 |
Jak odehnat veverky, 12.9.2014  Vyberte si, jedno z těch dvou na přiloženém oprásku č1 nebo oprásku č2.
|
 |
Rozmnožení lísky, 12.9.2014  Pane PP, dle mých informací by mělo být v Jihlavě na hřbitově 8-12 tureckých lísek. To by mohlo být dostatečně blízko, aby jste si dojel nasbírat oříšky pro výsev podnoží. V HK jsou v areálu Fakultní nemocnice před Gerontometabolickým oddělením, na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zelené hnojenie, 11.9.2014 pro brukvovité i hrách je optimální teplota k růstu zelené hmoty od 14 do 18°C což ale neplatí pro pojem teplo na opalování... |
 |
Drevené soudky obecne, 11.9.2014 no rychleji se odvětrávají nižší alkoholy = metanol
a naopak glycerol zůstane téměř nezměněn |
 |
Co je to za švestku?, 11.9.2014 hmm asi budu muset zalistovat ve starých, ručně psaných poznámkách a "luštit hyeroglyF".
|
 |
Trojramenný nůž do sekačky, 11.9.2014 Tady nejde o to, že by do temperované a mírně zakalené oceli nešlo vrtat, ale o to, že temperováním byly odstrněny vnitřní pnutí a nůž je odolný vzniku únavových trhlin. Při vrtání bych se bál právě vzniku nežádoucích sil a pozdějšímu vzniku... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožení lísky, 11.9.2014 Jako přihlášený by jste mohl vkládat k příspěvku více obrázků.
Jinak na druhé půlce obrázku je vidět, že lísky si přikájení provedou občas sami prostým srůstem přimáčkutých větví k sobě v místě křížení. To přikájení má tu výhodu, že jej... celý příspěvek > |
 |
Trojramenný nůž do sekačky, 11.9.2014 Njn a já si naivně myslel, že se nože nejprve vytvarují a pak zakali, Po zakalení je povoleno jen brousit ostří. Na pokusné vrtání děr bych si nedovolil ani pomyslet.
Ale máte pravdu, na odlehčení se primárně používá zmenšení tloušťky materiálu a... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožení lísky, 10.9.2014 Kdo hledá, ten najde. Hledá se na okraji keře mladý dvouletý výhon, který z kořenového krčku odbočuje pod zemí a má alespoň pár vlásečnicových kořínků. Ono se to v extrémním případě více podobá dřevitému řízku než odkopku, ale ty pletiva z nichž se... celý příspěvek > |
 |
Co je to za švestku?, 8.9.2014 Podle všech znaků se jedná o klon domácí velkoplodé. Pološvestky nemají takovou cukernatost, aby jste měl tak lihovitý kvas bez doslazení. Řídká koruna je typická pro klony Vlašky (tj. klony které se k nám rozšířily z itálie). |
 |
|
 |
Libeček, 5.9.2014 Použijte výluh z tabáku nebo Mospilan. |
 |
Uzení makrel, 5.9.2014 Po vyuzení je potřeba dát tolstolobika vychladit a konzumovat studený. Ztuhlý tuk má tak vlastnosti uzeného špeku a je poživatelný. Za tepla je to pocitově houska namočená v oleji, všude se ten tuk matlá a andá se to umýt, spláchnout pívem,... Jo,... celý příspěvek > |
 |
Jak a kdy ostříhat hlohyni, 5.9.2014 Hlohyně je svými nároky na pěstování podobná okrasným jabloním. To zčernání je jako strupovitost u jabloní - bude potřeba když stříkáte fungicidem jabloně ostříknout i hlohyni. Obdobné je to i s řezem. Pokud zmlazujete, je nejlepší termín od jarního... celý příspěvek > |
 |
Lískové ořechy, 5.9.2014 jj máte pravdu, enzymy jako bílkoviny, jsou na to teplo citlivější...
Sušené ovoce (třešně aj.) sterilujeme v troubě co má relativně přesný digitální termostat už od 40°C (na jogurty) přes pastrace 70°C a sterilace 90°C po klasické pěčení.... celý příspěvek > |
 |
Je na obrazku lipa, kridlatka ci neco jineho?, 5.9.2014 ... sice tam pařízek nevidím, ale síla s jakou narostly letorosty odpovídá pařezové výmladnosti. Pro tazatelku, nemusel tam být statný strom, někdy jsou takto silné výmladky i po odstranění náletů s průměry kmínku kolem 2,5-5 cm (měřeno v místě... celý příspěvek > |
 |