|
Příspěvky uživatele - 109.116
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hledam nekoho, kdo se vyzna v pestovani palem, 26.9.2014 Na zaschlé špičky se vyprdněte a neřešte je. Pokud chcete pěstovat palmy, musíte jim dát: světlo, světlo, světlo, teplo, vlhko, výživu. A také velký životní prostor. Proboha, co tím kvantem semenáčků hodláte dělat? Přezimování palem u nás je problém,... celý příspěvek > |  | Hledam nekoho, kdo se vyzna v pestovani palem, 26.9.2014 Na rozdíl od p. Standy bych vám poradil, abyste nyní ty své semenáčky nehnojil, ale co nejdříve je vzájemně oddělil a zasadil je samostatně do jednotlivých nádob (květináčů). Většina palem totiž nesnáší poškození kořenů, resp. jsou na toto mnohem... celý příspěvek > |  |
|  | Jaká školka v blízkosti Prahy?, 23.9.2014 Upřesněte prosím termín "v blízkosti". Zkušenosti se "zasílám výpěstků přes internet z nějakých školek" mají tisíce zahrádkářů, prosím upřesněte, co Vás na tomto způsobu obchodu zajímá.
|  | Už se ochladilo, 23.9.2014 Raději je pro nadcházející období nízkých nočních teplot schovejte, teploty pod 5°C jsou pro tropické rostliny kritické. Nemá cenu jejich přežití riskovat.
|  | Hořka řepa, 23.9.2014 Ale vždyť i pouhé pokropení listů rostliny vodou je pro ni využitelný zdroj zásobních látek. Pro většinu rostlin sice miniaturní a pro standardní vegetetaci nedostatečný, pro určité druhy však dostatečný, viz. Vámi uvedené epyfity. Jako názorný... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 22.9.2014 Příští rok od zaměkání bobulí nekompromisně a bez ohledu na stav počasí nasazuji Teldor nebo něco podobného! (Teldor mám doma).
Mirku, jak jsi to s tou Arkadiií na vertiku udělal? Ostřihal jsi ji na čípky? Jak jsi vyvazoval letoprosty aby... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 22.9.2014 "..., kde to jen bude možné, tam půjdu do vertika".
Mirku, co si od toho slibuješ? V čem očekáváš rozdíl a zlepšení oproti klasickému vedení s tažni? |  | Co vaše réva? (2014), 22.9.2014 Plesniví a hnije to!!!
Jarní mrazejky, mi vzaly ¾ úrody. Pak jsem se relativně úspěšně popasoval s padlím i peronosporou. Vystačil jsem se dvěma postřiky proti plísni a s jedním proti padlí. Po teplém jaru a první polovině léta vypadala... celý příspěvek > |  | Linda - orosená odměna, 19.9.2014 Jako zdroj materiálu uvádíte BÚ AVČR. Je prosím tento zdroj veřejně přístupný? |  | Kanadska boruvka, 18.9.2014 Ha, tak podívejme! Já jsem odrůdu DUKE před pár lety zvolil na základě pozitivních referencí zde na fóru. Tam byla hodnocena kladně, resp. byla doporučována. O silnější náchylnosti na sucho nebylo uvedeno ani slovo, o "průměrné" chuti taktéž. Ta... celý příspěvek > |  |
|  | Kanadska boruvka, 18.9.2014 To je zvláštní, vy tam u vás na hradecku asi máte nějaké žravější klony kosů, než my zde na prácheňsku. Ačkoli nám denně hopká po zahradě několik kosů a kosic, nikdy si borůvek nevšimli (a ani jiného nezralého ovoce). V trávě usilovně hledají žížaly... celý příspěvek > |  | Střešní krytina na dřevník, 18.9.2014  Když koukám na tu fotku p. Moudivláčka, tak zjišťuju, že jsem ten svůj "přesah" asi blbě vysvětlil. Myslel jsem jen přesah asfaltového pásu přes hranu krajního prkna (viz. příloha). To je přesah, označený "A". Avšak krajní střešní prkno, je... celý příspěvek > |  | Kanadska boruvka, 18.9.2014 Méně výrazná chuť u odrůdy DUKE, to už je druhé negativum, které u této odrůdy zmiňujete, pane Stando. To první, kterým je vyšší citlivost k prosychání kořenového balu, jsem si už ověřil. Pokud máte s touto odrůdou praktické zkušenosti, mohl byste... celý příspěvek > |  | Kanadska boruvka, 18.9.2014 To jsem nevěděl, že stávající odrůdy borůvek dokážou opylit jen čmeláci. Pokud je tím textem naznačováno, že bez čmeláků je opylení nejisté, tak tomu teda moc nevěřím, neboť čmeláků u nás poletuje poskrovnu, ale napřílad letos byly borůvkové keříky... celý příspěvek > |  | Střešní krytina na dřevník, 18.9.2014 "..., ale jak na přesahy střechy kolik nechat cm přes hrany"?
Já jsem udělal prostý přesah cca 2 cm a je to v pohodě, na takovou "boudu" to myslím bohatě stačí. Pokud by Vám pod střešní pás přes okraje přece jenom zatékalo, je možno například... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|