|
Smrk, 1.10.2012 Dobrý večer. Jak to vypadá v nejbližším okolí s kůrovcem? Ten smrk to má za sebou. Zdeněk |
 |
Louka - je třeba ještě posekat?, 26.9.2012 Dobrý večer. Mám taky zahradu 5 000 m a letos jsem to sekal 5x, protože hodně pršelo. Jestli vaší louku sekáte jenom 1x, potom se krásné květnaté louky nedočkáte. Sekejte aspoň 2x a poslední třetí sekání si nechte podle toho jak naroste... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vytápění skleníku, 26.9.2012 Dobrý večer. Děkuji za vysvětlení - dobrá, velice dobrá myšlenka. Jestli tomu dobře rozumím, tak je to vlastně "obruč " vody a v ně je umístěná nádoba s rostlinkou. Zdeněk |
 |
Vytápění skleníku, 25.9.2012 Dobrý večer. Neznám - co to je? Prosím, popište co je na fotce a jak to funguje. Děkuji Zdeněk |
 |
Živý plot z mochny, 21.9.2012 Dobrý večer. Mochnu bych vám moc nedoporučoval, protože v období bez listí je to hnusný /můj názor a nikomu jej nenutím/ propletený porost zastřižený do nějakého tvaru. Opravdu nevypadá dobře. Jó, až se zazelená a rozkvete to je o něčem jiném.... celý příspěvek > |
 |
Vytápění skleníku, 16.9.2012 Dobrý večer. Ano byl to můj příspěvek i fotka. Mám také plykarbonátový skleník, ale bydlím skoro 800 m.n.m., proto musím vymášlet rúzné vychytávky abych vůbec něco sklidil. Zdeněk |
 |
Vytápění skleníku, 15.9.2012 Dobrý večer. Nápad s nasáváním teplého vzduchu a vhánění do trubek a "ohřívat" studenou zeminu, která absorbuje teplo a potom ho v noci vyzáří není vůbec špatný!!!. Tímto nápadem se vážně začínám zaobírat. Husí krk bych... celý příspěvek > |
 |
Mulčování brambor, 3.9.2012  Poslední fotka |
 |
Mulčování brambor, 3.9.2012  Další dva snímky |
 |
Mulčování brambor, 3.9.2012  Dobrý večer. Tráva co projde bramborama se dá bokem a protože zakládám záhony, použije se jako základ pro budoucí zeleninový záhon. Letošní tráva se použije jako pěstební subtrát pro příští rok a na jiném místě.
Pokud máte málo místa můžete... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pochlubte se svými květinami vypěstovanými v roce 2012, 27.8.2012  Třetí fotka. Zdeněk |
 |
Pochlubte se svými květinami vypěstovanými v roce 2012, 27.8.2012  Ještě jedna fotka. Zdeněk |
 |
Pochlubte se svými květinami vypěstovanými v roce 2012, 27.8.2012  Dobrý večer. Taky se pochlubím. Na první fotce je ručně tesaná kaménka a její "nájemníci". Dále volně rostoucí kytka v zahradě a na třetí fotce je pažitka s bukem. Zdeněk |
 |
Smůla, 5.8.2012 Dobrý večer. Ve dřevě jsou takové "komůrky" zásmolky ve kterých je mnohdy smůla a ta za teplého počasí vytéká. Mám taky tento problém. Dřevo je třeba dobře prohřát letním sluníčkem a smůlu nechat vytéct na povrch. V chladném počasí se kapky smůly... celý příspěvek > |
 |
Nemocne svestky, co s tim?, 5.8.2012 Dobrý večer. No dobře - dírkovitost listků, ale co s tím? Koupil jsem několik švestek ve Fytosu Plzeň a všechny jsou jako prostřelené brokovnicí. Zdeněk |
 |