Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Réva ve skleníku, 9.7.2014
Střapce máte výstavní, krásné a hodně. Jen se mi zdá, že pro ně máte dost málo listů. Ale to může být jen zdání... 
Vrublovanie a ockovanie, 9.7.2014 Obsahuje fotku
V rámci amatérského experimentování jsem si letos vyzkoušel několik způsobů štěpování révy pomocí oček a roubů, odebraných z dřevitých řízků. Cílem bylo přeštěpovat jeden starší, desetiletý keř neperspektivní moštové odrůdy (pozdní dozrávání) na... celý příspěvek >
Co je to za nemoc, 4.7.2014
Dírkovitost na listech skutečně je, takže napadení houbou Stigma carpophila je pravděpodobné. Ovšem je otázkou, zda primární příčinou tak silného opadu listů je tato houba a nebo spíše problémy s výživou. Já osobně bych si tipnul to druhé s tím, že... celý příspěvek >
Zahradní traktor Castel Garden XT190, XT220, 4.7.2014
Máte přece sedmiletou záruku a ta se určitě na únik provozních kapalin vztahuje. Převodovka není rychleopotřebitelný díl. Jinak při správném seřízení zapalování a palivové soustavy by při studeném startu na sytič měl motor začít zdechat (kuckat) již... celý příspěvek >
Můžete. Nejprve zcela vyloučíme, zda se jedná (jednalo) o tu suchou skvrnitost. Jsou některé listy dírkaté? (Při suché skvrnitosti na listech zasychají malé kruhové plošky, o průměru cca 3-5 mm, které po úplném zaschnutí z listu vypadnou. Houba se... celý příspěvek >
Tak moment - ty listy začaly žloutnout a červenat ještě před postřikem mědí (Champion)?? Nemoc "suchá strupovitost listů neznám", existuje však "suchá skvrnitost listů". Jestli se vám ty listy začaly zbarvovat ještě před postřikem mědí, bude to přece... celý příspěvek >
Champion jde spláchnout velmi obtížně. Ty zasažené listy stejně půjdou dolů. Musí to zachránit listy nové. V každém případě tento stromek dostal letos dvojí dardu.
Halčivec révový nebo vlnovník révový, 4.7.2014
Mirku, jestli se vlnovité chomáčky vytvářejí i nyní na nově přirůstajících listech, určitě bych stříkl, protože je to důkaz, že roztoči se po rostlinách aktivně pohybují i nyní. V návodu se píše, že Sanmite hubí jako dotykový a požerový jed všechna... celý příspěvek >
No, to bude ono. Nějak jsem si při čtení úvodního dotazu neuvědomil, že postřik Championem mohl být proveden i na listy. Dával jsem si jej do souvislosti s jarním (neúspěšným) postřikem proti kadeřavosti.
Řekl bych, že to není žádná nemoc, ale fyziologická porucha, vyvolaná nedostatečným příjmem některého nebo některých stavebních prvků.  To mi ale nekoresponduje s tím, že do zálivky přidáváte Hortilon, který by měl být vyváženou komplexní... celý příspěvek >
Neznámé třešně, 3.7.2014
Ani jedna z Petrových odrůd není Napoleonova. Tu červenou znám, resp. vím o staré třešňové aleji, kde tyto třešně rostou. Vzhledově jsou zralé plody jakoby oranžové, přesně jak je na fotkách zachytil Petr. Chuť také popsal věrně, je v ní citelný... celý příspěvek >
Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 2.7.2014
No, přesně. A věrný pomocník a kámoš toho ptáčka jarabáčka, jmenující se Mrazejk nočňo-jarní, mi tu neradostnou a obtěžující práci s probírkou letos ulehčil tak, že mi na čtyřech stromcích nakonec zůstal 1 ks (slovy: jeden kus) broskve. Tento plod... celý příspěvek >
Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 2.7.2014
Jakýsi ptáček jarabáček mi na jaře pravidelně oďobává pupeny z broskvoní. Zjišťuji to tak, že z jara občasně chodím kontrolovat, jak to raší, abych trefil postřik proti kadeřavosti. Najednou koukám - vodorovné výhony větviček jsou bez pupenů, obvykle... celý příspěvek >
Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 1.7.2014
Uznávám chlapi, že máte trochu pravdu. Rozmetali jste mi ale mou jedinou (ekologickou) útěchu a radostný náhled na skutečnost, že ze svých milovaných, báječně opečovávaných ovocných stromů opět skoro nic nesklidím. Při realistickém posuzování... celý příspěvek >
Vtáctvo nebeské... či skôr pekelné, 1.7.2014
"...nebo jim vypadne z držky za letu". Ale vždyť takhle přesně si to zařídila a chce to tak mít matka příroda. Chuť, vůně a barva ovoce musí přilákat ptactvo a jiné žrouty, kterým následně pecka vypadne za letu, či běhu buď z orálního, nebo... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika