|
elektrický vertikutátor, 4.10.2007 Elektrické vertikutátory - travní frézy - kolem 2000 Kč jsou si konstrukčně i cenově velmi podobné. Na 400 metrů čtverečních 2x do roka by měly stačit a pár let vydržet. |
 |
Skleněná jablka, 30.9.2007 Je to tak. Sklovitost je choroba stromů, které mají málo jablek - buďto mladé, nebo zrovna vynechávající. Až se strom rozplodí, nemoc se povětšinou vyskytovat nebude (nebo jen v těch neplodných letech). |
 |
|
 |
Ostružiník, 30.9.2007 Je, ale způsobíte si spálenou zem. Jako první, obávam se, se vzpamatuje opět ostružiník. |
 |
Hnojení na podzim, 27.9.2007 To je dobrá metoda. Zejména, pokud máte kyprou nebo písčitou půdu. Do mojí tuhé jílovice bych 40 cm tyče nezašlápl, ani kdybych vážil dvojnásobek. A kdyby náhodou, už bych ji nevytáhl. Podobně jsem postupoval dřív, že jsem vyvrtával díry... celý příspěvek > |
 |
sršeň černá, 27.9.2007 Pokud nedoložíte tu vymyšlenou alergii lékařským potvrzením, tak ten výjezd můžete zaplatit. |
 |
Elektrická rotační sekačka s mulčováním, 26.9.2007 Nevím, jestli se diskuze zvrhla. Souhlasím s Vámi, o pár řádků výše jsem popsal prakticky totéž. Používám sice motorovku, ale o to zrovna nešlo. |
 |
neznamy tvor /zatial pre mna/, 26.9.2007 Trochu to tak vypadá. Larvy všech vážek ovšem žijí pod vodou a na suchu záhy hynou. Nechce se mi věřit, že by vážky nakladly vajíčka do vany, kde evidentně larvy nemají úkryt ani nic k jídlu - jsou striktně a mimořádně dravé. Podobně mohou ... celý příspěvek > |
 |
Trávník, 26.9.2007 S Vaším jménem budete dosévat neustále.Omlouvám se. |
 |
jiné hnojivo, 26.9.2007 Žádný hnůj nedoporučuji k hnojení čerstvý. Po uzrání je to dobré hnojivo - jistě žádný hnůj nemá vyvážené všechny biogenní prvky, ale to po nem nikdo nechce. Rozdíl je ale slamnatý prasečí hnůj a kejda. Tu je lépe zkompostovat s jiným... celý příspěvek > |
 |
Hnojení na podzim, 26.9.2007 Můj názor neberte jako obecnou pravdu, je to jen laická empirie. Strojená hnojiva, přiznám se, používám též, lhal bych, že ne, ale spíš v podhraničních dávkách. Kouknu-li se do skříně, všechna jsou jednosložková. Fosforu a draslíku... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Letní odrůdy jabloní - jakou si vybrat?, 26.9.2007 Ač mám Mantet na zahradě již 20 let, a vůni i chuť jí neupírám (byť křehké sněhobílé dužiny nejsou můj top), jednoznačně se hlásím k tomu, co napsal pan Zavřel. S tím malým rozdílem, že mám možnost zkoušet odrůdu Český ráj a naopak neznám ... celý příspěvek > |
 |
Slimáci - vina zahrádkáře, 22.9.2007 Sám se hlásím k odpůrcům přehnané chemické ochrany. Že by ovšem ježci žrali mandelinky z brambor, to mi přijde přitažené za vlasy. |
 |
udírna na zahradě, 22.9.2007 Asi není důležitý materiál stěn udírny, nýbrž režim uzení, teplota kouře a správný přístup (spíš nepřístup) vzduchu, u nehož vznikají při spalování ty správné uhlovodíky. |
 |
Kdy vysadit a jakou odrůdu hrušně..., 22.9.2007 O výhodách jarní výsadby hrušní slaším poprvé tady na fóru, dosud jsem preferoval podzimní výsadbu - tak jak radí literatura. Právě kvůli zakořenění a lepšímu využití zimní vláhy. Jak je to ve skutečnosti, si netroufám posoudit. Stejně... celý příspěvek > |
 |
Dvě odrůdy na jedné jabloni, 22.9.2007 U hrušní je pěstování více odrůd na jednom stromu ještě výhodnější než u jabloní. Důvodů je víc.1. Hrušky mají obvykle kratší dobu konzumní zralosti, takže víc odrůd na stromě prodlouží dobu konzumace a zabrání přezrání nesnězených plodů2. Hrušně se... celý příspěvek > |
 |