 |
Příspěvky uživatele - 93.77
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak rozdrtit jablka bez drvica, 15.10.2014 No "chemici" si stitrují vzorek moštu, z toho spočítají obsah kyselin a podle toho mošt na víno doředí vodou a doplní cukrem... ale pro "obyčejného uživatele" je tento postup moc složitý (potřeba dalších přístrojů a vědomostí) a pro zdejší proto... celý příspěvek > |  | Slad - pálení, 13.10.2014 Musím vás zklamat, slivovici můžete dostat jen z trnek, slív, švestek...
Ze sladu lze připravit též kvas a z něj vypálit alkohol, ale "slivovice" to opravdu nebude!! |  |
|  | Měření lihoměrem, 13.10.2014 Samozřejmě, šťáva obsažená ve višních, vám ten alkohol naředí, podle množství použitých višní, až na polovinu původní koncentrace!! Ten alkohol zůstane ve višních!! takže je můžete použít jako desertní kompot !! |  | Zakalená slivovice, 10.10.2014 Jo dík za takovýto odkaz, v tomto provedení je jen na dvě věci : na nic a... |  | Měření kvasu, 10.10.2014 Samozřejmě "narušíte povch deky", odeberete vzorek který přelijete přes plátno nebo hustý cedník (aby v něm nebyly tuhé nečistoty) a ponoříte do něj cukroměr (k tomu se dodával i odměrný válec, pro lepší manipulaci s cukroměrem). Odečtete hodnotu a... celý příspěvek > |  | Nová pálenice - jaký kotel?, 14.7.2014 Co se týče "úpravy povrchové vody k pití" (i té po povodni...)
... úplně by mělo stačit vodu přefiltrovat a následně převařit, popřípadě ještě jednou zfiltrovat (papírový, vatový nebo jiný textilní filtr by měl stačit...) vyloučí-li se nějaký... celý příspěvek > |  | Nová pálenice - jaký kotel?, 30.6.2014 Dobrý den paneinženýre,
už jsem se bál, že jste o tuto problematiku přestal mít zájem. Přes měsíc jsem od vás neviděl ani jediný příspěvek. Dokonce ani na vláknu "kde sehnat maloun pálenici", kdy byla 28.5. presentována "malá aparatura" a... celý příspěvek > |  | Nová pálenice - jaký kotel?, 26.6.2014 To záleží na tom, jaký rozměr je za "35 nebo54"; jesti je to [cm], tak to lze tak vzít, je-li to v [mm], je to jen "odběrní trubka"... jinak T kus není problém. |  | Kde sehnat malou pálenici, 10.6.2014  No mohu vás ujistit, že nejsem projektantem ani výrobcem tohoto výrobku. Ale to neznamená, že na něj budu házet pouze špínu... je-li k tomuto výrobku nějaký "manual" nevím, ale napsat ho, zase tak velký problém nemí. Vy jste prostě... celý příspěvek > |  | Kde sehnat malou pálenici, 10.6.2014 K přízpěvku moudivláček &galloway pippin z 9.6.2014 v 19:49
Vážený pane (vláčku otápěný tuhým palivem), vy zásadně srovnáváte nesrovnatelné …
Pěstitelskou „ofi“ palírnu s domácím pálením. To nelze srovnávat!! Přístroje v „ofi“ jsou... celý příspěvek > |  |
|  | Kde sehnat malou pálenici, 9.6.2014  ... jakým způsobem se plní velmi úzké hrdlo vařáku... i s přihlédnutím k částečnému rozkladu pevného ovoce jedině snad způsobem švestička za švestičkou...
Není nutné, přístroj je opatřen plnicím otvorem o průměru 14 cm (jak bylo již... celý příspěvek > |  | Kde sehnat malou pálenici, 3.6.2014 Vážený pane,
obávám se, že váš "rozhled" o vývoji destilačních aparátů skončil někde v době "předhadrové"... v chalupách na kotárech. Už i v pěstitelských palírnách, hlavně po roce 2000, se začaly zavádět nové destilační aparáty jednokotlové s... celý příspěvek > |  | Domácí víno - základní problémy, 2.6.2014 Cidr to bude tahdy, pakliže do kvasu vůbec nepřidáte žádný cukr (potom má max. 6-7% alkoholu), když jej přidáte a dále po kvašení zušlechtíte (stažením z kvasnic, čiřením a pod...), jedná se již o ovocné víno z jablek!! |  | Měření PH moštu, 23.5.2014 Dobrý den, jak je vidět, tak se nikdo, ze zdejších "matadorů", k této problematice nechce vyjádřit (asi to nebude dostatečně nosné téma).
Ve starší vinařské literatuře se doporučovalo zfiltrovaný vzorek moštu ztitrovat roztokem 0,1 N louhu... celý příspěvek > |  | Cukr, cukr a jenom cukr, 17.5.2014 Mne učili, tedy bylo to už před půl stoletím, že takové množství cukru se má přidávat po třetinách (pan Ing. Valenta, v době kdy dnešní odborníci přes kvašení, tahaly tak max. kačera na provázku) a to také dodržuji, spíše však dávám toho cukru o... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|