|
Příspěvky uživatele - 109.116
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neplodící třešeň, 10.6.2014 Výchozí stav - rekapitulace informací: "třešeň vysazena v roce 2011, již druhým rokem kvetla, ale plůdky silně opadávají. Je řezána, plody jsou pouze uvnitř koruny".
Takže, v daném případě je problémem propad plůdků, nikoli řez, kterému se (viz.... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2014), 10.6.2014 Hlásím, že mi začaly kvést první odrůdy - američanky Somerset seedless a Osceola muscat. A na jižní zdi u baráku také evropské vinifery. To je u mne myslím termínový rekord, například loni začalo kvetení pořádně až někdy kolem desátého července. |  |
|  | Žloutnutí resp. zbělení na zahradě, 10.6.2014 Je škoda, že tazatel aktivně nereaguje na podněty, které zde byly uvedeny. V původním dotazu je napsáno, že choroba se objevila před třemi lety, že se každoročně rozšiřuje do svého okolí, jakoby se rozrůstala ze svého středu. Je zasažen pozemek... celý příspěvek > |  | Kanadská borůvka - skvrnitost listů, 4.6.2014 "Mám ji zasazenou pouze v rašelině, zálevám".
A v jaké rašelině ji máte zasazenou? Slatinné nebo vrchovištní? Není totiž rašelina, jako rašelina. Tyto dva základní druhy se liší kyselostí a pouze vrchovištní rašelina s nižším Ph kolem hodnoty 4,... celý příspěvek > |  | Hibernal, 4.6.2014 Což o to, potěší to. Ale zmrznutím původních výhonků se vegetační vývoj keřů zpozdí nejméně o 14 dnů. Já to pozoruji na svých keřích. Ty, které neomrzly, jsou nyní ve fázi těsně před kvetením, ale ty omrznuté, které dokázaly regenerovat z náhradních... celý příspěvek > |  | Choroba zemiakov (brambor), 3.6.2014 Také se mohlo stát, že traktorista se v místě, kde k obilnému poli přiléhá sousedův pozemek s postřikovacín strojem neopatrně otáčel anebo se přiblížil těsně k hranici pozemků, takže postřikovací rameno zasáhlo nad brambory. Poznáte to podle vyjetých... celý příspěvek > |  | Odchází do věčných lovištˇ?, 3.6.2014 OK, budu si to pamatovat. Prosím, jak se správně nazývá jev, kdy jsou viditelné barevné změny na listech, způsobené nerovnováhou ve výživě? |  | Odchází do věčných lovištˇ?, 3.6.2014 S tím, co jste pánovi napsal, souhlasím. Částečně si nerozumíme snad v jediném, a to v tom, že jsem napsal, že na listech je chloróza jako důsledek vyčerpání půdy (a možná i změny jejích kyselosti). Já totiž za chlorózu považuji veškeré barevné změny... celý příspěvek > |  | Naroubovaná meruňka na vzrostlé slivoni, 2.6.2014 Manželka má pravdu. Navíc jste měl tu naroubovanou větev už loni vychovávat a ne ji nechat takto zklackovatět. |  | Odchází do věčných lovištˇ?, 2.6.2014 To je možné a logické, ovšem nijak to nesouvisí s chlorózou, jakou vidíme na obrázcích. |  |
|  | Odchází do věčných lovištˇ?, 2.6.2014 OK, souhlas. Víc listů na plod bude tehdy, až strom bude mít sílu ty listy vytvořit. A to se stane tehdy, až bude mít z čeho brát, nikoli tehdy, když jej ostřiháme. Střihem v současné fázi nevyřešíme příčinu, ale pouze následek a navíc jen částečně a... celý příspěvek > |  | Odchází do věčných lovištˇ?, 2.6.2014 Ten problém řezu je plíživý.
Tomu nevěřím. Na tchánově moravské zahradě máme strom, starý nejméně 20 let, který nikdy nikdo nestřihal, krom uschlých a ulomených větví (a ani nestříkal proti kadeřavosti), přesto na něm chlorotické projevy nejsou.... celý příspěvek > |  | Odchází do věčných lovištˇ?, 2.6.2014 "...Red Haven - sazena ve stejnou dobu a s ní problém není viz foto".
Nejsem si tak moc jistý, jestli s ní problém není. Zdravá broskvoň má mít starší listy sytě tmavozelené, až skoro namodralé. Ta vaše je celá nějak moc světlounká v porovnání s... celý příspěvek > |  | Odchází do věčných lovištˇ?, 2.6.2014 Milý Stando, dovolím si trochu nahlodat Vaši teorii, že příčinou letošní neduživosti broskvoně je chybný řez: Pán má broskvoní několik. Předpokládejme, že všechny řeže stejným způsobem (proč by taky jednu řezal jinak, než druhou?). A řeže je takto... celý příspěvek > |  | Chemstop, 2.6.2014 Nenatíráme ho štětcem, ale nanášíme špachtlí.
|  |
 |
|
|
|