|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Praglanda do masa nebo ne?, 30.8.2016 Je to otázka trhu. Uzeniny bez dusitanů jsou méně trvanlivé méně pěkné a hůř prodejné. Ten, komu nevadí, že červené maso je zdraví škodlivé, že uzené maso je ještě škodlivější, ten skousne i trochu toho dusitanu. |  | Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.8.2016 To je právě ono, nač si stěžuje Ing. Fidla ve vlákně o jaderničkách. Každá nová odrůda je vychválena (obvykle svým šlechtitelem) do nebes a autoři pomologií to opíšou a ty staré tolik nepochválí.Nejpřízpůsobivější, nejmrazuodolnější, netrpí... celý příspěvek > |  |
|  | Moravská jadernička, 30.8.2016 To víš, že se zlobit nebudu, ostatně v době sklizně a nějakou dobu po ní určitě chutnější jaderničky jsou. Jedna přednost, kterou jim nelze upřít je velmi dlouhá doba konzumní zralosti. Dobré jsou ze stromu, dobré jsou i v únoru.
Mezi... celý příspěvek > |  | Oullinská renglóda, 30.8.2016 Jestli Ty, Petře, nejsi trochu zmlsaný... |  | Verity, 30.8.2016 Děkuji za upozornění. Pokusil jsem se o slovní hříčku, jak vidno neúspěšně. Virová choroba zase není žádná paní. |  | Špinka, 29.8.2016 To máte zřejmě pravdu.. Předpokládám, že sušičku má asi každý, kdo má zahradu, a to nejen na Valašsku. Mně osobně pecky, slupky a jádřince na sušeném ovoci spíš vadí. Ale je to, jak říkáte, otázka chuti. |  | Desert, 29.8.2016 Produktu chválím jen jako kuchyňské jablko - velikost, plodnost, rezistence. |  | Uchování jablečného moštu bez sterilace, 29.8.2016 Na uchování moštu takový kanystr použít můžete, ale jen na pár dní v lednici. Výpustní kohoutek je dobrý akorát k tomu, abyste ho omylem ukopl. Že by někdo dokázal naplnit takový kanystr horkým moštem tak, aby se nekazil, tomu upřímně nevěřím.... celý příspěvek > |  | Čačanská najbolja, 24.8.2016 Přiznám se, že jsem najbolju nikdy nezavařoval. Ale zkoušel jsem kompot a koláče z lepotice. Ani jedno nebylo dobré.Rozvářely se, vadila i malá sladkost a nakyslá slupka. Nechce se mi věřit, že najbolja by se chovala jinak. Ale možné to je.... celý příspěvek > |  | Ananaska Courtrayská, 24.8.2016 Plody této hrušky na fotce mi hodně připomínají novější odrůdu Alfa, která je mimochodem neprávem opomíjená letní hruška. Její konzumní zralost je sice hodně krátká, ale v ideální konzistenci je chutná a pro příznivce hruškovice má docela výrazné... celý příspěvek > |  |
|  | Co s cuketami? - čatní, 23.8.2016 Používá se jako příloha k masům, uzeninám, sekané - všude tam, kde bychom použili např. hořčici nebo křen.
Nojo, ale dvě klila hořcice či křenu sníme tak za 10 let |  | Nemám v sude príliš veľa kvasu?, 23.8.2016 Bouřlivé kvašení vyžaduje jistou teplotu. Je-li chladno, vůbec k němu nemusí dojít. Ostatně u aromatického ovoce není bouřlivé kvašení ani příliš žádoucí. Ve větších objemech k němu dochází i při nižších teplotách, neboť kvas si (ne)potřebné teplo... celý příspěvek > |  | Hanita, Gabrovská nebo Wangenheimova?, 23.8.2016 Přidal bych k nim i chuťově vydařenou Čačanskou rodnu. |  | Letní řez jabloní, 23.8.2016 To jsem pravda nepoznal, nemaje nadpřirozených schopností. Ale jaksi mimosmyslově vnímám či tuším, že málokterý laický pěstitel si zve zahradníka k řezu v době květu a kupodivu málokterému zahradníkovi se do cizího kvetoucího sadu chce. A dost bych... celý příspěvek > |  | Čačanská lepotica, 23.8.2016 Je pravda, že na závěr sklizňového období lepotice se chuť i sladkost plodů přeci jenom trochu umoudřila. Přesto k jejím silným stránkám patří spíš vzhled, plodnost a konzistence dužiny. |  |
 |
|
|
|