|
Příspěvky uživatele - 109.116
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Otužování mladých rostlinek, 23.4.2014 Ještě mě napadla jedna věc, ne kterou bych rád upozornil a která se týká i "otužování" sazenic, kdy mladé rostlinky rostliny dočasně přechováváme venku v různých nádobách (květináčích, kontejnerech, PETkách,…).. Totiž, když svítí sluníčko, těsně nad... celý příspěvek > |  | Otužování mladých rostlinek, 23.4.2014 Nezáleží ani tak na délce rostlin, spíše na tom, zda si rostliny už vytvořily listy, vyvinuté za standardních světelných podmínek, tedy venku, které dokážou odolat přímému slunečnímu svitu. Pokud máte už nyní takto dlouhé rostliny (30 cm) s pouhými... celý příspěvek > |  |
|  | Elektrická rotační sekačka, 22.4.2014 Právě se rozběhly jarní výprodeje zahradní techniky, doporučuji sledovat webové stránky největších prodejců. Co bylo v lednu za 100 je nyní za 50 (skoro ). |  | Plzáci, 22.4.2014 U nás se obvykle objevují malí španěláci až někdy v červnu... |  | Hrušeň Clappova, 22.4.2014 Mám pocit, že už jste nám pane Stando, před časem v jiném vláknu sliboval snímky Vámi pěstovaných převislých korun. Bohužel, jsme se zatím nedočkali, což je škoda. (Pokud jsem je přehlédl, omlouvám se). |  | Otužování mladých rostlinek, 22.4.2014 "Postupně otužujte venku". No, pravda, to jsem to teda opravdu móóóc pěkne vysvětlil . Takže se pokusím o reparát: Mladé rostlinky, které jsme si vypěstovali doma za oknem, jsou choulostivé především na přímý sluneční úpal a na poškození mrazem. Když... celý příspěvek > |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 22.4.2014 Já jsem nedělal proti mrazu nic . Na přesném teploměru jsem ve výšce 1 m nad zemí naměřil ve čtvrtek nad ránem -6,5°C a o den později -4,8°C. Ovocné stromy se nacházely přibližně v následujícím stavu vegetace: broskvoně střed kvetení, třešně začátek... celý příspěvek > |  | Řez nové broskve, 22.4.2014 Můj názor: vyslepte všechna rašící očka, která rostou dovnitř, do středu korunky (nachází se na horní straně výhonů). Tenký výhonek vyrůstající z vršku silnějšího ještě zakraťe na 1/2 až 1/3 současné délky na vnější pupen. Zvažte přidání opěry... celý příspěvek > |  | Obyčejný rýč vs. Fiskars, 22.4.2014 Je to stará vesta. Aby byl výrobek (jakýkoli) koupen, musí zaujmout. Podmínky zaujmutí jsou dvě:
1) informační upoutávka ze strany výrobce a prodejce
a
2) zájem (= chtíč) zákazníka, potenciálního kupce.
Pokud jsou obě... celý příspěvek > |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014 U nás na jihozápadě Čech to bylo nejhorší, jižní a východní Morava asi bez následků. Já jsem naměřil na zahradě ve výšce 1 m od země -6,5°C. Ráno bylo všechno bílé. Takže předpokládám, že letošní ovocnářská sezona tímto skončila. Rád bych se mýlil. |  |
|  | Mráz - malé plůdky meruněk, 16.4.2014 Podle původních prognóz mělo být dnes v noci zcela jasno a takřka bezvětří. To by při stavu současných odpoledních teplot bylo hodně zlé. Když koukám na aktuální situaci na CHMI, zdá se, že oblačnost nad naším územím se nerozpadá tak rychle, jak... celý příspěvek > |  | Množení vinné révy, 16.4.2014  Váš dotaz mě zaujal a protože jsem neznal odpověď, tak jsem si to vyzkoušel. Našel jsem jeden zapomenutý odřezek dvouletého dřeva a dal jej zakořenit do vody. Výsledek je zřejmý - i dvouleté dřevo dokáže vytvořit kořínky.
|  | Čištění trávních traktorů, 15.4.2014 Jak myslíte, holt proti gustu - žádný dyšputát. |  | Čištění trávních traktorů, 15.4.2014 Co to máte za traktor, že po sečení míváte "hodně trávy a prachu mezi řemenicemi, v žacím ústrojí a na převodovce"? Takový stav není běžný. Nehledáte náhodou problém, kde není? Běžně totiž stačí vybrat trávu z uvedeného prostoru rukou, případně... celý příspěvek > |  | Broskvoň Modřinka, 11.4.2014 To jste učinila správné rozhodnutí, protože podzimní výsadba má svá určitá specifika a je při ní potřebné dodržet a zabezpečit určité podmínky výsadby. Kdo je nezná a nedodrží, vystavuje se riziku, že mu stromek uschne, tak jako se to stalo vám.
|  |
 |
|
|
|