Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Neplodící třešeň, 10.6.2014
Výchozí stav - rekapitulace informací: "třešeň vysazena v roce 2011, již druhým rokem kvetla, ale plůdky silně opadávají. Je řezána, plody jsou pouze uvnitř koruny". Takže, v daném případě je problémem propad plůdků, nikoli řez, kterému se (viz.... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2014), 10.6.2014
Hlásím, že mi začaly kvést první odrůdy - američanky Somerset seedless a Osceola muscat. A na jižní zdi u baráku také evropské vinifery. To je u mne myslím termínový rekord, například loni začalo kvetení pořádně až někdy kolem desátého července.
Žloutnutí resp. zbělení na zahradě, 10.6.2014
Je škoda, že tazatel aktivně nereaguje na podněty, které zde byly uvedeny. V původním dotazu je napsáno, že choroba se objevila před třemi lety, že se každoročně rozšiřuje do svého okolí, jakoby se rozrůstala ze svého středu. Je zasažen pozemek... celý příspěvek >
Kanadská borůvka - skvrnitost listů, 4.6.2014
"Mám ji zasazenou pouze v rašelině, zálevám". A v jaké rašelině ji máte zasazenou? Slatinné nebo vrchovištní? Není totiž rašelina, jako rašelina. Tyto dva základní druhy se liší kyselostí a pouze vrchovištní rašelina s nižším Ph kolem hodnoty 4,... celý příspěvek >
Hibernal, 4.6.2014
Což o to, potěší to. Ale zmrznutím původních výhonků se vegetační vývoj keřů zpozdí nejméně o 14 dnů. Já to pozoruji na svých keřích. Ty, které neomrzly, jsou nyní ve fázi těsně před kvetením, ale ty omrznuté, které dokázaly regenerovat z náhradních... celý příspěvek >
Choroba zemiakov (brambor), 3.6.2014
Také se mohlo stát, že traktorista se v místě, kde k obilnému poli přiléhá sousedův pozemek s postřikovacín strojem neopatrně otáčel anebo se přiblížil těsně k hranici pozemků, takže postřikovací rameno zasáhlo nad brambory. Poznáte to podle vyjetých... celý příspěvek >
Odchází do věčných lovištˇ?, 3.6.2014
OK, budu si to pamatovat. Prosím, jak se správně nazývá jev, kdy jsou viditelné barevné změny na listech, způsobené nerovnováhou ve výživě?
Odchází do věčných lovištˇ?, 3.6.2014
S tím, co jste pánovi napsal, souhlasím. Částečně si nerozumíme snad v jediném, a to v tom, že jsem napsal, že na listech je chloróza jako důsledek vyčerpání půdy (a možná i změny jejích kyselosti). Já totiž za chlorózu považuji veškeré barevné změny... celý příspěvek >
Naroubovaná meruňka na vzrostlé slivoni, 2.6.2014
Manželka má pravdu. Navíc jste měl tu naroubovanou větev už loni vychovávat a ne ji nechat takto zklackovatět.
Odchází do věčných lovištˇ?, 2.6.2014
To je možné a logické, ovšem nijak to nesouvisí s chlorózou, jakou vidíme na obrázcích.
OK, souhlas. Víc listů na plod bude tehdy, až strom bude mít sílu ty listy vytvořit. A to se stane tehdy, až bude mít z čeho brát, nikoli tehdy, když jej ostřiháme. Střihem v současné fázi nevyřešíme příčinu, ale pouze následek a navíc jen částečně a... celý příspěvek >
Ten problém řezu je plíživý. Tomu nevěřím. Na tchánově moravské zahradě máme strom, starý nejméně 20 let, který nikdy nikdo nestřihal, krom uschlých a ulomených větví (a ani nestříkal proti kadeřavosti), přesto na něm chlorotické projevy nejsou.... celý příspěvek >
"...Red Haven - sazena ve stejnou dobu a s ní problém není viz foto". Nejsem si tak moc jistý, jestli s ní problém není. Zdravá broskvoň má mít starší listy sytě tmavozelené, až skoro namodralé. Ta vaše je celá nějak moc světlounká v porovnání s... celý příspěvek >
Milý Stando, dovolím si trochu nahlodat Vaši teorii, že příčinou letošní neduživosti broskvoně je chybný řez: Pán má broskvoní několik. Předpokládejme, že všechny řeže stejným způsobem (proč by taky jednu řezal jinak, než druhou?). A řeže je takto... celý příspěvek >
Chemstop, 2.6.2014
Nenatíráme ho štětcem, ale nanášíme špachtlí.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika