Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Červenání listů broskvoně, 29.8.2014
Orgevit.
Ve slepičincích, resp. granulátu z nich, který mám k dispozici, je dominující složkou dusík, poněkud vyšší obsah fosforu v cereritu jistě nebude na závadu. Záměrně použiji jen běžně dostupná standardní hnojiva, nikoli speciální, určená pro doplnění... celý příspěvek >
Podobnými chlorotickými projevy, jaké jsou k vidění na zdejších fotkách začne trpět v průběhu sezony mnoho broskvoní. Jednu podobnou "zděděnou" nám také na nové zahradě. Loňskou sezonou prošla broskvička bez problému a dala slušnou úrodu bělomasých... celý příspěvek >
Jak je to s dusíkatým vápnem, 14.8.2014
Dvojdrátí je na vinařské drátěnce z jiného důvodu, než kvůli váze plodů a výhonů révy. Používá se zde z důvodu rychlého a jednoduchého upevnění letorostů, které z keřů neuspořádaně trčí do meziřadí (= do uličky mezi řadami keřů). Takové upevnění se... celý příspěvek >
Já nejsem žádný pan ředitel a jsem celkem hodný (myslím si). Viniční drátěnku jste z internetu stáhl pěknou, shodou okolností jsem letos podobnou budoval a ještě budovat budu, protože jsem ji nestihl celou dokončit. Maliny jsou ale trochu jiná... celý příspěvek >
To by bylo fajn, ale obávám se, že vámi použité slovo "pokud" už nyní naznačuje, že žádné fotky nebudou. (Drátěnka na "víno" se pro maliní nehodí).
Ač jste se asi snažil, váš systém sloupků, trnů, řetízků, drátů a jejich napínání je pro mne z vaší textové prezentace nepochopitelný.
Maliny na drátěnce, ve dvojřádku, zajímavé...  zajímalo by mne, jak to máte technicky provedené. Škoda, že to nemůžete fotograficky zdokumentovat. Jinak maliny se dají ve vymezeném prostoru jednoduše udržovat sekačkou. Tedy kolem maliniště... celý příspěvek >
Hrušeň Clappova, 13.8.2014
... a sousedům roste pomalu, ale jistě problém.
Zanedbaná broskvoň, 12.8.2014
Myslím si, že současný bídný stav stromu s velkým počtem uschlých větví má následující příčiny: nedostatečná nebo žádná ochrana proti kadeřavosti zanedbaná výživa stromu (hnojení) možný silný výskyt moniliózy stáří... celý příspěvek >
Nemocná třešeň a živý plot z habrů, 11.8.2014
Třešeň: houbová choroba Blumeriella jaapii (tmavé skvrky na listech o průměru 2-3 mm, později listy červenají, žloutnou a opadají) + sviluška ovocná (pavučinky, hnědé plošné nekrózy listů) Habr: padlí bukové (bělavý povlak na listech) + svilušky... celý příspěvek >
Plíseň révová nebo padlí?, 11.8.2014
Mirku, já bych řekl, že na těch fotkách je všecko stejné, a to plíseň révová. Ale samozřejmě jako vždy - bez záruky. Co vím, tak zatím řádilo dosud jenom padlí, ale zdá se, že se už intenzivně přidala i peronospora. Začalo pršet, je vlhko, ochladilo... celý příspěvek >
Degenerace révy, 11.8.2014
Střapce můžete odstřihat a vyhodit, ty jsou kaput, listy z fotek ještě vypadají celkem slušně. Pokud nyní provedete ošetření, zastavíte anebo pozastavíte rozvoj choroby, čímž umožníte ošetřenému keři kvalitněji vyzrát a přezimovat. Když neošetříte,... celý příspěvek >
Skladování brambor, 8.8.2014
No, když to tady letmo pročítám, poradil bych paní tazatelce, která si s láskou vypěstovala vlastní brambory, mnohem chutnější, než ty kupované a nemá je kde solidně uskladnit, aby se poptala u dobrých sousedů, jestli by jí nemohli ty necelé dva... celý příspěvek >
Nemoc nebo vlastnost?, 8.8.2014
O takové srovnávací tabulce nevím, jistě by to byla praktická pomůcka. Možná snad p. KUKY, který je v daném oboru odborník?
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika