|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Drnovice 2013, 11.12.2013 Ale to já přece vím, že nikdo nedává úmyslně "béčkové"ovoce na degustace, a nikdo mě nemůže obvinit z opaku.Někdy se ale stane, že není dodané ovoce zrovna v prvotřídní kondici, nebo jak už jste připomněl se nesejdou všechny jabka v optimální... celý příspěvek > |  | Květopas, 11.12.2013 Každým rokem, pokud strom nealternuje, máme koruny vysokokmenů obaleny bílým závojem květů.Navíc s opýlením nejsou problémy.Pokud bych si měl přectavit v místě každého květu plod, musel bych zavčas pořídit kolem vysokokmenů nějaké pevné opěrné... celý příspěvek > |  |
|  | Květopas, 11.12.2013 Máte taky vysokokmeny, nebo jen zákrsky, okolo kterých takto "tančíte"- ošetřujete?Kdyby jste měl udělat zmíněné postřiky proti květopasům, pilatkám,mšicím, obalečům,potom později 4-6 postřiků CA.To vše zopakovat na ostatní vysokokmeny, nízkokmeny,to... celý příspěvek > |  | Drnovice 2013, 11.12.2013 Název odrůdy není zárukou garancí stabilních, a neochvějných umístění do desátého místa.Z vlastní zkušenosti mohu říci,že to svádí hodnotit odrůdy tímto způsobem.Žádná odrůda nemá předplacený stupínek na žebříku.Pokud dodáte na degustaci... celý příspěvek > |  | Pletivo na ochranu proti hrabošům, 10.12.2013 V zemi, bez přístupu vzduchu se doba rozložení králičího pletiva podstatně prodlužuje oproti pletivu, které je nad zemí, a vystaveno kyselým dešťům, oxidaci.Před cca 10-12 léty jsem korcoval starší zákrsky(asi15-20leté),jejichž kořeny byly sazeny do... celý příspěvek > |  | Stratifikace peckovin, 10.12.2013 host - xxx.xxx.11.146-ano samozřejmě.Pokud jste chtěl na jaře zasadit pecky, jadra myrobalánu, se stratifikací by bylo třeba začít co nejdříve.Já jsem si letos schoval pecky broskví, a zelené rengloty-už se stratifikují v půdě.Před mrazy je budu... celý příspěvek > |  | Očkování, 10.12.2013 Pane Mimmo, moc pěkné.Chtěl bych se zeptat, jaké typy růží jsou nejvhodnější pro naočkování, a výrobu stromkových růží?Na jakou podnož očkujete-moruše, planá růže,jiná?Zda se hodí očka růží velkokvětých, málokvětých,popínavých,... celý příspěvek > |  | Květopas, 10.12.2013 Zajímalo by mě, zda se na žluté, bílé,modré lepové desky chytá i jiný užitečný hmyz, např. namátkou včely, a v jakém množství.Žluté lepové desky se věší proti vrtuli třešňové.Chytá se, a v jakém množství i včela medonosná na lep? |  | Pivoňky - zmlazení?, 10.12.2013 Jak a proč bych měl s pivoněmi něco nacvičovat?Není potřeba žádný termín nacvičovat.Hned,do týdne, dvou,jak mám cestu kolem se sekačkou,hned jak dokvetou, květy opadnou,což bývá někdy v polovině léta(přesný termín z hlavy nevím), tak je sjedu... celý příspěvek > |  | Očkování, 10.12.2013 Dobře to jde i u růží. Tady však platí ještě silněji zásada, že terminál a výhony nad budoucím očkem se aspoň 3 týdny před očkováním neřežou... tady bude asi překlep, a doporučená rada bude patřit... celý příspěvek > |  |
|  | Květopas, 10.12.2013 Přesně tak, všichni křepčí nad pilatkou, květopasem,a pak na podzim sklízejí kvanta ovoce.Je to o strachu, a průmysl, který přípravky vyrábí jen dbá, aby oheň nevyhasl.
Na jaře mám na vysokokmenech pokud stromy nealternují, což by byla i částečně... celý příspěvek > |  | Pivoňky - zmlazení?, 10.12.2013 Máme několik dospělých rostlin už asi dvě,tři desetiletí.Ta naše nevymizí, snáší hrubé zacházení.Jak říkám "po odkvětu v polovině léta ji zhusta sjedu sekačkou, a na jaře ji mám znovu jak plevel.Na zimu nepřikrýváme, nezmrzne,nehnojíme,... celý příspěvek > |  | Kosti, močůvka a jiné alternativní zdroje fosforu, 10.12.2013 Za stočné se někde platí taky, ale není to pravidlem.Proto vidím ideální řešení "nacévkovat" pračku, myčku,a vývod vyvést na zahradu pod stromy, nebo do sběrné nádoby.Zálivku k rostlinám po naředění pak není nutné obohacovat fosforečnými hnojivy.
|  | Pivoňky - zmlazení?, 10.12.2013 Naše pivoně(z názvu je patrné, že mi nepřirostly k srdci) dokvetou někdy v polovině léta, pak je to nevzhledný keřík, který protože se mi jej nechce obkošovat,opravovat úvazky, jej sekačkou po odkvětu sjedu dočista aby nepřekážely tam, kde to není... celý příspěvek > |  | Wagenheimova nerodí, 9.12.2013 Opravdu nevím, jak velké škody dokáže, nebo nedokáže pilatka učinit.U mě slivoně, rynglota v plné plodnosti vždy zakvete v takové míře, že jsem rád, když ze všech květů nebudou plody-nehodlám lozit po vysokokmenech, abych později vykonal probírky... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|