|
Zazimování jezírka, 10.1.2013 Ano, je mě jasné, že čím hlouběji tím to nezamrzne. Ale potrubí co jde ke hladině (ke skimeru) bude pořád v zámrzné "zóně"). Ještě bych se pane Martine, když vás mám na drátě :-), zeptal jak vidíte průtokové poměry gravitačního napouštění do vortexu.... celý příspěvek > |
 |
Zazimování jezírka, 8.1.2013 Zatím vše připravuji. Filtrace bude ve vyzděné šachtě 110cm hluboké, kterou na zimu budu shora izolovat cca 10 cm polystyrénem. Takže tam nic nepromrzne (snad nebude nutné ani vypouštět vodu z filtru). Potrubí od guly k vortexu povede pod folií do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zazimování jezírka, 5.1.2013 To je mě jasné, nejsu blbec. Ta gula v závorce naznačuje, že tím myslím potrubí od guly popř, od skimeru. Taky vím, že bezpečná zámrzná hloubka v našich končinách je asi 70 cm takže gula určitě nezamrzne. Opakuji, že mě jde o to jak zabránit... celý příspěvek > |
 |
Využití spodní vody k založení jezírka, 5.1.2013 Tak zkuste jezírko vyložit fólií (pokud už není), vedle vykopat jímku spodní vody (ta bude zároveň sedimentační s tím, že voda v ní bude nezkalená). Až tam nateče voda, spojovacím potrubím nechat natékat do jezírka. Filtraci to ovšem bude chtít tak... celý příspěvek > |
 |
Zazimování jezírka, 5.1.2013 Zajímá mě jiný problém zimování jezírek. Jak zabránit zamrznutí a poškození rozvodů vody. Šachta pod zemí se dá odizolovat, co ale s potrubím co vystupuje z nezámrzné hloubky k povrchu? Odpuštění vody, mimo to, že si snížíme hloubku vody pro zimující... celý příspěvek > |
 |
Filtrace, 4.1.2013  Ahoj. Rozhodl jsem se pro samodomo výrobu. Jezírko asi 35m3, ve dně gula, hladinový skimer. Obé svedeno 110 potrobím do filtrace samotíží. Z 250 l sudu bude vortex (fy. z Hodonína upraví za cca 700Kč) pak následuje komorový filtr (měl jsem... celý příspěvek > |
 |
Velda i tronic, 31.12.2012 Toho bych se bál. Měď se může ukládat ve tkáních a až dosáhne určité hladiny tak mohou ryby odejít do věčných sádek... |
 |
Doma dělané filtrace, 31.12.2012 OK, zatím díky za rady. Zařídím se podle vás. Jinak přeji příjemné prožití Silvestra a v novém roce vše jen NEJ... |
 |
Filtrace, 30.12.2012 Nic ve zlém, taky mě to potkalo a ptal se na informace, které tady na tomto fóru už jsou. Pročítám to celé svátky a nacházím všechny odpovědi co mě zajímají. Jen to chce čas a hledat. Sorry za nepomoc... |
 |
Doma dělané filtrace, 28.12.2012 Až po odeslání mě napadlo, že mohu nainstalovat dvě gule a napojit na dvoustovku potrubí. Třeba... |
 |
|
 |
Doma dělané filtrace, 28.12.2012 Pochopil jste to dobře. Bojím se jen, že dno jezírka (gula) je níž než nátok do mech. filtrace (vortex např.) a plnění systému bude pomalé. Máte pravdu v tom, že průměrem potrubí by se to mělo kompenzovat. Máte přehled jaké průměry potrubí u gul(í)... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 28.12.2012 Zdravím všechny. Mám pár dotazů pro zdejší odborníky. Chci si postavit sám filtraci pro jezírkovou soustavu (2 jez. spojená potokem) s převýšením 180cm. Pro "pohon" potoka a vodopádu bych použil extra čerpadlo. Filtroval bych jen horní jezírko o... celý příspěvek > |
 |