|
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?, 13.9.2015 Sklízejte je co nejdéle. Pro urychlení zrání je dejte do ložnice pod postel. |
 |
Bílý ocet - dostupnost, 15.8.2015 Když chci mít krásné okurky, tak přidám do sklenice několik koleček mrkve. |
 |
|
 |
Kdy končí přirozená fyziologická letošní žravá pout molic na kadeřávku?, 28.6.2015 I já jsem dnes našel na zelí molici. |
 |
Jak se zbavit křenu?, 27.6.2015 Pokud je to jednotlivý křen, tak stačí na něj obrátit hrnec.
|
 |
Daju sa jahody presadzat aj teraz?, 27.6.2015 Jahody sázím co nejdříve když je chladnější počasí. Obvykle v červenci. Do příštího roku na sklizeň, vyrostou velké sazenice, s mnoha zdravými velkými plody. |
 |
A je to tady: Světlušky 2015, 26.6.2015 I u nás v Podkrkonoší začínají dnes létat. |
 |
Twist Off, 21.6.2015 Se starými OMNIA víčky mám téměř stoprocentní přisátí všech sklenic. Po zavaření kontroluji přisátí nehtem jak tady někdo radil. Na víčka TWIST OFF si nemohu stále zvyknout a tak je používáme na med a tam kde se nezavařují. Při zavařování se některé... celý příspěvek > |
 |
Jak odstranit zápach z víček od okurek, 20.6.2015 Mám víčka označená etiketami co v nich bylo a rok výroby. Na okurky používám baňatější sklenice, kam se okurky lépe rovnají. Víčka od okurek není vhodné používat na med.Někdy bývá cítit i sklenice co v ní bylo. Omnia víčka používám do rozpadnutí.... celý příspěvek > |
 |
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny, 29.5.2015 U nás se udilo v komíně. Lepší uzené maso jsem od té doby nejedl. Staré komíny byly k tomu přizpůsobeny. Ohniště je vpravo od pověšeného masa asi o jeden metr níž. Ohniště nemá rošt a vzduch se reguluje vratami do komína.Mezi ohništěm a udící komorou... celý příspěvek > |
 |
Bude se darit plazive dyni v obrim kvetinaci?, 25.5.2015 Nějaký chcípák by se dal takto vypěstovat. Dýně potřebuje velký kompost a možnost zapustit kořeny během plazení. Tím vznikne obrovský kořenový systém a vyrostou obrovské dýně. Ohledně křížení bych si přečetl něco od Mičurina. |
 |
|
 |
Jak pohnojit staré stromy trávníku?, 10.5.2015 Já hnojím pilkou. Ne u země. Na mé extenzivní hospodaření zatím stačí prořezat korunu tak, aby byly dostatečné přírůstky. Podle druhu trávního porostu a požadavku stromů vápním a hnojím.
|
 |
Pravokořenné stromy, 10.5.2015 Pane Vysloužile, tak silná slova jsem od Vás snad neslyšel. Ze semene vypěstovaný strom nepovažuji jako pravokořenný. Má sice kořen a větve ze stejného genetického materiálu, ale může se jednat o úplně jinou odrůdu. Já považui pravokořenný strom ten,... celý příspěvek > |
 |
Pivoňka, 3.5.2015 U nás se daří pivoňkám odjakživa. Máme červenou s těžkými velkými květy. Roste sama bez údržby. Já to přisuzuji tomu, že je vždy vysazena u domu nebo u podezdívky plotu. Když se rozroste, tak ji po kýblech rozdávám.
|
 |
Stáleplodící jahody a ostatní jahody blízko sebe?, 27.3.2015 Se stáleplodícími jahodami mám špatnou zkušenost. Jahody byly malé, úroda nízká a na podzim jich hodně nedozrálo. Měsíční jahody to je něco jiného. Plodí mi od června do zámrzu. Někdy byly i v listopadu. Jahody mám nasazeny na tarásku z pískovce. Na... celý příspěvek > |
 |
Můžu zasadit "obyčejné" brambory, ne sadbové?, 6.3.2015 Vyprávěl mi volyňský čech jak se v době hladu sázely jen klíčky brambor. Pokud byl příznivý rok tak se urodilo z těch klíčků dostatečné množství brambor. V našich podmínkách pěstovat brambory z klíčků je pracné a nevyplatí se. |
 |