|
Nesmrtelná myš v izolačním polystyrenu, 3.12.2014 Nejvoňavější pro myši je vanilka. Pokud ji chcete lákat vůní, pak oříšková bábovka s vanilkovým cukrem vítězí. Ale i pastinák a mrkev není k zahození.
Pokud jsou to tesaříci, tak je uslyšíte úplně stejně jako myšici, možná i silněji, protože myš... celý příspěvek > |
 |
Kameny v květináči, 3.12.2014 To sice nepotřebuje (jako kaktusy, ale on benjamínek může mít klidně přes 2 metry a těžší květník mu jen prospěje. No a právě proto, že to nemusí mít u krčku, tak to soused měl rovnoměrně v celém objemu. Já to dávám k tomu krčku protože se mi to při... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nesmrtelná myš v izolačním polystyrenu, 3.12.2014 zapomeňte na uzené - většina myší je býložravá. Pokud je prostředí suché, dá navíc přednost čerstvé zelenině před zrním. Pohybuje se zásadně podél stěn a škvír, takže domeček nebo zrní 5 cm od zdi může minout bez povšimnutí, proto se klícky sklopky,... celý příspěvek > |
 |
Odstranění pachu z beček, 3.12.2014 jj to že to bude cítit octen není nic proti tomu, že je naočkujete v 99% octovými kvasinkami a kvas se vám může zvrhnout ...
použijte louh nebo savo, ale pokud neuděláte nic, tak to pivnímu kvysu určitě vadit nebude.
|
 |
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 3.12.2014 Možná může do soudků přijít chuťově tak špatný destilát, že na jeho "opravu" bude potřeba třetí destilace a přebití ocasů tak vražedným nástrojem jako je Dřevěný soudek. |
 |
Kameny v květináči, 3.12.2014 Benjamínek je nenáročný na množství kvalitního substrátu, ale květník je zpravidla potřeba větší, pro stabilitu vyšších rostlin. Je pak otázkou, jestli balastovat (přidávat hmotnost) tlustou dolní drenáží a horními okrasnými valounky, nebo v celé... celý příspěvek > |
 |
Je prodej pálenky zákonný?, 3.12.2014 Naštudujte si daňové zákony. Vlastní prodej nebude nezákoný, ale nezákonné bude, pokud výnos z prodeje lihoviny zdaněné sníženou sazbou pro pěstitelské pálení nedodaníte na standardní spotřební daň. Pokud tu slivovici rozdáte, je výnos z prodeje... celý příspěvek > |
 |
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 3.12.2014 Nejdřív napište, co máte za soudek, co v něm bylo a co od toho čekáte. |
 |
Vánoční smrček napadený korovnicí, 2.12.2014 Já bych se toho nebál. Buď bych to stíknul lokálně Mospilanem pár dní před přenesením do bytu, nebo v bytě pustil "stroječek proti komárům" nebo obojí. On totiž "stroječek proti komárům" omezuje částečně i ostatní hmyzáky v bytě, moly šatní a... celý příspěvek > |
 |
Jak na pěstování olivy, 2.12.2014  ... ony listy neopadávají ihned po stresové události, ale s odstupem 3-4 zálivek. Tedy například stěhování je stresovou událostí. Je lepší stěhovat olivu polozvadlou, když už začnou listy zavinovat okraje. Ještě ve zvadlém stavu ji nechat než si... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 1.12.2014 Nestrašte. V čechách a na moravě se stále spousta obcí snaží, jestli by mohli mít jednotnou kanalizaci (dešťovou, průmyslovou a splaškovou v jedněch trubkách) a tak jako fata morgana působí zprávy, že v Izraeli mají některá sídla (kibucy) oddělená... celý příspěvek > |
 |
Česnek a myši (hlodavci), 1.12.2014 Jednak to záleží na odrůdě česneku (jak oxiduje) a pak na tom, jestli přidáte kyselinu citrónovou (tak na špičku nože pro 1/4kg) a jak se při dávání do skleniček podaří vytlačit bublinky vzduchu. |
 |
Česnek a myši (hlodavci), 1.12.2014 Tak si přijďte pro dvě hrsti, paní Lído (nebo písněte, kolik stroužků Vám mám zítra hodit do poštovní schránky).
Přiznám se, že pro pastu nějak nemáme odbyt a navíc jí mám už skleničku z doby zpracování cibulí poškozených při sklizni. Uvažuji, že... celý příspěvek > |
 |
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 1.12.2014 omlouvám se, skutečnost "že vegetariáni nemají střevní mikroflóru" jsem nevěděl. Je to důsledek oblbnutí reklamou na Acti- mel/vii. |
 |
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 1.12.2014 Ačkoliv klub skeptiků se k urinoterapii staví jak jinak než skepticky, jedno je jisté. Některé látky z krevního oběhu se do obsahu žaludku zpátky dostat nemohou. Jako se dobytku pro zlepšení stravitelnosti dusíkatých látek ze siláže přimíchává do... celý příspěvek > |
 |