Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Redukcia plodov na mladých stromov, 1.6.2025
Včera probírka plůdků dokončena.Ovocnáří kteří tento úkon provádějí potvrdí, že je to pěkná pakárna ale velmi důležitá. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Redukcia plodov na mladých stromov, 23.5.2025
Nápodobně, zvláště na stromkách které loni zmrzly.Asi si zobnem, jinak hrozí nastartování alternace. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Redukcia plodov na mladých stromov, 23.5.2025
Je to monotónní a nezáživná činnost kterou oceníme zvláště až při sklizni kvalitních plodů.Odlehčíme stromkům a mají sílu pro tvorbu květních pupenů na příští rok čili předcházíme alternaci.Při této detailní činnosti také důkladně prohlédneme stromky... celý příspěvek >
Redukcia plodov na mladých stromov, 22.5.2025 Obsahuje fotku
Nějak se o probírce plůdků přestalo mluvit.Přirozený červnový propad není zdaleka dostačující pro vývin kvalitních plodů.Včera jsem začal na hrušni, udělal malou broskev a dvě palmety jabloní na západní zdi kde velikost plůdků dovolila tuto praktiku... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 20.5.2025
Nemohl jsem asi rok nikde koupit fungicid Merpan 80 WG. Na netu nabídky nevzbuzovaly důvěru a po rozkliknuti skoro všude napsáno nedostupné. Merpan má registraci zatím do 11/2025. Hlídal jsem e-shop přímo výrobce AgroBio kde pod touto položkou bylo... celý příspěvek >
Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, 11.5.2025
Dělám to tak.Co je natom k nepochopení když vyvezu asi čtvrtinu plochy skleníku do hloubky asi 15 ÷ 20 cm vysílené půdy a nahradím ji vlastním kompostem.Rotuju po skleníku, čili produkční vrstva půdy je vyměměněna jednou 4 roky.Vyvezenou zeminu opět... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 8.5.2025
Mimo ochranných zásahů proti houbovým chorobám a škůdcům je na počátku vegetace stromků velmi důležitá srážková dostatečnost.Letos asi na většině území je dosti velké sucho a dle modelů se to nemá zlepšit.První dodatečnou závlahu jsem prováděl před... celý příspěvek >
LYRA🍎 UEB5060/1, 1.5.2025 Obsahuje fotku
Na snímku je letos na jaře vysazený stromek odrůdy Lyra na MM111 po výsadbovém řezu.Vytvořil dva květy. Stromek vypadá vitálně a pokud vše dopadne s odkvětem dobře klidně ho dvěma jablky zatížím. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Roub, 1.5.2025
Já se asi picnu.Při roubování za kůru se s tím piplám aby mezi roubem a přeroubovanou větví nezůstala ani škvírka při zatírání a tady to jde samo.Jinak se rozhodně zachovejte jak radí pánové. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Rouby jabloně, 17.4.2025 Obsahuje fotku
Tak jsem to letošní roubování dokončil.Začátkem března roubování kopulací u letorostů které byly pro tento typ vhodné a nyní roubování za kůru po jednotlivých větvích.Přeroubováno jednorázově celé vřeteno - 1,další vřeteno ze 2/3 - 2 a 3 a jednu... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 15.4.2025 Obsahuje fotku
Včera započalo roubování za kůru.Přeroubováno celé vřeteno odrůdami Evelina a Kidd's Orange Red a na hrušeň odrůdu Mechelenská.Druhé vřeteno započal do terminálu odrůdou Dalila.I kapička krve ukápla.Před chvílí jsem doostřil nástroje a zítra pokud... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2025 Obsahuje fotku
Kdysi dávno jsem sem dával tuto tabulku. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Vyrustek na stromkove jabloni - co to muze byt?, 25.3.2025
Je to genetická bradavčitá uzlovitost jabloně.Zadejte do googlu a dovíte se více.Jinak mě na foto zarazil ten bohatý výskyt lišejníků.Neškodilo by je mechanicky odstranit (úkryt pro škůdce) a občas postříkat v předjaří nebo na podzim stromečky... celý příspěvek >
Přihnojení jabloně, 23.3.2025
Při vyhledávání dodavatele Keiseritu jsem na Yaramila Compakt také narazil.Obsahuje však malé procento hořčíku a významný podíl drasla.Pro mě zatím nepotřebné ale mám ho v hledáčku.Nechám půdu trochu vyhladovět a zapravím na jaře Keiserit a na podzim... celý příspěvek >
Přihnojení jabloně, 22.3.2025 Obsahuje fotku
Zvláštní jak se k této problematice hnojení nedostává pozornosti.Nastíním svůj problém.Pokud jsem jednou za 3÷4 roky zaryl pod stromy a celoplošně celé zahrady uleželý kravský hnůj stromky krásně rostly a plodily.Jednou začas jsem přihodil trochu... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika