|
Jak na kosy v jahodách, 29.6.2014 Teď jsem to psala do jiného vlákna - pověste ke keřům stará CD na provázek, vítr s nimi hýbe a blýskají se, ptáci se jich bojí... Lída |
 |
Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 29.6.2014 Když jsem na muchovníku letos poprvé uviděla kosáka, ověsila jsem keř starými CD jako vánoční stromeček, dokud nedozrál a neočesala jsem ho. Takže kosáci měli smůlu, nechala jsem jim jen pár bobulek nahoře na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poradíte název trvalky?, 29.6.2014 Také jsem ji v životě neviděla a neznám ji. Lída |
 |
Nemocné okurky, 27.6.2014 "6 okurek" - chtělo by to fotku, může to být jak plíseň (stříkal jste je?), tak třeba sviluška. Lída |
 |
Nemocné okurky, 27.6.2014 Zbělaly jen děložní lístky, mladé lístky uprostřed jsou zelené. Nedělala bych si z toho hlavu, pokud budou pravé listy v pořádku. Mohly být třeba mokré a sluníčko mohlo pálit... Počkejte na ty pravé listy. Lída |
 |
Poznáte někdo tuto bylinku?, 26.6.2014  Dobromysl (oregano) Origanum vulgare Polyphant. Lída |
 |
Co je to prosím přesně za rostlinku?, 26.6.2014 Tak cedulku neměla, ale měla to napsané. Měla by to být Salvia nemorosa (syn. S. x superba) Blaukonigin (Blue Queen). Udávaná výška 40cm. Lída |
 |
Šalvěj Salvia superba "Merleau" - střih, 26.6.2014 Stříhám pod odkvetlým květenstvím, ještě pak často slaběji kvetení opakuje. Lída |
 |
Co je to prosím přesně za rostlinku?, 26.6.2014 Mám ji na zahrádce od sousedky, určitě má schovanou cedulku se jménem, tak se jí zeptám. Lída |
 |
Rododendron - žluté listy, 26.6.2014 Pokud blednou a žloutnou, tak je špatné pH - přidat vrstvu rašeliny nad kořeny. Lída |
 |
|
 |
Je to deficit Fe u maliníku?, 26.6.2014 Spíš bych řekla - jako letos všude možně - že je na vině sluníčko... Lída |
 |
Křehké třapiny rybízu, 25.6.2014 Možná je to pozdnější odrůda a potřebuje ještě dozrát. Lída |
 |
Nemoc listů rhododendronu, 25.6.2014 Souhlasím s možným poškozením sluníčkem (letos to spálilo i odolnější rostliny), na houbové choroby použít 3x po 14ti dnech postřik Dithane. Lída |
 |
Založení trvalkového záhonu, 25.6.2014 Kohoutek chalcedonský. |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 24.6.2014 Pokud to máte tyčková rajčata, tak výhonky u listů (zálistky) se vylamují po celou dobu růstu. Můžete ponechat jeden z nich a pak budete mít u rajčete dva výhony, které budete normálně vyvyzovat k tyčce. Víc ne, rostliny by byly moc husté.
Ten... celý příspěvek > |
 |