|
Brambory přihrnované posekanou trávou, 6.6.2013 Dobrý večer. Brambory nechte nyní v klidu růst až do té doby kdy se začne nať rozvalovat a hrozí obnažení hlíz. V tomto momentu začněte opatrně sypat kosenou trávu do středu natě tak, aby nedocházelo k obnažení bramborů. Přeji bohatou úrodu.... celý příspěvek > |
 |
Borovice, 5.6.2013 Dobrý večer. Borovice je "nesmrtelná" můžete ji prožezávat kdykoliv. Větší řez však rozložte do několika roků!. Je dobré, aby byla aspoň trošku rovnováha mezi kořeny a nadzení částí dřeviny. Zdeněk |
 |
|
 |
Díra v kmenu jalovce, 1.6.2013 Dobrý večer. Ještě bych doplnil Pepu a to - dutinu nechte stále větrat a případné mechy atd. opatrně vyčistit. Zdeněk |
 |
Kočka na zahradě, 14.5.2013 Dobrý večer. Položte si tuto otázku - kdo šéfuje na na vaší zahradě? Zdeněk |
 |
Vzrůst dubu červeného, 14.5.2013 Dobrý večer. Strom se vám tahá z asvětlem! Aby zesílel je potřeba aby měl dostatek světla. Dále sestřih je přímo nutný. Zdeněk |
 |
Venkovní bonsaj, 10.5.2013  Dobrý večer. Pokud budete pěstovat na vaší malé zahrádce strom co roste ve vašem okolí a dopřejete mu řádnou zalívku, výživu atd. normálně vám poroste. Aby byl jako bonsaj budete ho muset krotit stříháním. Stříhání stromků je naprosto přirozené... celý příspěvek > |
 |
Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 9.5.2013  Další snímek. |
 |
Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 9.5.2013  Dobrý večer. Tráva, toť surovina k nezaplacení! Nakosenou trávou můžete vytápět sklení a pařeniště. Já mám zahradu 5 000 m2 a nevyhodím ani stéblo. Na fotkách je řešení. První rok čerstvou trávu dávám do dlouhých řádků a v přístím roku do toho... celý příspěvek > |
 |
Vrš na odchyt ryb, 9.5.2013 Dobrý večer. Odčerpejte hodně vody a ryby jednoduše vylovte podběráčkem. Zdeněk |
 |
Vrš na odchyt ryb, 8.5.2013 Dobrý večer. Nevím jak velké je ro jezírko, ale ve vašem okolí máte jistě rybáře, tak se ho zeptejte zda má čeřen a zda nepotřebuje nástražní rybky na dravce. 16.6. začíná lovná sezóna. Garantuji, že ovíce se nemusíte starar. Zdeněk |
 |
|
 |
Venkovní bonsaj, 7.5.2013 Dobrý večer. Jakou máte půdu a zdroj vody? Zdeněk |
 |
Trávník zničený divokými prasaty, 30.4.2013 Dobrý večer. K nám také chodí prasata a jsou tak hlučná, že mne pravidelně budí. Zeťák si na ně svítí baterkou a má z toho "jaro" . Chodí skoro 20 m od domu. Je zajímavé, že si zeleninových záhonků a brambor nevšímají. Hledají krtky, hryzce a... celý příspěvek > |
 |
Zálivka z kopřiv, 30.4.2013 Dobrý večer. Výluh z kopřiv používám nejenom jako hnojivo pod okurky, rajčata a papriky, ale také s ním provádím postřik listů. Tento hodně ředěný postřik jsem poprvé uplatnil loni proti takovým žlutým potvorám na paprikách. Je fak, že kvašené... celý příspěvek > |
 |
Pochvala pro zahradnictví Sieberz, s.r.o, 25.4.2013 Dobrý večer. Já od nich také beru a rád bych je také pochválil! Zdeněk |
 |
Mrazuvzdornost okrasných javorů, 23.4.2013 Dobrý večer. Pepo, mám několik javorů a zrovna ten na fotce jsme vyhráli na plese. Jeho název neznám. Snáší dobře řez a množí se jako vrba. Roste asi ve 2 -5 cm vrstvě mulčovací kůry. Je za domem na severní straně. Sluníčka je tam málo, zato... celý příspěvek > |
 |