|
Rajčata - listy do ruličky, 23.6.2014 A ještě - nezaléváte na listy? Sice výše píší, že jim to na plíseň nepřipadá, ale pokud je to na spodních listech, odlomila bych je a raději rajčata postříkala Acrobatem (chrání nějaký čas i nové přírůstky). ... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 23.6.2014 Tak to tedy nevím, pod rajčata dávám normálně hnůj řadu let - jsou to rostliny první trati. Jen musí být uleželý. Na záhoně vykopu rýhu, do ní dám hnůj, zahrnu zemí a šikmo sázím rajčata tak, že mají kořenový bal v hnoji. Rostou jako divá. Jen je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznámí škůdci na vrbách, 22.6.2014  Nemáte tam nakonec mandelinku?? |
 |
Roztoč hruškový?, 22.6.2014 Na vlnovníka se stříká zjara po odkvětu Omite nebo Talstar. Teď už je pozdě. Jestli by ještě pomohl dravý roztoč, nevím. Lída |
 |
Prosím o radu, aká je to rastlina a ako sa o ňu starať?, 22.6.2014 k obědu se moc nehodí |
 |
Prosím poraďte mi co je tohle za kytku, 21.6.2014 Rozkvetla poprvé a naposledy - je to nějaká bromélie (po odkvětu zahyne, ale vytvoří dceřinné růžice) Lída. |
 |
Hledám neznámou kytku, 21.6.2014 Nelekněte se, po odkvětu pomalu zahyne, ale vytvoří po stranách mladé rostliny. Lída |
 |
Čo ako a čím dekorovat, 21.6.2014 Pokud to jsou vnitřní dveře ze sololitu (panelákové), tak se na dešti za chvíli rozklíží a byla by to škoda práce :-(( Lída |
 |
Něco jako jahody, 21.6.2014 S názvem souhlasím. Jedovatá není, ale není chutná. Kvete žlutě. Lída |
 |
O jakou se jedná rostlinu?, 20.6.2014  Teda - jste dobrej !!! Lída |
 |
|
 |
O jakou se jedná rostlinu?, 20.6.2014 Ale tam nikde nejsou dva květy na jednom květním stonku, jen na rostlině. Podívejte se pořádně na původní fotku. Osteospermum má vždy 1 květní stonek s 1 květem, původní rostlina má na 1 květním stonku cca 4-5 květů v jakési latě. Asi to bude něco... celý příspěvek > |
 |
O jakou se jedná rostlinu?, 20.6.2014  Najděte mi jednu fotku, kde jsou na stonku společně aspoň dva květy ;-))
Navíc to u nás opravdu není trvalka... Snese teploty jen těsně nad nulou, zimu přežije jen doma (to i kvete)... celý příspěvek > |
 |
Magnólie 7 let nekvete. Ví někdo proč?, 20.6.2014 Dle knih by měla kvést až ve stáří 10-15 let, takže nevyhazovat a čekat... Lída |
 |
O jakou se jedná rostlinu?, 20.6.2014  Ještě mne napadla lewísie, ale ta zas má trochu jiný střed - suchomilnost i trvalka i více květů na stonku by odpovídalo. Je jich hodně druhů, mají i různé olistění - normálně jsem věděla jen o té běžné na... celý příspěvek > |
 |
O jakou se jedná rostlinu?, 20.6.2014 Také jsem v nich hledala, listy by odpovídaly, ale osteospermum má vždy jen 1 květ na stonku a navíc střed květu je vždy do modra, nikdy není zcela stejné barvy jako okvětní lístky. ... celý příspěvek > |
 |