|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stříkat před deštěm?, 24.6.2014 Přečtěte si pozorně příbalové letáky na obalech, a v intencích doporučených rad, a na základě vlastního úsudku se rozhodněte pro správný ochranný prostředek, a vykonejte postřiky jednotlivě v odstupu několika hodin, nebo volte mix.Pokud budete volit... celý příspěvek > |  | Azalky - houba?, 24.6.2014  Skutečně jde o ouškovitost, je to prakticky nezaměnitelná choroba azalek ale i rododendronů na kterých ale vytváří kulovité hálky. Je způsobena houbou Exobasidium japonicum. Povolená ochrana proti této chorobě u azalek není, postižené rostliny se... celý příspěvek > |  |
|  | Co s Paul´s Scarlet z obrázku? Nekvete, 24.6.2014 Neposkytují Vám dar, ale náhradu vadného zboží.Reklamace zboží by měla být běžná praxe u seriozních prodejců.
|  | Kompost, 24.6.2014 To záleží na více aspektech, a úhlech pohledů.Přihlížel bych zda mám pozemek u lesa, v příměstské zástavbě, na vesnici.Zda chovám dobytek já, nebo sousedi, mám ovocný sad, jiné zemědělské plodiny, zda sousedi nepotřebují seno, nebo mají zvířata oni a... celý příspěvek > |  | Kompost, 24.6.2014 Pokud bych nechtěl kompost, kompostér bych si pro likvidaci trávy nepořizoval.Protože... vyrobit kvalitní travní kompost je práce navíc. |  | Kompost, 24.6.2014 Je to jednoduché... to si musí jeden rozmyslet, zda chce kompost, nebo kompost nechce.Ale mám dojem, že pán jeden kompost plastový už má, a ten druhý si udělal sám vyhloubením jámy-tady tedy tuším,že vzniklý kompost žádaný je.
|  | Mrazové desky, střídání teplot, 24.6.2014 Zjístil jsem zajimavou věc.Ušlechtilé odrůdy hrušní jsou mnohem méně náchylné k vytvoření mrazových desek, když jsou naroubovány na semenné podnoži až v korunce (1.5m),než u těch, které jsou naroubovány těsně u země,tak jak se to běžně... celý příspěvek > |  | Kompost, 24.6.2014 Vykopaná jáma plní funkci kompostovače jen částečně, protože se dovnitř vzduch dostává jen obtížně.Mikroorganismy, mykozy jej nutně potřebují ke své činnosti.Pak založený travní kompost netleje, ale hnije(i když asi smrdět nebude).Jistá možnost... celý příspěvek > |  | Rajčata - listy do ruličky, 23.6.2014 Spodní silně poškozenou větev lze odstranit mechanicky.Větší počet neodstraňovat.Zálistky vylomit, vyštípnout.V žádném případě rostliny nepřesazujte.Můžete kyselé PH upravit přihnojením dolomitským vápencem,nebo vápenec nahradit dřevěným popelem... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 23.6.2014 No jestli je obtížné utrefit správnou dobu ošetření chemickými přípravky proti líhnůvším se larvám obalečů, pak bych zvážil po aplikaci chem.přípravků, které mají jednorázový účinek, biopřípravek na bázi bakterie (Biobit xl),který v ideálním případě... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata - listy do ruličky, 23.6.2014 Přikláním ke slunečnímu úpalu mladých rostlin.Dále by mně zajímalo jakou půdu jste pro rostlinky připravil/la, protože větší poddíl rašeliny půdu okyseluje.Na kyselých půdách nemohou rostliny dobře přijímat živiny, především draslík, fosfor, který je... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 23.6.2014 A to jste jim zanesl foto, nebo celou třapinu?Takže v tuto chvíli nic potvrzené není, máte od nich jen podezření.Typické příznaky Peronospory na listech nebyly?
|  | Co vaše réva? (2014), 22.6.2014 Sprchávání a hráškovatění hroznů je zpusobeno nedostatečným opýlením,(deštivé a chladné počasí v době květu, postřikem přímo do kvetení),nadbytek N, nedostatek Mo.Aplikujte 2-3 týdny před květem postřik molybdenanem amonným (0.2-0.4%).
Odumíraní... celý příspěvek > |  | Určení hmyzu, 21.6.2014 samozřejmě, jak jinak... lišaj, ale druhové jméno nevím, snad svlačcový? |  | O jakou se jedná rostlinu?, 20.6.2014 Ono to bude taky tím, že ta květina, pokud vím, nemá český ekvivalent.To se pak laikovi špatně hledá, když neví kde šáhnout.Pánové botanici, floristi sedí o poschodí výš,jsou ve výhodě,a na koni.
|  |
 |
|
|
|