Příspěvky uživatele - 109.116

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kanadska boruvka, 17.9.2014
"Záruka veliké plodnosti, výborné chuti, která se velmi podobá chuti lesních borůvek". Typický reklamní trik. Byl bych obezřetný. Jak může v oboru pěstování zemědělských plodin někdo dávat záruku na plodnost, či chuť? Já takové proklamace ze... celý příspěvek >
Jak se zbavit houby?, 16.9.2014
V takovém případě se smiřte, že přirozené přírodní procesy nezastavíte, pouze je můžete dočasně pozdržet. Toho dílčího pozdržení dosáhnete tak, že lavici se stolem postavíte na nějaké dlaždice (betonové), aby to trvale nestála ve vlhké půdě a až to... celý příspěvek >
Pila pro leváky, 16.9.2014 Obsahuje fotku
A ještě verze s otočenými písmeny... (Při této příležitosti si neodpustím úvahu na téma "kvalita takového výrobku". Tyhle pilky se v motorové verzi prodávají už za nějaké 2 000,-Kč. Něco z ceny musí mít prodejce, dejme tomu nějakých 15 %, což je... celý příspěvek >
Střešní krytina na dřevník, 15.9.2014
P-B hořák má kde kdo, stačí se poptat, nejlépe u nějakého řemeslníka, klempíře, pokryvače, stavební firmy, možná i v půjčovně nářadí. Hřebíky bych tam nedával, postupně vám kolem nich začne zatékat do střešních prken. S oplechovámím vám neporadím,... celý příspěvek >
Co s asi 20 let starou višní?, 15.9.2014
Jen pro připomenutí, červen a červenec byly letos výrazně suché a vcelku teplé. Mokro začalo až od poloviny srpna.
Neznama/e odruda/y, 15.9.2014
Kodrjance se to podobá, dejte ještě fotky listů. V běžných polohách by ale už měla Kodrjanka také pomalu dozrávat.
Pološvestka nízkokmen, 15.9.2014
Řez nijak přímo nesouvisí se schopností stromu udržet úrodu až do doby zralosti. Příčin, proč strom shodil zrající plody může být několik: houbové choroby, virové choroby, škůdci, výživa,...,  a jejich vzájemné kombinace. Ještě než přistoupíte k... celý příspěvek >
Co s asi 20 let starou višní?, 15.9.2014
Buď vám ji kosí moniliový úžeh anebo některá z častých houbových chorob, napadajících listy třešní a višní, nejčastěji to bývá "populární" Blumeriella jaapii nebo její kamarádka Stigma carpophilla.  Proti monilii i proti listovým houbám lze... celý příspěvek >
Já jsem asi před čtyřmi lety doma dělal domeček pro děti (půdorys střechy cca 2 x 2 m s malým sklonem) a použil jsem jako krytinu taky tyto asfaltové pásy s posypem. Na dřevěná střešní prkna jsem přitloukl obyčejný asfaltový papír (térák), tento jsem... celý příspěvek >
Kdy ostříhat letní jabloň?, 15.9.2014
A teď, když se dostavily názory na situaci a určité návrhy řešení, by bylo zajímavé zjistit, jak s nimi prakticky naloží paní lulupapa (s přihlédnutím k její zahradnické nezkušenosti, viz. úvodní příspěvek).
Koukněte na stránky fy Krpa Dehtochema, což je tuzemský výrobce asfaltových pásů, vhodných pro tento účel.
Tak je to začarovaný kruh. Chyba se stala na začátku při výsadbě, kdy byla použita k danému účelu (= nízká ovocná stěna, pravidelná plodnost) nevhodná, příliš bujná podnož. Řešení, jak z toho kruhu ven, je možno jedině, když paní ustoupí v některém... celý příspěvek >
No nevím, jsou jabloně a odrůdy, které se sice utahat ovocem nechají, (což je u většiny z nich doprovázeno střídavou plodností). Ale jsou i jabloně, které neutaháte, a i kdybyste "od nich valník jablek denně odvážel", stejně v sekvoj dorostou. Pokud... celý příspěvek >
Delika, 15.9.2014
Vypadá pěkně, jak je na tom chuťově?
Jak se zbavit houby?, 15.9.2014
Houba roste jen tehdy, když je dřevo vlhké. Pokud bude dřevo suché, životní podmínky přestanou houbě vyhovovat. Jak toho dosáhnout? 1) nechat zahradní nábytek pořádně vysušit (v celém průřezu) 2) zabránit vstupu vlhkosti do dřeva vhodným... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika