Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy ostříhat letní jabloň?, 15.9.2014
Koukaje na fotky, zdá se mi, že ty jabloně někdo silně ořezal buď letos zjara, nebo na konci loňského roku. Řez byl hluboký, protože byly odřezány konce všech hlavních kosterních větví a na nich i veškeré drobné plodonoše. Proto ty stromy... celý příspěvek >
Trojramenný nůž do sekačky, 12.9.2014
"Nejlevnější nože jsou namočeny do barvy, aby nebylo vidět, z jakého materiálu jsou vyrobeny..." No, ta barva tam asi bývá z jiného důvodu, kvalita materiálu totiž vidět není, ta se pozná až podle životnosti ostří. Barva tam bude asi kvůli... celý příspěvek >
Pardon, ten plastový kotouč jste dal do jaké sekačky? (Nediskutujeme tady totiž o nožích do křovinořezu).
Nemyslím si, že by se nože do sekaček tepelně upravovaly kalením. Předpokládám, že běžné levnější výrobky mají nože vylisované přímo z ocelového pásu s již danými mechanickými vlastnostmi, bez dodatečného tepelného zpracování. Pravděpodobně existují... celý příspěvek >
Drtička větví, 11.9.2014
Já bych, pane Miloši, s formulací Vámi položené otázky zcela souhlasil, pokud by se nám do výběru a hodnocení drtičů i štěpkovačů nemíchaly stroje v povedení "dodo", "křáp" a "aušus". Tyto šmejdy nám totiž degradují možnost objektivně zjistit, co je... celý příspěvek >
Drtička větví, 10.9.2014
"Lepší kdyby jste si to už konečně koupil, …" Nemám důvod. "...,když někdo řekne, že to daroval, …" Kdo to řekl a o jakém typu? "Je možné že tu taky děláte reklamu". Možné to je, ale nejsem si toho vědom.
Drtička větví, 10.9.2014
Díky pane geraldeG10 za konkrétní infomace. No vida, tak přece jenom přilétla nějaká nadějná vlaštovka... Já jsem si mezitím pročetl vlákno o drtičích fy Vares, které zde založil Roman - lesnictví a dřevařství, a tam se ani v jednom příspěvku... celý příspěvek >
Drtička větví, 9.9.2014
Zneužiju situace a položím do fóra otázku: Hej, přátelé, je tady někdo, kdo má zahradní drtič a ten perfektně zvládá dělit drobné pružné halouzky, stébla a stvoly, aniž by se tyto namotávaly na hřídel, či drtič nějakým jiným způsobem zastavovaly v... celý příspěvek >
Drtička větví, 9.9.2014
Respektuji Vaši volbu typu provozovaného drtiče, resp. štěpkovače. Nicméně, skutečnost, že se u Vašeho dřívějšího nožového drtiče drobné ohebné větvičky a nedřevnaté výhonky často namotávaly na hřídel není zapříčiněno systémem či mechanickým... celý příspěvek >
Drtička větví, 9.9.2014
Na velmi tenké mokré zelené i suché větvičky a výhony, řekněme do průměru 1 cm je údajně vhodnější, nožový typ drtiče, ve kterém se dá jemně seřídit vzdálenost mezi rotujícím nožem a pevným břitem (opěrou). I z principu funkce, kdy nožový "drtič"... celý příspěvek >
Drtička větví, 9.9.2014
Nevlastním ani drtič (pracující systémem vysokoobrátkového rotujícího nože) ani štěpkovač (systém pomaluběžného ozubeného válce), neboť zahradní odpad zpracovávám jiným způsobem. Ale kdybych si takové zařízení pořizoval, tak jako ideální řešení mi... celý příspěvek >
Co je to za švestku?, 8.9.2014
"Podle všech znaků se jedná o klon domácí velkoplodé." Můžete prosím ony znaky podrobněji uvést?
Palma z Chorvatska, 8.9.2014
Tmavožluté bobulky, co v trsech, či "hroznech" trčí mezi listy palem s dlouhými zpeřenými listy (nejčastěji Phoenix Canariensis) nebo i palem s vějířovitými listy (Tarchycarpus fortunei), jsou opravdu jejich semena. Po odstranění kožovito-dužnatého... celý příspěvek >
Červenání listů broskvoně, 29.8.2014
Orgevit jsem letos dával poprvé, na doporučení známého. Pocitově se mi zdá, že je to dobré hnojivo. Koupil jsem ho hlavně kvůli révě a... dobrý! Cererit je taková zahrádkářská klasika, mám toho doma kyblík. Na tom zkušebním stromku chci otestovat, co... celý příspěvek >
Červenání listů broskvoně, 29.8.2014
Pes je při "malé" objemově nevyhovující. Fenky to tolik nedávkují, a vypouští vše naráz, takže jsou vhodnější. A jejich pán je na tom ještě lépe.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika