|
Jaká organická hnojiva používat?, 7.11.2014 Z kristalonu si tekute hnojivo pripravite. Z hnojivych tyciniek alebo kompostu to nerobite, urobi to priroda. |
 |
Prasklá kůra, 7.11.2014 Je to jednoduche, na konci zimy a skoro na jar sa zvykne kmen stromu prehrievat co prebudi strom a ten predcasne vykvitne. Ranne mrazy mozu znicit urodu. Natrety na bielo odrazi povrch vacsinu svetla a neprehreje sa. Prebudenie stromku moze takto byt... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaká organická hnojiva používat?, 7.11.2014 Nielen pre predavaca, ale aj pre zahradkara. Mam doma hnojiva tekute aj granulovane. Aplikujem ich odlisne. I ked spravne pisete, ze niektore granulovane sa daju aplikovat po ich aspon ciastocnom rozpusteni ako tekute. Opacne to nie je mozne. Ak mam... celý příspěvek > |
 |
Drtička větví, 5.11.2014 To je fajn, ak vam ten mulc nepresiahne vysoko. Ale Vy mate velku plochu na tento ucel a je to velmi fajn sposob... ako sa vyhnut drveniu. |
 |
Drtička větví, 5.11.2014 Mne vrba v komposte ani zahone nevyrasila ani jedna. Ale ked som robil zavlahu alebo ohradku a natlkol do zeme pomocne hrubsie pruty (na uchytenie zavlahy, ohrady atd) tak sa krasne zazelenali a to vzdy. Na druhej strane, korene boli sotva badatelne... celý příspěvek > |
 |
Drtička větví, 5.11.2014 Je pre mna menej pracne prehadzat zeminu v zahone, ako drvit odpad, hlavne ten problematicky tenky zeleny z popinaviek a vrby. 2-3 kubiky jemnej zeminy zo zahonu ak treba prehodit, je to pre mna podstatne menej prace ako podrvit odpad mozno pol... celý příspěvek > |
 |
Drtička větví, 5.11.2014 Alesi, moja zahrada ma daleko do dokonalosti. Aby bola krajsia a zdravsia, snazim sa jej venovat co najviac casu, ale toho je stale malo. Jednou z veci, kde setrit casom, aby som mohol na zahrade realizovat ine projekty, je vyriesit problem, ako... celý příspěvek > |
 |
Lišejník na ovocných stromech, 3.11.2014 Ked davate mednaty jesenny, ten nezabera? |
 |
Čím nejlépe vápnit, 31.10.2014 Co sledujete dezinfekciou zahrady? |
 |
Skvrny na jahodníku - co to je?, 29.10.2014 Čo majú ochrániť listy jahodníku, keď bude mínus 20? Veď tomu ani sám neveríte. |
 |
|
 |
Je možné sázet malé stroužky?, 29.10.2014 Ja na mojom malickom policku 1x2m som vyskúšal sadenie podla velkosti. Roztriedil som si struciky podla velkosti a daval do radov ad naj... po naj... Tie najmensie boli naozaj malinke. V aprily bola situacia velmi komicka, vpredu najvacsie rastiny a... celý příspěvek > |
 |
Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 22.10.2014 p. Vyslouzil: "Zájmem pěstitelů sadby je prodávat krátkověké (menší, slaběrostoucí) tvary s častější obměnou. "
Zanedlho sa budu predavat aj starozitnosti, ktore vydrzia len par rokov a potom sa rozpadnu... |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 22.10.2014 Sekery su dobre... hlavne pre ludi co so sekerou nevedia pracovat a drevo by rozlamali za den. To, ze sa trochu poskodi ostrie nie je taka tragedia. No ale ak mate doma plnu budu "Wetterlings, Hultafors nebo Gränsfors"... |
 |
Vápno hašené, 16.10.2014 Pan dr., co tym myslite ze naberie objem po reakcii s CO2. Podla mna by to bolo skor naopak, ak po rozklade uhlicitanov CO2 vznika. |
 |
Vápno hašené, 15.10.2014 Dolomit ma vyhodu v tom, ze je lepsie ak do pody futrujeme horcik ako vapnik. Horcik je dolezitejsi a v podach vzacnejsi prvok. Vapenec ako taky obsahuje pomerne malo horcika (oproti vapniku). Ale na druhej strane dolomit obsahuje vzdy dost vapnika.... celý příspěvek > |
 |