|
Příspěvky uživatele - 230.162
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Určení odrůdy, 5.9.2014 Já bych tipoval Redgold. Je trochu menší než červené Deliciousy, vždy měl sklovitost a také hodně nažloutlou dužninu. Žádné pruhování. Už jsem ho přerouboval. I.Vejvančický. |  | Kterou letní jabloň?, 1.9.2014 Mám přesně opačný názor na letní jablka a jejich konkurenci. Letní jablka považuju za nenahraditelná a nedají se srovnat s jablky z "hypersuper". Tam můžete vidět teď, t.j. na začátku září!!! loňské Idaredy a Jonagoldy z plynových komor, promořené... celý příspěvek > |  |
|  | Kterou letní jabloň?, 1.9.2014 Vážení diskutující, se zájmem sleduji zdejší forum a zejména téma letních jabloní je mé oblíbené a tak mě to svedlo podělit se trochu se svými zkušenostmi. Mám letní jabka moc rád, protože zráním navazují na drobné ovoce a dávám jim přednost... celý příspěvek > |  | Letní jablka dozrávají, 10.8.2014 Astrachán červený i bílý jsou zralé asi dva týdny po Stark Earliest, na zákrskách i M9 plodí velmi slabě. Nejranějším jablkem k jídlu při protrhávání je Close. Je velké, šťavnaté, ale trpí strupovitostí a propadává. I. Vejvančický. |  | Letní jablka dozrávají, 10.8.2014 Ohledně Krasavy souhlasím s vynikající chutí i velikostí, ne už s barvou, tou připomíná spíš brambor. Nedoporučoval bych její pěstování, většina plodů každoročně shnije už na stromě a to pod jakoukoliv záminkou a velkým fofrem. I. Vejvančický. |  | Určení velmi chutného jablka, 12.2.2014 Kdyby to byl Dukát, musel by mít nažloutlou a pevnou dužninu, drsnou slupku a i v nejlepších půdních podmínkách s dostatkem vápníku část plodů se skvrnitostí pod slupkou. Chuť připomíná Coxovu renetu nejvíc ze všech odrůd. V růstu hodně rozvětvuje.... celý příspěvek > |  | Nevíte název keře?, 3.8.2013 Bougainvillea glabra |  | Jablko Modi, 14.3.2013 Je zřejmé, že se jedná o jméno firmy, nikoliv odrůdy. Taková asi ani neexistuje, jinak by se musela někde objevit. Ivan V. |  | Jakub Fisher - odrůda jabloní, 4.2.2013 Rouby nabízí Sempra Litoměřice |  | Hledám zvláštní jabloň, 7.1.2013 Sázím na to, že poptávaná odrůda je Chodská reneta, mám strom zákrsek asi 40let, plodí každoročně, popisem vzhledu a chuti odpovídá: plochý tvar, žlutý se slabým oranžovým líčkem, navinulé chuti, trvanlivost do dubna.
Ananasová reneta není... celý příspěvek > |  |
|  | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 22.2.2012 Close je bujně rostoucí, ale dobře a brzy plodí na M IX i na M IV. Nenazval bych ho lahůdkovým, jeho výhoda je v rannosti, už v červnu propadává zralé a je možno sklízet postupně do konce července. Na letních nových jablkách si pochutná každý. Mantet... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|