Příspěvky uživatele - 179.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Stojatá voda, 3.5.2014
Pokud máte pozemky, které chcete zbavit povrchové stojaté vody, uvažoval bych o: 1)celkovém odvodnění pomocí jedné, nebo několik drenážních potrubí vedených pozemkem. 2)úpravou členitého terénu, který by pomocí svažitých ploch odvedl vodu... celý příspěvek >
Zapraveni pisku do zeminy, 3.5.2014
Písčité půdy bývají velmi chudé na živiny a humus,dodané živiny se snadno splavují do spodních vrstev,kde jsou nevyuživány.Zato mají výborné drenážní, aerobní schopnosti,bez kterých se některé rostliny neobejdou.Některé rostliny aerobní podmínky... celý příspěvek >
Poradí někdo co s okousaným smrčkem?, 3.5.2014 Obsahuje fotku
Stromek je zbaven kůry po celém obvodu.Nevypadá to, že by srneček systematicky přecházel z opotřebených míst, na místa se zbytkama kůry.Logicky ten kmínek je příliš tenký na sebemenší tlak. Spíše bych to poškození viděl na okus nějakou... celý příspěvek >
Poradí někdo co s okousaným smrčkem?, 3.5.2014
Nezdá se Vám, že ten smrček má na vytloukaní paroží srncem příliš tenký kmínek?Vždyť se tenký kmínek při sebemenším tlaku hned podvolí.
Zloutnuti mladych listu ruzi - chloroza?, 2.5.2014
Neschledávám žádnou chorobu.Bude to zřejmě abiotická porucha ve výživě, proto bych růže podpořil hnojením, kde je přítomen hořčík, železo.Použil bych přípravek Zdravá růže,který usnadní start Vaších růží v neznámé půdě.
Jak ochránit stromky proti okusu, 2.5.2014
...prosím o radu, mé na jaře zasazené meruňky se naučily okusovat srnky. Já jsem ještě STOP Z nevyzkoušel, ani nemám tu potřebu protože mám PLOT!...a Vám bych doporučil si ho taky pořídit,...je to báječný repelent, který všeliké zběři nedovolí... celý příspěvek >
Co to je za chorobu na broskovoni?, 2.5.2014
Broskvoně jsou ve většině případů už po odkvětu, a nasadily plůdky, a to i v mém chladnějším mikroklimatu. Stav stromku evidentně není v pořádku.Vývoj se zastavil a nyní "činčí". Možná je něco s kořeny, stromek má málo mízy.Pokud je Vám líto... celý příspěvek >
Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 30.4.2014 Obsahuje fotku
Není rozpoznat od paty výšku kmínku.Máte několik způsobů zastřižení stromku,a založení korunky.Založit korunku výše, spodní výhony odstranit.Dále vyvázat motouzem vrcholový výhon blíže středníku.Při vyvazování dbát na to, aby se při ohýbání... celý příspěvek >
Čas roubování za kůru, 30.4.2014
Taky dobrý nápad, ale vybral bych raději vhodnější, vyvýšené místo, než místo blízko toků.Protože na jaře v době tání se může stát, že nám rouby vezme velká voda.
Stromková růže, 30.4.2014
Stromkové růže velmi ochotně v zimě vymrzají, ale letos v zimě obzvlášť mrazivá zima nebyla.Keřové růže lze přihrnout zeminou, přikrýt chvojim-ty jsou více zabezpečeny, ale stromkové se těžko na zimu zabezpečí.U stromkových růží se doporučuje kmínek... celý příspěvek >
Rozkvétání slivoní, 30.4.2014
Slivoně jsou po odkvětu, a některé ještě dokvétají.Tento termín je vhodný pro roubování peckovin za kůru.Před dvěma roky slivoně končily tuto fenofázi okolo 10-15 května, pamatuju si to proto, že jsem v květnu rouboval za kůru.Letošní rok je tedy v... celý příspěvek >
Úprava záhonu s jílovitou zeminou pro výsadbu, 30.4.2014
Mám celou plochu odtěžit a nahradit zahradnickým substrátem se štěrkovým drenem? Nastudoval bych podmínky pěstování těchto rostlin.Nač plýtvat svým fyzickým, finančním fondem při výměně půdy širšího okolí.Pokud máte rašelinu zdarma,cítíte se na... celý příspěvek >
Čas roubování za kůru, 30.4.2014
Zapichování roubů do země u nás v zimních měsících nepřichází do úvahy... Neberte to pane Jene tak tragicky, ani do slova slovně.Když Vám někdo řekne "hoď mi balík na poštu, taky s nim nebudeme nikde házet, ale spořádaně, a bez paniky se budeme... celý příspěvek >
Jak ochránit stromky proti okusu, 29.4.2014
 Repelenty - postřiky a nátěry proti okusu zvěří Repelenty - postřikové a nátěrové přípravky, které slouží jako ochrana stromků proti okusu zvěří a odpuzení nežádoucí zvěře v lese nebo ovocných sadech. 1) AVERSOL, 2) CERVACOL... celý příspěvek >
Lze přesadit hrušni?, 29.4.2014
Oba ve stejnou dobu kupované stromky Nabella byly naroubovány na A2 asi 50 cm nad zemí.Proto i když jsem oba stromky zapravil, "utopil" dalších 20-30 cm do půdy, přesto bylo místo srůstu odrůda/podnož nad úrovní terénu.
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika