|
Ako sa zbaviť krtka?, 3.5.2015 jestliže ji opravil dnes v 11 hodin, zítra tam bude ve stejnou dobu
krtko ma 4-5 hodinovy cyklus pretoze v podzemi je tma a nerozlisuje den a noc. Takze obehne chodbicky, nieco opravi, nieco vybuduje, nazere sa a zalahne spat na 4-5h, potom... celý příspěvek > |
 |
Kombinace samosprašného a samičího kiwi, 1.5.2015 Tak poslušne hlasím, že issai je uz v druhom roku pestovania zasypaný kvetnými pukmi ale "údajný" bezkvetý opelovač zatial ani náznak, pritom v raste trhol issai o 50% |
 |
|
 |
Malina - výsadba, 30.4.2015 Poštou mi prisli uz zakratene sadenice na cca. 30cm. So zavlazovanim nie je problem, cela uzitkova zahrada je pod kvapkovou zavlahou s cidlom podnej vlhkosti takze nedostatkom vlahy urcite netrpia. Vsimol som si, ze na mieste kde som min. rok... celý příspěvek > |
 |
Malina - výsadba, 30.4.2015 Zdravím, chcem sa spýtať kedy začína rašiť malina?
Na jesen som vysadil dva prostokorenáče, dal im kvalitný záhradnícky substrát a namulčoval. V zahrade už všetko raší a kvitne ale malina zatiaľ nič. Žeby sa neujala? |
 |
Solinátor (chlorinátor) pro bazény Azuro Mountfield, 27.4.2015 snad je este vhodne doplnit, ze davkovanie a ucinnost modrej skalice je znacne zavysla na alkalite. Ak mi teda z vodovodu tecie voda s alkalitou 150 a ja znizim iba pH nejakym slabuckym komercnym pripravkom a nie kyselinou solnou, alkalita mi klesne... celý příspěvek > |
 |
Solinátor (chlorinátor) pro bazény Azuro Mountfield, 27.4.2015 A preco by ste do takej vody nevliezol ak smiem vediet? |
 |
Solinátor (chlorinátor) pro bazény Azuro Mountfield, 26.4.2015 Ne Dasty, vy tomu verit nemusite. Radsej verite predajcom komercnej chemie, pritom sa staci pozriet co tie komercne tablety obsahuju.
Take TRIO obsahuje chlor, modru skalicu a siran hlinity. Chlor na lahku dezinfekciu, pretoze na potlacenie rias... celý příspěvek > |
 |
Solinátor (chlorinátor) pro bazény Azuro Mountfield, 26.4.2015 Skalica sa dava iba 1x pri odzimovani 8g/1000L. pH zrazam tiez iba 1x pri odzimovani pomocou HCL cca. 3L. Viac uz celu sezonu nic nemeram a o vodu sa nestaram. Filtraciu preplachujem iba po vysavani. Bazen 43m3 s filtraciou 100kg piesku. |
 |
Hnědý povlak / sliz na dně a stěnách bazénu po zimě, 25.4.2015 jak je voda modro-zelena, zelena alebo su zelene steny je uz neskoro na skalicu. Ja som odzimovaval 3.4, voda mala 10 a bolo to tak za 5min 12.
Sused o tyzden neskor a steny uz zelene. Dopustili sme vodu, okefovali steny, HCL upravili pH,... celý příspěvek > |
 |
Solinátor (chlorinátor) pro bazény Azuro Mountfield, 25.4.2015 Miesto modrej skalice 1kg/4-6€ ktorá mu vydrží 4 roky by mal kupiť davkovac na chlorove tablety za 90€ a ktomu kazdu sezonu tablety za 29€. Ale aj to je riesenie...
|
 |
|
 |
Buxus - je to škůdce či choroba?, 25.4.2015 Slovensko - Záhorie - obec Jakubov
V piatok este nic, dnes rano tiez nic a na obed už zozrane 2cm novych vyhonkov. Postrek Karate Zeon 100% ucinnost. |
 |
Do jaké výšky mohou být tůje na vlastním pozemku?, 21.4.2015 ...a není to tak, že když si na to někoho najme, tak vy budete povinen to zaplatit? Podla pravnika nie je. Bud si to odstrani sam alebo moze poziadat sud aby vydal prikaz. Spatne vymahanie nie je mozne. Inak Obciansky zakonik nehovori, ze presahujuce... celý příspěvek > |
 |
Do jaké výšky mohou být tůje na vlastním pozemku?, 21.4.2015 Ja mam so susedom rovnaky problem, resp. problem ma on ja ho kaslem.
cca 1.5m od plota mi rastie Tuja riasnata. Má uz asi 9m a sused furt frfle, ze mu to tieni, konare presahuju na jeho pozemok aj ked je do 4m vyvetvena a stale nejaky problem.... celý příspěvek > |
 |
Tlak pro závlahu, 20.4.2015 Samozrejme este v studni aby sa nemuselo nic tahat
vetil sa robi v roznych pripojeniach a tlakoch
|
 |
Tlak pro závlahu, 20.4.2015 a čo tak na vytlak nasadit T kus a nasrobovat klasicky kurenarsky poistny ventil 2.5 alebo lepsie 3 bar s vratkou s5 do studne. Za 5€ problem vyrieseny. |
 |