|
Příspěvky uživatele - 255.170
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Škůdce česneku, 4.6.2014  Ještě přikládám fofo česneku, v posledních 2týdnech celkem hodně zežloutl, v popředí je odrůda Karel IV, vzadu neznámá. A té vrtalky jsem si opravdu dřív nevšiml. |  | Škůdce česneku, 3.6.2014 Díky za diagnozu, jak vypadá houbomilka (moucha) jsem našel, ale chyběly mi fotky tohoto vývojového stadia. A jak jsem se teď začal starat o zahrádku, tak zjišťuji, že těch škůdců je na ní opravdu hodně .
A příští rok dostane česnek aspoň... celý příspěvek > |  |
|  | Škůdce česneku, 2.6.2014  Dobrý den, při vylamování květenství česneku jsem si všiml, že v některých jsou chodbičky a dokonce i nějaká cca 2mm dlouhá larva. Česnek jsem měl do cca 15.5. zakrytý textilií (nechtěl jsem použít postřik), a jen asi 4 ks se mi kroutily, což jsem... celý příspěvek > |  | Roubování angreštu, 1.6.2014 Díky za připomínky, upravím to. |  | Jaký máte hrášek?, 1.6.2014  Já to letos trochu přehnal a vytvořil dokonalý prales. |  | Zbláznila se ryngle, 1.6.2014  Mam na zahrádce ryngli třetím rokem, ještě nikdy nekvetla, a když jsem včera po týdnu přišel na zahrádku nevěřil jsem vlastním očím. Kvetla! I kkdyž jen tímto jediným květem a v tuto dobu. Tak snad za rok už pokvete víc a ve správný čas.
|  | Roubování angreštu, 1.6.2014  Tak jsem včera zkusil naroubovat angrešt, doufám že se chytí. |  | Nemoc maliníku, 31.5.2014 Díky všem za názory, vyzkouším vertimec a uvidí se. |  | Nemoc maliníku, 26.5.2014  Dobrý den, prosím o radu. Už třetím rokem nám celkem pěkně rostou maliny, ale jen do doby kvetení. V době kvetení začnou listy žloutnout a vrcholky zasychat a úroda je minimální. Zkoušel jsem postřik kristalonem plod a květ - myslel jsem, že to může... celý příspěvek > |  | Roubování angreštu, 15.5.2014 Dobrý den, chci zkusit roubovat angrešt do rozštěpu na loňsky odkopek meruzalky. Výška už je dostačující, ale zdá se mi vrchol tenký (slabý). Má smysl (a pomůže k zesílení) zaštipnutí vrcholu? Díky.
|  |
|  | Nemoc jabloně, 14.5.2014 Toto se mi objevilo vloni na jedné jabloni, hledal jsem co by to mohlo být a taky jsem našel jen spálu růžovokvětých. Ale na rostlinolékařské správě zjístili při zkoumání pod mikroskopem v místě ohybu vpich a nakladená vajíčka, což způsobila bodruška... celý příspěvek > |  | Postřik Calypsem 480 SC, 13.5.2014 Dobrý den, taky chci provést postřik proti obaleči. Díval jsem se dnes na ams-set Otice líhnutí 90, maxim. 130, let 267. Přiznám se, že z toho nejsem moc chytrý. Při jakých hodnotách provádět postřik? Díky za radu.
|  | Nemoc jabloně, 12.5.2014 Tak v tomto případě to postřikem být nemůže vzhledem k tomu, že je ten problém jen u jednoho stromu. Dnes jsem se na stromek opět díval a zdálo se mi, že na spodních větvičkách jsou větší lísty než na horních. Bohužel, si neuvědomuji jestli jsou... celý příspěvek > |  | Broskvoňový semenáč, 12.5.2014 Ano v látce (kořenáči, květináči), omlouvám se pokud jsem omylem použil místní výraz, člověk ani nad tím neuvažuje. Jinak děkuji za vysvětlení, už se těším na očkování. |  | Broskvoňový semenáč, 12.5.2014 Dobrý den pane Vysloužil, takže abych si to ujasnil. Pokud mam letos vyklíčený semenáček, mam ho ve větší látce, kde ho zalívám a přihnojuji, tak ho mužu v klidu nechat do léta růst, a v létě ho pak můžu zkusit očkovat. Ale kdyby to byl starší... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|