|
Příspěvky uživatele - 109.116
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 Nevadí, třešně oželím, fňuk. Hlavní ale je, že se do budoucna polepšíte. |  | Zálistky a tažně na příští rok, 14.7.2014 "bylo uvedeno, že prorůstání zálistků spotřebovává asimiláty důležité pro vývin hroznů"
To je zajímavé. Na zálistcích není nic jiného než stonky a listy. Takže aby mohly zálistky růst, tak se v nich asimiláty spotřebovávají a naproti tomu, ... celý příspěvek > |  |
|  | Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 Bezva, omlouvám se a opravuji slovo "výhradně" na "téměř výhradně". Takže foťák zdá se, byl manželkou navrácen a můžeme se tedy těšit například na fotografie vašich převislých třešní? (Nebo to byly hrušně? Už si moc nevzpomínám, přece jenom, je to... celý příspěvek > |  | Zálistky a tažně na příští rok, 14.7.2014 A já bych jen doplnil, že zálistky jsou přirozenou biologickou součástí každého révového keře, zrovna tak, jako například kořeny, listy, úponky, atd. Réva je dřevitá liána a zálistkové letorosty se u ní za miliony let jejího vývoje přirozenou cestou... celý příspěvek > |  | Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 Škoda, mnohem raději bych na fotce viděl ten váš pravý, manželčin, než reklamní, stažený odkudsi z internetu. Už předlouho se totiž těším na nějakou fotku, pocházející přímo od vás, z vašeho foťáku. Bohužel, ve svých příspěvcích nás bohatě zásobujete... celý příspěvek > |  | Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 Avšak "tento" (vyfocený) není váš, takže jej určitě brousit nebudete, že? |  | Zachráníme ji?, 14.7.2014 To je dobře (pro paní tazatelku). Na druhou stranu tam svinutí do korýtka bezpochyby je. Svinuté listy na fotce se mi také zdají světlejší, než ty zdravé.
|  | Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 Pokud jde o jednorázové přeočkování jednoho letorostu, myslím si že vhodnější, než nějaký pižloň z kuchyně bude účelnější použít obyčejný zalamovací nůž (např. od Vietnamců, který pořídíte za cca 15 Kč). Ušetříte starosti s broušením.
|  | Zachráníme ji?, 14.7.2014 Když jsem si do vyhledávače zadal "svinování listů meruňka", vyskočil mi odkaz na "Fytoplazma Evropské žloutenky peckovin ESFY". Tím vás samozřejmě nechci strašit, ale je to jedna z možností. Toto svinování listů u meruňky se už tady před časem... celý příspěvek > |  | Hedelfingenská versus Kordia, 11.7.2014 Z příspěvků zdejších hodnotitelů je jasné, že Kordia má po chuťové stránce nad Hedelfingerskou navrch. Já Kordii nemám, ale čtu tady na ní samou chválu. Zajímalo by mne její srovnání se silnějším konkurentem, kterým je Těchlovan. Tuto chrupku já... celý příspěvek > |  |
|  | Hedelfingenská versus Kordia, 10.7.2014 Mně Hedelfingerská letos potěšila svou mrazuodolností v květu a těsně po odkvětu. Zatímco ostatní odrůdy nedaly skoro nic nebo jen pár plodů na košt, Hedelfingerská jarní přímrazky zdárně ustála a dala solidní úrodu, kterou právě "dorážíme". Ovšem po... celý příspěvek > |  | Sladkaja děvočka?, 10.7.2014 "Záruka pravosti není ani u doktora,..."
Doufám, že alespoň v porodnici mají pořádek. |  | Nemoc revy, 10.7.2014 Paráda! Dokázal byste se prosím "obětovat" a popsat své praktické zkušenosti s jednotlivými odrůdami? |  | Nemoc revy, 10.7.2014 Pane Vlastamane, soucítím s tím, co píšete o svém pěstování. Znám to, protože se snažím pěstovat ve velmi podobných podmínkách jako Vy. Stejná nadmořská výška, údolí řeky, dno mrazové kotliny. Než jsem zjistil, že to takto u mne moc velkou... celý příspěvek > |  | Vrublovanie a ockovanie, 9.7.2014 Řízky ze kterých jsem bral rouby a očka, nejdřív byly v chladném sklípku ve vlhkém písku a když se na jaře oteplilo, tak jsem je přestěhoval do ledničky (cca 5 až 7°C), kde vydržely zabalené v plastovém sáčku a pokropené vodou až doteď. Zbylé... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|