Příspěvky uživatele - 21.143

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Málo zakořeněná tráva, 10.10.2014
Dobrý den, nechápu proč Vás tolik pobuřuje ten mech a stále musíte něco vyvracet. Kdybych neměl tyto zkušenosti tak to nepíši. To co Vám Wimpy napsal je pravda. Nicméně já nikoho nenapadám a nemyslím si, že jsem tazateli špatně poradil. Poraďte... celý příspěvek >
Dobrý den, Ferdo Maravenče, pokud si myslíte, že jsou to bláboly  ( ano mohl jsem napat místo bude se dařit může se dařit ) s ohledem i na to, jak pisatel píše, že trávník trpí nedostatkem slunce, půda je tam vlhká, tak opravdu nevím. Je... celý příspěvek >
Dobrý den, v místech bez slunce je toto celkem normální navíc pokud máte třebe více jílovitou půdu tak se obecně na těchto místech trávě nedaří a bude se tam dařit mechům. Rada je menší zálivka než jinde (tráva bude mít větší snahu o hlubší... celý příspěvek >
Fleky na trávníku, 9.10.2014
Dobrý den, pokud zavlažujete tak ja popisujete, tedy každý den 5 min tak to dle mne není úplně ideální, vzlášť v tuto dobu. Bohužel dělá to tak hodně lidí a pak se díví, že mají plísně, více stařiny vzlášt když mají navíc jílovitou půdu. Je... celý příspěvek >
Fleky na trávníku, 8.10.2014
Dobrý den, dle fota to skutečně vypadá na kornatku. Příčina bývá různá v létě se vyskytuje především slunném místě s málo živinami. V tuto dobu může být dle mne také příčinou stres pro vertikutaci případně opačně i nadměrná vlhkost, která obecně... celý příspěvek >
Jakou benzínovou sekačku vybrat?, 3.10.2014
Jak v jednom předchozím příspěvku pisatel uváděl podobnost dílů Stigy s Mountfieldem tak se se nejedná o náhodu. Tyto značky spolu s Italským Castelgarden patří pod jednu hlavičku a to GGP - Global Garden Products. Stiga má zastupovat kvalitnější... celý příspěvek >
Mochna plazivá v lučním trávníku, 30.9.2014
Dobrý den, na mochnu učinkují přípravky s účinnou látkou fluroxypyr, tj. např. Bofix, Starane. Z praxe se doporučuje trochu vyšší o cca 25 % dávka než je doporučená. Neaplikovat za slunce. Pokud by to nezabíralo, někdy se účinky herbicidu... celý příspěvek >
Zatravňovací dlažba - zátěž, 25.9.2014
Dobrý den, rozhodnutí bych zvážil podle toho co od toho očekáváte, jestli chcete mít rovnou a trvale únosnou plochu nebo jen chcete zpevnit současný trávník proti rozbahnění apod. Ideálně ani jedna z možností není pro denní pojíždění a navíc... celý příspěvek >
Růžové kousky trávy, 25.9.2014
Dobý den, takových flíčků se Vám ještě objeví, vzlášť v tomto období kdy poměrně hodně pršelo a trávníky jsou většinou přemokřené tak může docházet k rychlejčímu zahnívání a odumírání stébel než např. v suchém počasí. Stačí posekat na nižší výšku... celý příspěvek >
Růžové kousky trávy, 24.9.2014
Dobrý den, chtělo by to poslat i detailní foto, težko Vám někdo takto poradí. Samozřejmě, že se nemusí jednat hned o nějakou přesně definovanou chorobu. Martin
Suchý flek, 22.9.2014
Dobrý den, vidím, že se Váš dotaz opakuje a stále asi hledáte příčinu v nějaké nemoci či konkrétní plísni. Dle mne je toto jen tím, že v trávníku je moc stařiny, živyny a vzduch se nedostávají ke kořenům a trávník takto chřadne. Je to začarovaný... celý příspěvek >
Vertikutace, 17.9.2014
Dobrý den, dle mne ideální čas je nyní a do cca konce září a to i v případě pokud budete chtít po vertikutaci dosévat. Posečte na co nejméně cca 3 cm, proveďte vertikutaci a poté vyčesejte lehce vhodnými hraběmi, případně můžete pak dosít... celý příspěvek >
Doporučte sekačku dle požadavků, 15.9.2014
Dobrý den, nože u rotační sekačky se brousí právě proto aby byla tráva co nejlépe nejčistěji usektnuta, tedy aby byla po posečení co nejméně roztřepená (zaschlé konečky). Nejde o to, že Vám tupá sekačka trávu neposeče (ona ji vždy nějak umlátí),... celý příspěvek >
Jak zbavit lipnice roční?, 12.9.2014
Dobrý den, s Vaším názorem a radou ohledně Venzaru mohu do jisté míry souhlasit a doporučil bych jej jako doplňkovou ochranu (i když cena se asi uživateleli líbit nebude), která by dle mne při novém založení mohla pomoci v boji proti ježatce z... celý příspěvek >
Jak zbavit lipnice roční?, 11.9.2014
Dobrý den, dle fota je ta invaze opravdu veliká. Popíši Vám dle mne ideální a pro většinu dostupný postup se založením trávníku, od přípravy půdy atd. Myslím si, že dobré základy v budoucnu usnadní řadu věcí. Nejdůležitejší pro zdravý trávník a... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika