim i argumenty, což je dobře. Narozdíl od nás - rádců, jenom on vidí, v jaké kondici se jeho trávník právě nachází. Z globálního hlediska je však problém termínu a způsobu provedení... celý příspěvek >
Kdy začít sekat?, 16.10.2014
Postupné sečení - souhlas, je to určitě lepší, než sekat větší délky najednou. Ovšem sekat čerstvě vysetý trávník o délce 8 cm - vždyť to jsou jen takové zelené tenoučké vlásky, s pidikořínky. Já osobně bych do takového porostu se sekačkou nešel,... celý příspěvek >
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 16.10.2014
No vida a já si dosud naivně myslel, že ta nechutnost, mdlost marketových rajčat je způsobena tím, že se pěstují ve velkosklenících, kde nemají pro svůj vývoj přirozené podmínky, například nedostatek světla v zimních měsících, odlišný průběh teplot,... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika