|
Příspěvky uživatele - 79.28
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prosím o název, 23.11.2010 Díky, je to ona!! |  | Název rostliny, 23.11.2010 Agapanthus ani CYMBIDIUM to není, s tím jsem to již porovnávala. |  |
|  | Prosím o název, 23.11.2010  Prosím o název rostliny, děkuji |  | Název rostliny, 22.11.2010  Získala jsem tuto rostlinu, dárce o ní nic neví, ani zda kvete, ani jak se má pěstovat. Posílám foto. Cibule či spíš hlíza je jakoby složená. Pomůžete mi ji určit? |  | Může být mulč z thují?, 30.9.2010 Měli bychom se ale vyvarovat např. kompostování větviček thújí, ty se rozkládají jen velmi pomalu a látky v nich obsažené nejen poškozují okolní mikroorganismy, ale jsou jedovaté i pro rostliny. Podobný jed thujon je obsažen i v pelyňku a vratiči.... celý příspěvek > |  | Fíkovník, 29.9.2010 Jestli bude růst a plodit záleží na způsobu Vašeho pěstování. Nepíšete, kde bydlíte a jak je rostlina stará, na tom také záleží. Každopádně pokud je letos koupená, dejte ji do většího kontejneru a na zimu dejte do sklepa či skleníku. Venku Vám tato... celý příspěvek > |  | Rododendron, 29.9.2010 Nic nekypřit!! Naopak, nyní na podzim k ronďákům přisypat rašelinový substrát a důkladně zalít! |  | Fíkovník Brown Turkey - žloutnou listy, 17.9.2010 Plůdky již nedozrají, klidně je otrhej ať nevysilují rostlinu. Listy na rostlinách v kontejnerech (květináčích) žloutnou daleko dříve, než na rostlině pěstované v zemině, venku. I v Praze již listy těchto rostlin žloutnou a opadávají. Nic se neděje,... celý příspěvek > |  | Nemocný ibišek?, 17.9.2010 Nyní již moc dělat nemůžeš, pořádně zalévat. Ale hned z jara bych stromek pořádně sestřihla - tím podpoříš tvorbu nových kvetoucích větví - a především přihnojit! |  | Rašení fíkovníku?, 20.5.2010 Záleží na odrůdě. A hodně bude záležet na počasí, pokud bude dlouhé, horké léto, tak by ti něco vyrůst mohlo. Zatím to vypadá spíš beznadějně :(. Také mi teprve raší, přitom loni touto dobou již byly na keři zelené, dost velké fíky. Poslední zima... celý příspěvek > |  |
|  | Zazimování fíkovníku, 11.11.2009 Jano, naprosto nejjednodušší je kolem keříku udělat "klec" z králikářského pletiva a tu vyplnit suchou slámou, nebo listím, na vršek dát nějaký pytel jako stříšku, aby do toho nepršelo. Klecí myslím stočený pás pletiva. :D
Druhou možností... celý příspěvek > |  | Fíkovník, 3.9.2009 Ano, z plodu fíku se dá nová rostlina vypěstovat celkem snadno. Ovšem s největší pravděpodobností nebude nikdy u nás plodit, bude to jen keřík na okrasu. |  | Fíkovník, 5.8.2009 Ivettt, gratuluju! Odkud jsi, krásně ti to roste? Já mám v Praze také fíkovníky, něco již uzrálo a další budou tak za 14 dní. už se těším na mlsání.
Jinak ta barva, letos není moc sluníčka, tak je horší vybarvování plodů. |  | Rozdíl mezi azalkami, 19.5.2009 Aleno, pokud mohu trochu poradit... Najmanovi, to byl pojem před 25 lety, manž. pár, který měl zahradničení jako koníček a podle toho to vypadalo, prostě super. Nyní to již není, co bývalo :(. Aleno, pokud to nemáš daleko, doporučuji si jet... celý příspěvek > |  | Vajíčka lalokonosce?, 17.5.2009 Buď v klidu!!! Opravdu se jedná o hnojivo - jsou to kuličky o velikosti asi větší špendlíkové hlavičky (skleněné), při tlaku prasknou a obsahují jako sliz. Hnojivo je nabobtnané vodou, proto to není pevné. Naopak ho tam nech, pouze před zasazením ja... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|