|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stratifikace, 16.3.2014 Od konce léta jsem stratifikoval pecky ZR, broskvoní venku v kypré zemině s pískem.Včera jsem je všechny vyhrábnul.Zdá se, že se Zelená renglota už probudila, a většina pecek se má čile k světu.Polovina pecek ZR byly puklé, a jádra byly... celý příspěvek > |  | Van a Regina, 15.3.2014 P-AVINH-zřejmě jste nesprávně přečetla údaj na štítku.Jestli to nakonec nebude ona známá ptačka-Prunus avium, bujně rostoucí podnož.Takovou můžete sadit i do travního drnu, naroste klasický větší strom.
|  |
|  | Van a Regina, 15.3.2014 Odrůda je dobrá, ale je na Vás, aby jste posoudil, zda jste chtěl pozdní třešeň,či rannou.A hlavně zda vyhovují vlastnosti podnože, a zda se hodí na zvolené stanoviště. |  | Poznej ptáka 1, 15.3.2014 Drozd zpěvný,...nebo rezavoocasý?
|  | Poznej ptáka 2, 15.3.2014 Červenka obecná? |  | Freedom, 13.3.2014 Na pohled to jsou velmi atraktívní plody, viďte.Byly pouze dva, což je velmi málo na nějaké objektívní posuzování chuti.Nechal jsem je po očesání nějakou dobu ležet, a když začaly zaměkat, tak jsem je zkonzumoval.Už si nepamatuju, jak dlouho vydržely... celý příspěvek > |  | Řez slivoně, 13.3.2014  Tento strom švestky je už zapěstován, nesnažil bych se ho předělat na tvar s terminálem.Tento zapěstovaný tvar není u švestek ničím vyjímečným.Možná bych snížil výšku stromku o čtvrtinu, nebo pětinu, a to takovým způsobem, že bych krajní obvodové... celý příspěvek > |  | Van a Regina, 13.3.2014 dcera podporuje vysadbu kolem našich polí má u toho radost................dcera má radost,"což je dobře, a já mám radost, že dcera má radost, všichni se tak pospolu podporujeme.
Vykáceli třešeň která neuniká vrtuli třešňové, produkuje červivé... celý příspěvek > |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 11.3.2014 Když dělali asi před pěti léty degustaci v Horní Bělé u Plzně v květnu(od podzimu každý měsíc),tak v té době vyhrál Sirius.Z toho usuzuji, že bude mít dobrou, dlouhodobou skladovatelnost.Sám mám letos první plody, a nyní je stále ještě... celý příspěvek > |  | Smiřické vzácné, 11.3.2014 Smiřické vzácné bylo,a je vždy u nás ceněné, až jsem to někdy nechápal, a kroutil hlavou.Jen jsem slýchával "dávej na něj pozor, nebo"neopovažuj se strom pokácet, protože odrůda nám velmi chutná, a musí se zachovat.Po tom památném větrolamu, někdy... celý příspěvek > |  |
|  | Vysvětlení pojmů, 11.3.2014 Děkuji dobrosrdečnému hostu, který článek tu podstrčil.Už jsem se setkal s rozličnými hodnoceními chuťi ovoce, ale doposud nevím jak naložit s tímto,a vždy přemítám kam ho zařadit-...ostře navinule aromatické.
|  | Vysvětlení pojmů, 10.3.2014 Pokud si vezmete do ruky časopis Zahrádkář 12/2007,tak tam najdete stránku, která se tomuto hodnocení na degustacích věnuje podrobněji.Článek se jmenuje "Jak chutnat jablko".Nevím, zda tento přepis najdete na netu.Určitou pasáž přepíšu.
Kyselé až... celý příspěvek > |  | Plané stromky, 10.3.2014 Nepsal jsem, že generatívně vzniklé ovoce bude stejné, to ani nemůže.Modré peckoviny se v minulosti množily odkopky, nebo semenáčky z pecek, a na rozdíl od jádrovin většinou poskytovalo dobré ovoce.
|  | Plané stromky, 10.3.2014 Semenáčky švestek roubovat nemusíte, pokud jsou konkrétní jedinci zdraví, bez nákazy, budou rodit dobré ovoce.U jádrovin je situace odlišná.Nově vzniklé semenáčky jabloní většinou vždy nedosahují kvalitních charakteristických vlastností rodičů.Pouze... celý příspěvek > |  | Co na mech, 10.3.2014 Jasně, že se celý trávník nemění na mech, i když teoreticky v příhodném prostředí není ani celomechový porost vyloučen.V zahradách je to většinou mix.Komu řídký trávník prorostlý mechem vyhovuje, ten nebude žádat o radu.Kdo chce trávník hustý,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|