|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kdy stříkat proti kadeřavosti v roce 2014, 28.1.2014 Pokud proti kadeřavosti ošetřujete od podzimu do jarních termínů před rašením broskvoňových oček, tak by případná rozdílná koncentrace fungicidu neměla podplodině jahodníku vadit.Jahodníky se taky ošetřují podobnými, nebo stejnými fungicidy jako... celý příspěvek > |  | Sušené švestky, povidla, 28.1.2014 Povidla - Moravská archa chuti
Slovo povidla nebo povidlí je v češtině doloženo od 14. století (Klaretův slovník) a vyskytuje se i v polštině (powidła) a v ukrajinštině (povydlo). Ze slovanských jazyků je převzala rakouská němčina (Powidl).... celý příspěvek > |  |
|  | Výsevní substrát, 27.1.2014 Snad proto, že jsme v Čechách, a né každý tomu označení rozumí?Snad proto, že MW jsou pouze mikrovlné vlny, a zařízení jenž je využívá se nazývá mikrovlná trouba(microwave oven)?
|  | Výsevní substrát, 27.1.2014 Mikrovlnku raději označte jako -MV, nebojte,nikdo Vám hlavu neutrhne.Já jsem loni desinfikoval výsevní substrát+zemina pro podnožovou týkev, melouny,okurky.Do mikrovlnky jsem umístil naráz 4 petky s uřezanými vršky se substrátem,3-4 L vyjádřeno v... celý příspěvek > |  | Výsevní substrát, 27.1.2014 Já desinfukuju menší množství výsevního substrátu v mikrovlnce.Je třeba hlídat, ale v průměru 3-5 min podle množství v troubě.
|  | Sušené švestky, povidla, 27.1.2014 Co na povidla? Domácí nebo Stanley
Které z odrůd u nás pěstovaných se nejlépe hodí na tradiční recepty? Autoři studie uskutečněné v roce 2007 ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském v Holovousích hledali ideální surovinu pro výrobu... celý příspěvek > |  | Zakalená slivovice, 26.1.2014 Nebo taky 101325 Pa=1013,25 hPa, protože Torr je stará jednotka tlaku, která se v dnešní době už nepoužívá.760 Torr je tlak u hladiny moře, což v naších českých kotlinách je jaksi bezpředmětné.Celé to porovnání k atmosferickému tlaku mi přijde... celý příspěvek > |  | Řez meruněk, 26.1.2014 Kolik příspěvků=tolik rozličných názorů, přidam taky jeden.
Většinou dělám udržovací, zmlazovací řez peckovin(broskvoně podle nasazených květů, ale v zásadě se doporučuje po odkvětu) v pozdní jarním termínu-před květem(abych v době kvetení... celý příspěvek > |  | Zakalená slivovice, 26.1.2014 V dokapech se vyskytují i molekuly s mnohem vyšší těkavostí, např. methanol s bodem varu 64,7 °C / 20°C (PŠ)
Nerozumím této větě, protože mám zato, že metanol je produkt kvašení, který těká už při nízké teplotě 64,7°C,který většinu odělíme v... celý příspěvek > |  | Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 25.1.2014 V tomto mrazivém, a u nás větrném počasí jsem kromě jiného nařezal rouby pro kolegu.Přes den jsem vymrzl na kost, nyní sedím doma, zahřívám se horkým mixem výborné domácí slivovice.
|  |
|  | Moje nové tekvice 2014, 25.1.2014 Já jsem nikdy nepovažoval dýni, co by nějak extra zeleninu ke konzumu.Dýňové kompoty mě ani po přidání ananasové příchutě nějak obzvlášť nešmakovaly.
Nedávno byl v některém z posledních vydání Zahradkáře, číslo vydání si už nepamatuji, recept na... celý příspěvek > |  | Vaše kolekce slivoní (reálné a plánované), 25.1.2014 Pochopitelně, to aby si každý nemyslel, že může chodit do banky, jak do samoobsluhy.Předpokládám, že všechny, nebo většina bude víruprostá.Infikovaný materiál, byť vzácnější asi nebude udržován v evidenci pro případ, že by se v budoucnu našel lék... celý příspěvek > |  | Vaše kolekce slivoní (reálné a plánované), 24.1.2014 Tak to je úctyhodný počet položek.Jen mezi slivoněmi je jich 232ks.Škoda jen, že nejsou k názvům přiřazeny popisky vlastností.Myslel jsem si, že Vlaška je někde označována jako "Italien pruni(plum),kterých tam je jak říkáte čtyři položky.Našel jsem... celý příspěvek > |  | Vaše kolekce slivoní (reálné a plánované), 24.1.2014 Stále ještě jsou výsadby odkopků monokultůry švestky, které dozrávají ve stejnou dobu.Ke sběru, a zpracování je třeba zapojit všechny členy domácnosti, nebo vyčlenit jednoho, který bude mít sběr na starosti.Dětem prázdniny skončily,a po škole mají... celý příspěvek > |  | Kterou letní jabloň?, 23.1.2014 Já přidám taky něco od věci, ale omlouvat se za to nebudu.
Letních jablek je na jednom stromě vždy v jednu chvíli moc, proto jsem zvolil jiné řešení.Na nový stromek Průsvitného letního na A 2ce jsem narouboval na terminál několik odlišných... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|